|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
28.3.2010 18:21:22   
Tjasa27
lorelaj men nikakor ni ratal uskladit, potem ko je šel možek v službo. prej je šlo ker je mali še kr dosti spal, pol pa ni šlo več. zdej je mali kričač itak več pokonc kot spi in seveda želi gospod bit skoz po rokah, če ne je panika. pa naj mi še v kateri šoli rečejo da otroka ne moreš razcrkljati s svojo bližino. user posted image . ker ga lahko. naš je živ dokaz za to.

urban gre dons prvič v varstvo, ga prideta babi in dedi čuvat mami gre pa na parneeeeeeeee!!!!!! user posted image user posted image user posted image komi čakam !!!! user posted image user posted image čeprav ne vem kako bom preživela prvič da ni z mano al pa da ga ne čuva mož. upam da ne bom skoz na telefon gledala.

uživajte jz se grem znoret pa zdret!!!!

čao

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 251
28.3.2010 19:54:56   
zoey
Da se mal spiham ... nafutram malega, se umiri in zaspi in potem se dec spomni, da bi ga pa slikal s prababico (res nujno) in ga odpoka en štuk nižje in potem je bilo enega joka user posted image Sem ju kar zaprla v sobo in ga je umirjal celo večnost user posted image user posted image user posted image ZA1x kaže da uspešno, ma mi grejo kar kocine pokonc zaradi tega fotkanja. Sej je lepo imet slikce, ma jaz bi druge stvari prej porihtala, ki pa njemu niso pomembne ... grrr.
Drugače smo pa ok user posted image 2x na dan vozičkamo in je zakon. Mali pridno pančka v vozičku, tako da se bomo veliko vozili user posted image Čez dan ga dojim, pa črpam si, da mu dodam, če ga podoj ne zadovolji, zvečer dobi eno dozo aptamila, čez noč se pa ene 3x podojiva in nekako shajamo. Črpanje za1x laufa, ker je še lubi doma, sporočim pa, kako bo od torka naprej, ko bova sama user posted image . Me pa zdaj bradavice ne  bolijo več user posted image Upam, da tako ostane. Je pa fajn imet očkata doma, ga je zjutraj zadnje dni sam zrihtal in sem jaz potegnila do 9h in je bilo carsko. Pa danes sta šla že ven, ko sem se zbudila, in sem se v miru zrihtala in šla na kofi z babami, potem sta se nam pridružila in ko se je mali začel kisat, ga je ata popokal in je mama v miru klepetala ... perfect nedeljsko dopoldne, kot v starih časih user posted image S tem da je ful boljš, ker prideš domov in je tam še en škratek user posted image
Uživajte s svojimi sončki.

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 252
28.3.2010 19:58:14   
zoey
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

zoey, lorelaj, plamen, in ostale kdaj bomo odprle sezono vozičkanja?

Sezona odprta na V. user posted image Za v Lj. moramo pa v vsaj približen ritem past, pa pogruntat tole njegovo futranje user posted image Ampak upam, da bo to very very soon user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 253
28.3.2010 21:13:50   
mammamia
Živjo vsem mamicam!!!!

Upam da nimate nič proti če vas malo berem, in seveda upam da se vam čimprej pridružimuser posted image . Na starem forumu je zatišje kar je seveda logično, ker ste že skoraj vse marčevke rodile!

Imam pa vprašanje: ali je še vedno v navadi da podariš kakšno malenkost sestram v bolnici in svojemu ginekologu-zanima me kaj se podari in kdaj? Hvala za pomoč!

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 254
28.3.2010 23:25:02   
Jessy
Lorelay, meni črpanje še vedno uspeva, čeprav ga počasi že opuščam, ker je en mesec že skoraj naokrog.
Glede na to, da ti slabo vleče, pristavi takoj, ko imaš dojke še polne mleka. Ko vidiš, d se utrudi, pomagaj z rokami in malce iztiskaj, ko vleče. Toliko bi se že morala v tistem času najesti, da bi potem za nekaj minut zadoščalo. Potem bi si pa hitro načrpala in ponudila po flaški. Sicer pa nič narobe, če ti 10 minut kriči na vse grlo. Res je težko poslušat, ampak jo komot pustiš, po tem času pa jo pomiriš.

Tjasa, meni tudi noben ne bo govoril, da se take malčke ne da scrkljat. Zato ga jaz kar dosti dajem v posteljico, po novem tudi za par minutk v ležalnik, kje ima lok napeljan z igračami, da jih malce ogleduje. Ker če bi ga vsi crkljali po svojih željah, bi bil user posted image . Zaenkrat nam gre kar vredu.

Zoey, tvoj dragi je pa fuuuuuulllll priden, da te je tako pustil na kavici. user posted image  Za prej pa verjamem, da te je razjezil s fotkanjem. Mene zaenkrat jezi le tašča. user posted image  Joj, da povem njeno današnjo izjavo. Tašča pravi, da ko prideš v hišo, kjer je dojenček, da se že takoj voha, da je tam dojenček. Da diši po mleku! user posted image user posted image user posted image  Mislim....halooo??? Še v mlekarni ne diši po mleku, pol bo pa pri nas doma, kjer je mleko le v moji joški in njegovemu trebuščku in njej diši po mleku?!?!?user posted image A ni to mal mim usekano, no?!?!? Sama se z njeno izjavo nisem strinjala in sem rekla, da kvečjemu diši po cunjah, ker se stalno perejo in da meni po mleku še prav nikjer ni dišalo. Ona pa je vztrajala pri svoji izjavi. Kr nekej!!!user posted image
Joj, pa včerej me je tudi razjezila in sem kar mal nesramno nazaj rekla. Sem peljala Tobija na dvorišče pred hišo in mi je prav kmalu začel jokat. Tašča pa to sliši in ko sem preljala proti hiši, da ga bom nesla notri, ona meni, da zakaj pa joče. user posted image  Sem rekla: "Ne vem! Malce pa tudi lahko joka, al kako!" In to z dokaj nesramnim glasom, ker mi je res prekipelo. Na splošno me jezi, če me kdor koli vpraša, da zakaj joče. Kot, da bi bila jaz vseved.
Zdaj sem si pa olajšala dušo za kak dan! user posted image user posted image user posted image

Mammamia, a veš, da jaz nisem tokrat nič dala ne babicam, ne sestram in tudi zdravnikom ne. Sem po naši debati razmišljala, da zakaj bi jim sploh kaj dala, saj so vendar plačani, da opravljajo svoje delo. Tako nisem ničesar pripravila in tudi ne dala. Sem jih pa lepo pozdravila, ko sem odhajala. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mammamia)
Neposredna povezava do sporočila: 255
28.3.2010 23:27:48   
Jessy
Tolk sem se prej jezila nad taščo, da sem pozabila pohvaliti mojega moža, ki je dopoldan peljal Tobijo na sonček. user posted image  Sicer to ni nič posebnega, ampak morate vedet, da Nejo prav nikoli ni sam peljal ven. Pri Neji je vedno rekel, da vsi al pa noben. user posted image  Zgleda, da je končno dozorel. user posted image  Jaz sem v tistem času pridno kuhala in malce pospravljala.user posted image

Jutri pa pridejo sodelavke na obisk. Se že veselim!!! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 256
29.3.2010 7:21:50   
Jessy
Dobro jutro! user posted image user posted image user posted image

Sem že od 6h pokonci! Sem se odločila, da moram našega najmlajšega naučiti zjutraj spati. To ni za nikamor, da je ob 6h buden. Ta nova ura mi je vse pokvarila. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 257
29.3.2010 9:44:02   
Pikapolonica80
Ojla punce!

Nom da se končno javim tudi jaz. Smo doma od prejšnjega torka in se mi zdi da nam gre vsak dan boljše user posted image , sicer seveda smo še brez nekega ritma ampak se za zdaj ne sekiram še za to.

Drugače pa naša Alja v glavnem ne dela drugega kot je in spi!! sem že spraševala naokoli če je to ok, oz. a je lahko kaj narobe da je takšen zaspanček, pa so mi rekli kaj jamraš bod srečna pa uživaj dokler traja user posted image . Drugače pa ful pridno je, se dojiva, ampak nisva po predpisih ker jeva max. 5 do 6 x na dan samo ne gre drugače če pa spi konstantno po 3,4 ure skupaj ampak pol se pa napoka do fula user posted image . Nekak pa ne vem če bi jo zbujala za hranjenje glede na to da s težo lepo napreduje. kaj ve mislite? Pa še to mi povejte, če je treba dojenčka previjati 8x na dan kako to izvajate, ga zbujate na dve uriuser posted image user posted image user posted image ...jz jo previjem ko se zbudi za jest oz. če je budna in se stiska pri meni pa zaslišim sumljive zvokeuser posted image , potem jo grem takoj previt...še vedno je to kar nekajkrat ampak 8x pa mislim da v izjemnih primerih...

Drugače je pa že 10 dan ko ne grem nikamoruser posted image , šivi me bolijo da sem skor nepokretna...sicer gre vsak dan na boljše, ampak še zmeri za nikamor, tko da oči pelje malo ven na sprehod in seveda zaspi v vozku spet ko top user posted image .

Lepo bodte, jz grem pa spet jest namočene slive, da grem lohk na wc user posted image user posted image user posted image

Porodno zgodbo pa tudi še dolgujem....

Čau

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 258
29.3.2010 10:37:55   
girl79
Čao,

Meni se tudi bolj redkokdaj uspe tukaj gor oglasit, je Neže vedno več pokonci in vedno manj spi..., ja mamica pa posledično tudi user posted image ...no zdajle je ravno zaspala, tako da upam da bom imela vsaj kakšni 2 urici miru, da se vsaj v miru stuširam in kaj pospravim itd...

pikapolonica80- najprej čestitek za Aljo user posted image .... ti moram pa povedat, da ko sem brala kar si napisala je bilo kot da bi brala mojih prvih par dni, je tudi naša samo spala in jedla, tako da sem se že spraševala če je to normalno da toliko spi, pa ti moram žal povedat, da imajo prav tisti, ki pravijo da uživaj dokler še lahko, ker po cca. 10 dneh se je precej spremenilo to in je zdaj tudi po 5 ur skupaj pokonci....se pa tudi Neža ni hranila 8x na dan, ker se mi ni zdelo prav da bi jo zbujala za hranjenje, če je spala, tako da sva se tudi midve hranili samo 5-6x dnevno...jaz mislim da dokler pridobiva težo je tudi tako OK, previjala sem jo pa tudi, ko se je zbudila ali pa če sem slišala da se je fajn usračkala

Sem pa ugotovila da to kar te učijo v porodnišnici (najprej previt in potem dojit) pri nas ne znese, ker se skoraj vedno med dojenjem fajn posračka user posted image ...tako da jaz zdaj ko se zbudi in hoče jest, jo dam kar najprej na eno joško, potem probava podret kupček (kar pa itak skoraj nikoli ne ratauser posted image ), potem se greva previt, potem pa še na drugo joško, včasih jo pa previjem celo po dojenju...po občutku torej...

Smo bili pa že na sprehodu v Tivoliju v soboto, pa v Arboretumu Volčji potok v nedeljouser posted image user posted image ....ja pa v nedeljo smo v arboretumu sprobali tudi že dojenje na klopci, ker se je mala začela dret in ni šlo drugače, no pa saj je bilo kar vredu, sem pa ugotovila da si bom mogla res kupit kakšno majčko za dojenje, da si ne bom rabla celega zgornjega dela slečt, no še dobro da sem imela še jakno gor, tako da sem si trenerko slekla (je brez zadrge) in potem oblekla samo jakno.....sem pa tudi jaz že cel mesec samo v trenerki in prav uživamuser posted image user posted image

Lepo se imajte in upam da vam bodo vaši sončki pustili vsaj par uric skupaj spat ponoči user posted image

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 259
29.3.2010 10:42:19   
vekybel
pikapolonica80 jz mojega Marsela previjam ko se imamo za hranit in vmes ga ne zbujam, ker ga je škoda zbujat pa pol sam joka. Ti previjaj tako kot misliš da je prav oz. kot si napisala.

Drugače pa je danes spet en lep sončen dan in bomo šli vsi trije na sprehod v mesto. Ati že rihta avtke, da bodo lepo čisti. Čakam če bo danes prišla patronažna, če je ne bo danes pa pride jutri sigurno, kot nam je rekla. Bomo videli kaj bo rekla za popek kdaj se lahko kopamo.
Lepo se imejte danes.

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 260
29.3.2010 10:45:42   
vekybel
girl79 jaz našega tudi previjam po hranjenju, ker se vedno vmes ali po hranjenju pokakca. user posted image  

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 261
29.3.2010 10:59:50   
lucika
jessy, ne sekiraj se:)
sam mogoče ji pa res diši, če ne po mleku, pa po dojenčku:) meni dojenčki dišijo, ne znam povedat kako, ampak fuuuul. pa še cotke, pa mlekec, pa še kaj in je mmmmm...

če mene kdo vpraša, zakaj joka (ali ta, ali tavečji), rečem da sem ga včipnila. saj se, a ne, dojenčke ščipa?

za šive je meni ful pomagal sprej, nekaj podobnega bivacynu. cicitranide, nekaj takega. tak fino mrzel je, pa res je bilo takoj boljše, v par dneh pa itak... pa kupila sem si še grelno hladilne blazinice. spodaj paše hladno. na prsi pa toplo:)

sem včeraj tavečjega previla na kavču. in me prešine, uvau, ok sem! ni bilo treba pazit na trebuh, lahko sem se sklanjala, prepogibala, še pri šivih me več ne boli. amerika, pravo razodetje...

imamo pa prvi večji problem. vsaj zame no. je dva dni nazaj malo bruhnil mleko gor, pa od takrat naprej ima nos zamašen. kot bi ga imel polnega, se sem in tja nekaj vozi. spiram s fiziološko, imam pumpico na usta, imam pumpico za sesalec...ampak kot da ne gre ven. k ose doji diha lepo, ko spi diha lepo, ko je buden, pa tisto nekaj skače sem in tja. ven ne teče, prehlad menda ni...ne vem kaj sploh lahko, le da čistim in čakam da mine. taki mali bošček...

pa tudi meni vsak dan bolj raste bulica pod pazduho. ni bezgavka, mlečni vod menda, že v prvo je bilo tako in čakajo me antibiotiki. boli kot bi mi iglo tiščali not. ni mastitis, ker se dojiv lepo in me na prsih nič ne boli ,le pod pazduho. sam kaj ko mi je taka muka k doktorju it...

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 262
29.3.2010 13:08:10   
plamen
Hello!

lucika - meni se je pod obema pazduhama že v P naredila bulica isti dan, ko so mi dojke na polno začele delati. Sem pokazala na viziti in sem dobivala obhladke za 2-3 minute, moraš pa paziti kako si jih daš, da se led ne dotika dojk, ker bi lahko mleko izgubila. Pa priporočala mi je, da ko dojim, si pomasiram oteklino, da gre ven od tam. Kmalu je izginilo in nimam več in ker med dojenjem nisem mogla sama masirati (ker imam dve roki, v eni malčka, v drugi sem mu restavracijo držala), me je mož masiral. Je G rekla, da je to lahko kako dodatna dojkauser posted image user posted image user posted image in so tam mlečne žleze.. Svaštauser posted image

tjaša - za sprehodek se bomo zmenile čez kak teden ali dva, se morava midva verjetno v LJ pripeljat, ker ste večinoma iz tam. Kam bomo šle? Tivoli ali kaka druga destinacija? Sva se pa včeraj z rožco srečali, pa sva se tudi menile za skupne sprehodke. PA Vid tako lepo zraven sedi v vozku, Ela je pa pančalauser posted image .

pikapolonica - midva ne štejeva kolikokrat ga previjem. Ponavadi med hranjenjem, ker jaz sem ga morala zbujati za hrano, ker je bil lahek in sva sedaj na 3kg. Sem ga zbujala na 2h, ker je med doejenjem seveda zaspal in potem je to traaaajaloooo. Potem sva šla na 3h, ker je lepo napredoval, a ko sem ga zbudila in previla pred hranjenjem se je drl k da ga iz kože dajem k je bil že tolk lačen. Mi je patronažna svetovala naj se naje na prvi dojki, ga vmes previjem in potem na drugo. Sedaj je pa mirno in joka skoraj ni. Sem imela pa iste skrbi, ker je samo spal in jedel, če je to normalnouser posted image . Verjetno si bom nekoč to zelo želela. Ker tudi ponoči ko je lačen ne joka, ampak cmoka in rokavičke tlači v usta. Previjanje torej med hranjenjem in tudi vmes, ko slišim zvoke ki so naznanili prihod kakca, ponavadi hudimana je to, ko lih zamenjamo plenicouser posted image .

girl - mi se bomo pa tudi za sprehod zmenile a ne?

Da se še pohvalim, imeli smo prvo kopanje in ga je lepo sprejel, od ugodja je skoraj zaspal zraven, zdaj pa pančka, da bomo šli popoldne lahko venuser posted image .

Lepo bodite!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 263
29.3.2010 14:58:51   
Tjasa27
zoey in plamen midva komot prideva na vrhniko oziroma v domžale. nama ni panike. sicer tud nimava nekega ritma ampak sva itak na flaši to imam pa komot zmeri s sabo. tko da ko imate kaj časa in bo lepo vreme se brez problema zapeljem do vas.

lp

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
29.3.2010 15:58:22   
lakaya
hej bejbe

Pismo sm se ravn spomnla, pa morm kr vprašat: a ve še za spanje podlagate svoje user posted image tko, da ostanejo na boku??? Moja je zdj stara že več kt 1 mesec, pa ne vem, če bi jo še podlagala, bi jo kr pustila na hrbtu user posted image user posted image . Kaj pa ve mislte???

Drgač jo pa morm kr pohvalt, mi je dons spala od 22.30 do 4h skupejuser posted image user posted image sm čist prerojena user posted image

Je pa še kr prehlajena, po moje že več kot 14 dni user posted image

Drgač mava pa ju3 prvi pregled pri pediatru, pa da vidmo kolk se je naredila user posted image

Bodte fajn pa uživajte na sončku user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 265
29.3.2010 16:09:37   
NM
Ojla!

Sicer vas berem, pišem bolj malo. Morm pa danes pohvalit Niko, da je spala od enih do petih - 4 ure kot podnevi, se kar pozna, sva se naspala in pol še od osmih do 12 in midva z njo. Jutri, ko pride patronažna, nam bo pa spet vse zmešala.
Pa končno nam je odpadel popek - 13. dan, je bla zelo debela popkovina.

Šivi - zelo pomaga spiranje z mrzlo vodo - tuš in potem na vložek fiziološka raztopina.

Komaj čakam, da bomo konec tedna lahko šli ven, če seveda ne bo dež.

Imejte se in lubčke vsem malim sončkom.

Lp

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 266
29.3.2010 19:26:01   
Anonimen
No, da se še jaz vklopim v nadaljevanje marčevkuser posted image
Naš čmrl je velik občutljivček-danes je star točno 14 dni, pa spimo bolj malo, ker imamo trenutno trebušne krče, malega napenja, težko kaka, boli ga in posledično se revčečk jokauser posted image . Pred tem smo bili zlatenični in se je hranil po cele dneve. Že v porodnišnici sva bila vseskozi priklopljena, potem doma pa tudi, da sem mislila, da bo preč pršla od izčrpanosti. Je bil ful lačen, potem sem ga na joško dala je pa zaspal. In sem ga za nogice in rokice masirala, da sem ga vsaj malo stimulirala, pa ni blo nič. No, zdej je pa zlatenica počasi izzvenela, mamo pa krčeuser posted image . Patronažna mi je svetovala naj ga dojim na vsaki strani samo 15 minut, kar pa bo še rabil naj dodam, svoje naj si pa izčrpam. No, in tako smo delali, pa mu je nekaj prebava šteknila in smo bili na pediatriji včeraj, pa niso nič našli,jutri imamo pa kontrolo...bomo vidli. In potem ne vem, ali je kaj moje mleko krivo al je aptamil. Zdej sva kupila aptamil comfort za urejanje prebave pri dojenčkih, pa bomo vidli kako se bo obneslo.

(odgovor članu NM)
  Neposredna povezava do sporočila: 267
29.3.2010 20:52:44   
zoey
Jeee, 5 minutk tišine in miru user posted image No, saj ni tako hudo, je pa prej ornk kričal user posted image Ma ne vem, a ima krče, ali ga samo zvija, je pa proti večeru kar revček. Dajat sem mu začela BioGaio, ma nimam občutka, da bi mu pomagale, pa še zanič so mu, ne pali da mu jih dam na dudo user posted image Sem pa naročila neke kapljice lekarne Deteljica, da sprobam še to, so baje na isto foro kot vetrovne kapljice koroških lekarn. Drugače pa sva imela z user posted image   zadnji dan očkota doma user posted image user posted image user posted image Sem zadnji teden lahko malo poležala, pa da je on zjutraj previl in zabaval. Zdaj pa konec uživancije, za vse sama, uboga mama user posted image No, se mi pa vsaj za voziček ne bo treba grebst, so bili kar naporni ti skupni sprehodi user posted image  
Eh, jaz tudi mislim, da se jih da že od začetka prav lepo scrkljat, pa je naša patronažka tudi rekla, da ne. Hitro pogruntajo, kaj je fino user posted image Jaz ga tudi odlagam, čeprav bi mi ga včasih pasalo crkljat, samo potem si hitro na tem, da ne moreš nič narediti, ker nimaš frej rok user posted image
Ja ja, folk ima izjave, tako da Jessy, pohvala tašči user posted image Najboljše, da malo mleka prismodiš, da bo smrdelo po mleku user posted image Čeprav dojenčki res diškajo, meni sicer ne po mleku, ampak če pa tašči po mleku, pa kaj češ. Mi je pa patronažka odsvetovala, da ga flockam z Riboderminom, kot so ga v P, ker mu zamašiš pore, ampak men to tko diši na dojenčkih user posted image user posted image
Naš tamaučk pa prav švicne, ko kriči, in mu totalno zasmrdijo lasje user posted image Bo kmalu šampon zapel, ni druge user posted image
Naš se tudi prav veselo posračka med hranjenjem, tako da ga previjem pred le če se tudi prej posračka, drugače pa večinoma po hranjenju, pazim le, da ga ne premetavam preveč, da ne poliva. Včasih pa ga previjem med hranjenjem, če je ful zaspan, da ga malo zbudim. Pa potem še po hranjenju, ni ga čez čisto pleničko za označit  user posted image
Tjaša - superca user posted image user posted image user posted image Takoj ko bo sonček, sem za!!! Nekak do pol 11h sva zrihtana za v javnost, če je vama to kul. Ne vem pa, kako kaj laufa kofetkanje z našim, ker mu ni všeč, če je voziček pri miru user posted image Če je pa pokonc, ga pa samo jošk zanima user posted image Bom sprobala, da ne bo panike pol user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 268
30.3.2010 8:48:49   
Jessy
Dobro jutro!

Stari smo 4 tedne!!! Jeeeee!!!! user posted image user posted image user posted image

Danes se pa spet lahko pohvalim s prespano nočjo. Včeraj je bila kar kriza. Saj sem rekla, da sva vstala že ob 6h, potem pa nisem obmirovala niti za minutko. Stalno sem nekaj pečkala, pomivala okna, pomila kopalnico, na splošno čistila, kuhala, delala obložene kruhke, pekla pecivo, vmes še Tobija malce pocrkljala. Popoldne sem dobila obiske, zvečer pa ni bilo zadosti mleka. Ja, itak, ko nisem prav nič sedla dol. Tako sva odmrznila 2 zalogci mleka, da se je user posted image  najedel, jaz pa malce odpočila.
Danes pa sva spala celo noč z vmesnimi hranjenji, ter vstala ob 8h, da sem ga pošteno umila, zdaj pa spet komira. Ga umivanje čisto zmuči.
Popoldne imava posvetovalnico. Me zanima, kaj bo rekla, ker se mi zdi, da glavo zelo nazaj vleče, kar pa ni dobro.
Zoey, tudi Tobiji zasmrdijo lasje, ker se spoti pri sesanju mleka pa tudi ob kričanju. user posted image  Jaz ga po lasišču že umivam, ampak zaenkrat še z navadnim milom, kot mi je patronažna pokazala. Je rekla, da ko bo več las, pa šampon. Drugače ga pa vsako jutri umivam z vodo, pa povlečem še po lasišču, ker mi tudi poliva in tisto najraje za glavo zleze in pol smrdi.
Drgač pa tudi jaz opažam, da mi manjka vonj po riboderminu, kajti tudi meni je patronažna odsvetovala vsako mazanje, ker maši pore. Je pa res še zelo mozoljčkast, ker se mu čisti koža, tako da kakšna mast ne bi bila ravno dobrodošla.
Grem še malo vodoravno. user posted image

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 269
30.3.2010 11:42:36   
girl79
Dobro jutro,

Evo, mamica je končno prišla do zajtrka, po tem ko je Neža seveda že drugič pozajtrkovala user posted image Smo imeli na obisku že patronažno in smo se v zadnjem tednu zredili skoraj 300 g user posted image user posted image , tako da bom poskusila kar nadaljevat s tem da ji Aptamil dodajam samo zvečer...

plamen- jaz sem takoj za da se zmenimo za kakšno vozičkanje, edino malo manj mobilna sem, ker sem brez avta dopoldan...midve sicer kar vsak dan hodiva pridno na sprehodke, upam da nama bo tudi danes uspelo it, ko se nekaj na dež pripravlja...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 270
30.3.2010 11:45:56   
NM
No, pa imamo 14 dni in eno najhujšo noč za seboj - do petih nismo spali skupaj več kot eno uro. sem čist uničena, sploh ne vem, kaj ji je blo, ni mogla zaspat in je kar jamrala, pa tud kak hud jok je bil vmes.

Podnevi pa zelo lepo spi, le hraniva se celo večnost. Še dobro, da je mož doma, da lahko čez dan mal zaspim, ko sta onadva v dnevni.

_Zdaj pa čakam patronažno in spet ne morem spat.

Ribodermin - tudi meni je svetovala, da le na tanko namažem gubice, nič drugega.

Lep pozdrav vsem

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 271
30.3.2010 11:58:08   
Zvezdici
No, pa se končno lahko tudi jaz preselim k vam. user posted image

Porodno zgodbo bom drugič napisala.

Drugače, sva pa od včeraj doma. Imava malo težav z dojenjem (meni se mleko ne dela tako kto bi moralo), tako, da ji tudi dodajam. Je pa res pridna mala. Je pa kar malo boga ker ji trebušček nagaja (podiranje kupčkov ne gre tako kot bi moralo).
Spanje, pa ji tudi nekako bolj leži podnevi kot ponoči. user posted image

Toliko zaenkrat od mene, pa se še kaj javim.

Pa čestitke vsem novim mamicam! user posted image

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 272
30.3.2010 12:45:47   
lucika
zvezdici, dobrodošla!

saj ne vem, al naj bom raje tiho, al naj povem...hm, pa bom....

4 dni je tvoja biba stara, normalno, da še nimaš mleka, kot bi ga morala imet. jaz sem malega sred drugega dneva dobila k sebi, ni bilo niti kaplje. sem zahtevala dodatek tisti in naslednji dan, a vseeno pristavljala. 4 dan sem dobila mleko, ko smo šli domov. patronažna mi je hotela pustit vago, ker se kao ni redil dovolj, pa sem rekla, naj jo lepo odnese.
če mleko imaš, se bo tudi količina prilagodila. ampak ne takoj, in sigurno ne, če boš ne vem koliko dodajala. jaz ti res predlagam, dajta se dojit, koliko gre, koliko hoče, pa magari na eno uro. in sem sigurna, da bo mleka dosti.

saj sem pametna, veeem. ampak zase vem, da takoj ko bi začela nekaj s flašo mešetarit, bi bila zgodba zaključena. mene dojenje boli, vsaj v začetku in kak dan bolj, kak dan manj...flaša pa nič ne boli, pa še spiš lahko ko ga drugi hranijo...ok, to vem zase...ti veš zase, samo nasvet je tole...brez zamere.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 273
30.3.2010 12:46:44   
lucika
drugače smo se pa mi danes prvič kopali. mali je zdaj v komi:) ampak mu ni preveč pasalo v vodi bit, je glasnio protestiral...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 274
30.3.2010 13:10:19   
Zvezdici
lucika - seveda jo vseeno pristavljam to sigurno. Čez dan in ponoči. Ter to delava tako kot si rekla, vsako uro, ker mala pri meni ne dobi veliko in je zato nonstop lačna. Vendar pa je vseeno ne moram pustiti lačno. Tudi spumpati si ne uspem nič, ker ne gre nič ven.
Sem vztrajna tako, da bom še naprej upala, da bo steklo. Bomo videli.

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?