mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Brisače, ki je ob umivalniku tudi sama ne dam stran po 1x uporabi, brisače po tuširanju pa so za 1x uporabo. In koliko imam z njimi dela - toliko, da jih uporabi vržem v boben pralnega stroja. Ko je poln ga vklopim, po koncu pranja preložim v sušilca in ko je sušenja konec, mi tamali zloži brisače. Torej, nisem suženj stanovanja zaradi tega. Če mi je nekaj všče in svež von po opranem mi je, potem to zame ni neproduktivno in neumno. Stanovanje je daleč od sterilnega, ampak z njim niti ni toliko dela, dokler vsak pospravi za sabo. Po kosilu se posoda zloži v pomivalca, pere sam, zvečer pa si tudi vzamem par minut, da posoo zložim ven ali pa mi pomaga še tamali. Sesa tamali, ko ga zgrabi, ker to strašno rad počne. in to je to. Saj se ne neha tu. Imaš še brisanje prahu s pohištva, pucanje kopalnice, kuhinje, pomivanje oken, pranje zaves,... Če želiš doseči čistočo stanovanja na vseh frontah, je to delo, ki se nikoli ne konča. In ko poslušam, kako ene dvakrat na mesec pomivajo okna in vsak dan pobrišejo po tleh, mi na misel pade samo eno. Đist krajst, kdaj imate pa čas živet? Kdaj greste v kino, na kavo, na sprehod, kdaj berete knjige,...? Mogoče to znese tistim, ki so ostale doma, in lahko to opravijo že dopoldne, ampak jaz se popoldne/zvečer res ne mislim ukvarjat še s tem, da imam isto posteljnino že 5 dni in da bo treba počasi nekaj ukrenit. Grem raje na pilates. Jaz imam čistko vsako soboto dopoldne in to delamo vsi trije okoli 2 uri, vse ostalo postotim izključno ob poznih popoldnevih. Okna umivam 1x mesečno, prah brišem ob sobotah ali pa še kdaj mimogrede. Ampak imam vsega 4 police v stanovanju in nobenih praholovcev Glede na to, da imam po celem stanovanju laminat, ga kar hitro pobrišem in ne gre več kot 10 minut vsak dan. Smo pa sami trije, brez vsakršne pomoči mamic in babic, ker jih ni blizu, delam sicer res doma, ampak se včasih ven ne vidim, pa še fax delam poleg in očitno vse gre. Pa gremo med vikendi tudi na kak izlet, obvezno vsak dan ven, pa kdaj kino ali bowling. Vse je odvisno od organizacije. in ko si enkrat na zeleni veji, potrebuješ za vzdržavenja izredno malo časa. lp
|