lunka1
|
AVOKADO - ga je že od samega začetka, torej 3 mesece. Ker ga mami obožuje - seveda mora biti fajn mehak in zrel. Ni pa blizu pravega avokada, kakršnega dobiš v Južni ali Srednji Ameriki... Jaz ji ne dajem nič zraven, ker se mi zdi škoda okusa, ampak ga samo pretlačim in takoj postrežem, drugače postane rjav... KIVI - a ga je katera že dala? Jaz sem ji ga zadnjič dala skozi sito, da so pečke ostale zunaj in je nastal sam sok, ki sem ga zmešala z banano in piškotom. Mala je pojedla 1-2-3 hehe Sicer sem nekje brala, da naj ga do 1 leta ne dajemo, ampak ... MANDARINE - ? isto naj agrumov ne bi jedli do 1. leta, ampak kmalu bo sezona, ko drugega ne bo za dobiti.. Ji dam krhelj in ga držim, ona pa ga cuza in blaaaaaaaaaazno uživa, ko sokec teče ven... ZIMSKA VREČA - a jo imate vse? A se mi jo splača kupit (stane 60€ za moj vozek) a je dovolj samo oddejica? DNEVNO SPANJE - koliko vam spijo podnevi? moja iz dneva v dan manj, jaz pa sem že popolnoma scagana pa še ne nareim nič doma... Zaspi mi 2x na dan po 0,5 ure... Grozljivka... Enkrat dopoldan, drugič popoldan. Potem pa okoli 18h postaja vsa razdražljiva, ampak je ne dam spat, ker imava od 19h kopanje... Danes sva se prav zaradi tega kopali pol ure prej... in "spi" že eno uro... "Spi", ker jamra kot tavelik, pa enkrat sva se že dojili vmes, ker je pri prvem dojenju zaspala zraven... Se boji, da bo ful zamudila, jaz ne razumem, zakaj noče več spat čez dan...Kar menca in mane učke pa nosek, ko pa jo dam v naročje ali poležem v posteljico pa vik in krik... Ne vem no... S tem, da je noro naspidirana, obrne mi celo stanovanje, prekobaca, se dviguje, mi odpira omare in meče cunje ven... NORO, nonstop jo j treba imet na očeh, smrkljico... in valda zaradi dnevnega (ne)spanja trpi tudi NOČNO SPANJE... je preveč zmatrana, da bi lahko normalno in lepo spala. Zdaj, ko tole pišem sem jo šla že trikrat popravit... SPATI NA TREBUHU ne zna, oz se šele navaja nanj.. In imamo fuuuuuuul probleme. Večinoma jo podložim s povštrčkom, da se ne prekucne na trebuh. Ni problem spati na boku ali hrbtu, ampak na trebuhu....?!?! Problem je, da nekaj časa še lahko spi, potem pa gre kar na kolena in se plazi dokler se ne zaleti v stranico od postelje... Joka res ne - skoraj nič čez dan - samo ko se zaleti pa je galama... Sploh ne vem, kako jo NAUČIT pravilno spat na trebuhu oz ji nekako "dpopovedat" (no, saj vem, da dopovedat se še ne da haha), da ji ponoči v spanju nikakom ni treba splazit... * Sem tolko utrujena danes, da grem kar ležat... Tale moja tamaučka je tok zahtevna in res jo je skoz treba imate na očeh. Kmalu bo shodila glede na stanje zdaj, potem bo še huje.. Naša Luna se je HB navadila, da sem in tja kakšno ujame, ko drvi mimo nje hehe.. Nč punce, nočko!!!
|