sneguljka1
|
Zivjo, punce! Spet se malo javljam iz Argentine, po dolgem casu. Kar ne vzamem si casa da bi prebrala kako vam gre z vasimi , danes pa sem malo nadoknadila. Se mi zdi ful fajn da mal vidim kaj nas caka ker se je nas Gael rodil 30.3., tako da ste skoraj vse pred nami ;) zoey vidim tvoj avatar pa se mi tvoj zdi ful podoben nasmu, poglej si slikce, ce je slucajno ravno na tej slikci tako al sta si tud res podobna : http://www.facebook.com/album.php?aid=260524&id=772418080&l=a371b6ee16 Tukaj se zdaj pocasi zacenja poletje, tako da je koncno lahko malo v kratkih rokavih tamal, prababica pa se zmer puloverje strika Nas se vedno nima zobkov, plazi se se ne, postavlja se se ne na noge, ampak ima kar mocne, ce ga drzis, kar stoji. Je pa bolj pri ta suhih saj ma sele 7300g pri 7 mesecih (pri rojstvu 3500). Tukaj hodimo k pediatru na kontrolo enkrat na mesec, da ga stehta in izmeri in zmeri obseg glave, pa da napotnico za cepit, pa pove katero hrano zacnemo uvajat (tukaj nimajo patronaznih ki bi ti svetovale pri tem). Za kosilo ponavadi je bucko in korenje, pretlaceno in zmesano z mlekom, danes je prvic jedel piscanca in korencek, zmiksano skupaj, pa mu je blo vsec. Sicer pa je koruzno ali rizevo mlecno kasico al pa gres. Pocas bomo zaceli se z zitnimi kasicami. Naredim mu iz 100 ml vode. Zacetek tedna smo bli 3 dni v toplicah, v enih ki imajo slano vodo (ampak ne iz morja ker so 500 km stran, verjetno je kaksna slana podtalnica zelo globoko) in je ful uzival, smo ga tud malo pod vodo potunkali za sekundo pa se nic ni pritozeval, pa kar naprej je lizal tisto sol z obraza, res ne vem ce je blo zdravo da je zauzil toliko soli (glede na to da hrane sploh nic ne smem solit). No, rekli so da naj mu dam dovolj vode potem za popit, pa ni blo nobenga problema. V cetrtek smo pa zaceli en tecaj plavanja oz.rekreacije v vodi, da se malo navadi vode, pa je blo fajn. Mamo dvakrat na teden po eno celo uro, ampak je kar dolga tako da bom naslednjic verjetno samo kaksnih 30-40 minut ker je ratal ful zaspan ze vmes. Spat hodi izredno pozno (od 1 do 2 ponoc), ampak potem spi neprekinjeno do ene 9h, pa se pol kaksni 2-3 ure, ko popije mleko. Sem se ze kar navadla hodit tako pozno spat, tukaj je itak vse bolj pozno pa vecerjamo ob 9h. Sploh ne vem kako bi ga prej uspavala...se kadar je zaspal ob 11h al pa polnoci se pol zbudi in je cist naspidiran. Zaspi pa samo na josku ali pa s flasko, ampak zadnje dni pred spanjem hoce ravno josko. Vedno zaspi, ko ga moja tasca nosi pokonci v narocju, ampak nje pac ni tukaj da bi ga uspavala ob dveh ponoci ;) Zaspi tudi v avtu, pa tudi v vozicku, ampak vedno manj. Tako, tukaj je blo nekaj utrinkov, poglejte si slikce ce hocete pa lep pozdrav iz Buenos Airesa!
|