|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako prepričat 18 mes., da mora jesti
19.2.2010 14:06:37   
ČebelicaMaja
...jaz več ne vem, kaj naj storim. Danes sva bili pri P na sistematiki in spet je bila problem teža, ki se nikamor ne premakne. Miška je imela refluks, ki se je lepo porihtal, ostal pa ji je izreden odpor do hrane...in ker je bila teža ves čas problem, sem pač bolj gledala na to, da vsaj kaj poje in ne kako... in miksava še danes, ker sicer NIČESAR ne je...ampak ona res ničesar ne je (bog ne daj banano v kosu, pa krhelj jabolka, pa solatni list, pire krompir...), še tisto kar ima rada, ji moram prvo žlico na silo dat v usta, da sploh vidi, da je to hrana, ker drugače ona sploh ne bi jedla...ta otrok skoraj nikoli ni lačen in ona bi jedla samo skutke, jogurte, gres, juhce, piškotke in kruh ter piščanca- ki pa ga valja po ustih toliko časa, da potem lahko pogoltne- ne grize.
Zdaj mi je P zabičala, naj na vsak način začnemo s koščki, ampak že tako se nismo od novembra nič zredili, če zdaj začnem s koščki bo šlo še na slabše...po drugi strani imava pa čez mesec dni kontrolo in če ne bo bolje, gremo spet na gastro. Tam sva že bili in so naredili vse žive preiskave, v bistvu sploh ne vem, kaj ji lahko na novo preučijo. Drugače je ful živahen otrok in valda, da vse tisto malo, kar poje, pokuri...

Pa ne mi govorit, da ima slab vzor, ker starejša je vse in tudi bolj kot ne, se trudim, da čim bolj zdravo jemo- veliko kuhanega, malo instant zadev, samo sem vedno bolj obupana...kuham in se trudim tudi po 2h, potem je pa vse bljak- ok pri 9mesečniku, pri 18m, pa naj bi kolikor toliko normalno jedli...ponujam ji vse, ampak kar beži od mene, ko vidi, da imam hrano v rokah, ne prevaga niti zgled sestrice, ko jo vidi, da je...prav nič...

...če bi bilo možno, bi ona živela pač brez hrane...oz. s skutkami (pa bog ne daj, da je to navadna skuta s sadjem, ker tista je že bolj grudastauser posted image )

no...take imamo, ampak res več ne vem, kaj narest- tu sem prebrala že N nasvetov, pa NIČ ne pomaga.
Še kakšen nasvet ali izkušnja?!

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako prepričat 18 mes., da mora jesti
19.2.2010 14:16:00   
jana84
uf, tukaj pa ti ne znam pomagat. Naš sinko HB je tako harno kot mi in to že precej časa (star je 16mescev). S poskušanjem goste grane smo začeli pri 4mesecih in sem nekje slišala, da prej kot začneš lažje se otrok navadi na gosto hrano. Pr nasj e bil tud nekaj časa problem, da ni hotel jesti (no na momente je še vedno), pa smo mu morali dat žlico v roke in je šlo. Ko pa so mu zobki rastli je bil problem, ker ko je samo videl žlico v tak jok, da ni blo za verjet. Najprej je seveda vztrajno pritjeval, da bo papal, se po vratih hladilnika vesil, pol pa ko sem ga posedla v stolček in mu ponudila hrano v jok. In mislim, da sobili zobki krivi...Mogoče je tako tudi pri tvoji hčerkici...
Drugače pa nisem pametna...Pa naj vsaj skuto pa jogurte je, če že drugega ne!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2010 14:27:22   
mini86
kaj pa če bi ji dala žlico pa nj sama je-paca..pač boš mela use umazan ampak mogoče bo pa palil..probej..pa če ma rada skutko ji jo dej v rečmo če ma svoj lonček pa eno barvasto žlico pa nj paca..mogoče bo pa vseen kej v usta spravla..mogoče ne dons..bo pa jutr..začni s tisto stvarjo k jo ma rada..
pa če praviš da ima rada piškote ji nalomi na mejhne koščke in nj se igra z njimi pol če si ne bo sama nesla v usta ji umes probej ti dat mau pa jo pol spet pusti da se igra..probej zgubit nimaš kej..sporoči kako vam je šlo

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2010 14:27:50   
ČebelicaMaja
Mi smo tudi zaradi refluksa začeli z GH pri 4 mes. Drugače zobke ima in mislim, da tudi to ni problem- ona je zadeve, če so zmiksane- npr. rižoto, pa juhe, pa obaro, pa mlečni riž in kašo, pa sadje vseh vrst- samo mora bit zmiksano. Če ji dam navadno rižoto se davi in potem noče več, čim vidi koščke kar stran leti...res nimam pojma, kako jo navadit na normalno hrano.
P je pa prav izrecno poudarila, da mora začet jest VSO normalno hrano... jaz sem tudi prej razmišljala samo da je, samo je grizenje povezano z motoriko, govorom in nadaljnjim razvojem.
Hudo je, ker nima čisto nobene želje po hrani, da bi jo vsaj zabavala, da bi se z njo igrala... nič- samo da je hrana, gre kar stran, sploh je ne zanima kaj je...če pa slučajno hočem kaj dosečt na silo, je pa joooook in protest na kvadrat- je sploh brezveze, da se spuščam v kaj takega, ker ne dosežem popolnoma NIČ.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2010 14:33:42   
ČebelicaMaja
zadeve, ki so ji všeč (beri zmiksane) že sedaj sama je- vsaj to, ampak res le, če so ji všeč, z jogurtom se potem še malo po laskih namaže, pa malo po mizi, ampak ok, se vsaj zabavauser posted image ...če pa ji dam koščke je pa konec. Piškote rada je, ampak ji ne grize-jih stopi v ustih in pogoltne- v jogurtu se isto stopijo in ne nar3edim nič...sem že sprobala...saj pravim,da sem že vse živo poskusila- pa nič ne pali- vseeno bom pa večkrat poskusila tvoj nasvet.
Pa še eno idejo sem dobila, ju bom dala kar za tamalo mizo sedet- tako kot v vrtcu, morda se bo tam boljš počutila...

Res je hecno enak odnos in vse, pa ta velika ful lepo je, ta mala pa njeno čisto nasprotje. Je imela v tej starosti ta velika 13500g, ta mala ima pa 9900 s planico in bodijem skupajuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2010 14:34:53   
Splišni
Ojej, hudo.

Mogoče ima pa res kakšne težave s požiranjem ali kaj jaz vem kaj.

Moj otroj je sicer tudi blazn neješč, zdaj je star skoraj že 8 let, pa ni še nič boljše. Je ene par stvari, pa še teh količinsko malo. Ko je bil majhen, sem ga tudi za vsako žlico zabavala in preusmerjala pozornost, da sem mu jo v usta spravila.
Pediatrinja je meni rekla, da pač očitno njegov organizem zelo malo rabi,d a so eni pač taki.
Smo mi nismo imeli probpemov s težo, je imel vend idealno.
Koliko pa tehta tvoja punčka? Je res presiha ali kako?

Pa kar se tiče govora - koliko pa kaj govori? A se ti zdi, da manj ali slabše od vrstnikov?

Ke rče je vse v redu, - mislim s težo in govorom - da ni nekih odstopanj - potem ... kaj pa vem. Kaj pa če se ji je samo psihična težava pojavila ob hranjenju, da je iz tega pač nastal problem čisto brez fizične osnove? Bi to lahko bilo tako?

Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2010 14:37:19   
mini86
ne sj ne na silo..daš jo sedet v stolček in medtem ko vi jeste kosilo ji daš npr. košček pomaranče-ja vem spet košček..ampak mogoče jo bo zanimu in ga bo cuzala..al pa sj pravm postav pred njo skuto al pa jogurt v kožničku in nj packa..umes ji probaš mal čist tko mengrede kej dt v usta..in pol ponavljaš to vsak dan..
glede koščkov ti pa žal ne morm nč svetovat ker js našmu nisem nikoli nobene hrane spasirala

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2010 14:39:16   
mini86
ok sm šele zdj vidla da že sama je

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2010 14:49:50   
ČebelicaMaja
Splišni točno tako je pri nas- da ne povem kako vse jo zabavamo, da preusmerjamo pozornost, da vsaj kaj spravimo vanjo. Pripravim si knjige, revije, igračke, kakšne čudne odpirače in druge pripomočke, mobitel, ma ni da ni...včasih pali, včasih ne...

Jaz tudi mislim, da je dobila psihičen odpor do hranjenja, ker je bilo tako hudo, samo pri tako majhnemu ne moreš vedet. Imamo pa super P in ji res zaupam, in če njo skrbi (ker ni panik brez razloga) potem mene še toliko boljuser posted image je pa rekla, da ni podhranjena, da je teža sicer na sp. meji, samo da ni dobro, ker se ne redi - zdaj ima že pol leta bolj ali manj enako težo.

Je pa res, da mi je sedaj nehala piti mleko po flaški zjutraj in zvečer, kar me je prej vsaj malo potolažilo, da je dobila dozo kalorij- pa tudi ne vem zakaj-kar naenkrat.

Mini86- tudi to sem že poskusila- da sem ji dala košček mandarine v roko, ali pa jabolko, pa tko zabriše stran kot da bi blo strupeno- dobesedno tudi videt noče...in če poberem... je prav huda kaj sem ji to dala nazaj na mizo- in seveda še enkrat zabriše dol- in če še enkrat poberem- konec, noče tudi sedet več ne za mizo, ampak hoče stran od mize od mene, ki sem lasnik koščkovuser posted image ... mislim 18 mesečnik, pa tko jasno pokaže kaj hoče/noče, da je kaj...pa moram povedat, da je sicer res ful zgleden otrok, ali kako naj se izrazim- potrpežljiva, neproblematična, sodeluje,ni da ni- res angeljček... pri hrani se pa plošča obrne.

Aja splišni- ja, bolj malo govori, v razvojni so mi že "zagrozili", da naju pri 2 l čaka logoped, če ne bo nič bolje.

< Sporočilo je popravil ČebelicaMaja -- 19.2.2010 14:52:58 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2010 15:04:47   
mini86
zakaj pa nis P vprašala kako nj se lotš vsega tega..ker po napisanem ni mačji kašelj in čeprav bi ti rada pomagala nimam več idej..a tud kšnih sladkih stvari noče-npr kakav al pa kej podobnga

Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2010 15:32:14   
ČebelicaMaja
s P sva govorili o tem, samo ona samo pravi, da mora jest normalno- nič posebnih nasvetov mi ni znala dat, pa pač rekla je, da bova morali sicer na gastro...jaz pa sedaj isščem načine, kako naj izvedem normalno hranjenje.

Ker meni se prej tudi ni zdelo tako kritično- drugače, če ji miksam, kar dovolj "normalno" je- pač te "gladke" zadeve- kakav pije, no bolj mleko z medom, skutke, gres, čokolino, kaše, mlečni riž, sadje, juhe in mineštre...samo dejansko to ni normalna prehrana- jaz bi rada, da poje tudi njoke z zelenjavo in sirom, pa npr. pire in špinačo s koščki govedine, pa npr. svedrčke z makaronovim mesom, pa pire in ribo...ipd- samo to pa ni šans...če gremo ven jest, dalj od goveje juhe sploh ne pridemo...potem pa pade kaka skuta, jogurt, puding...dolgoročno pa meni ni to prav nič všeč... v bistvu bi ful rada našla kak način, kako jo zmotivirat na dolgi rok vsaj poskusit kaj drugega od teh gladkih zadevic. Pire vsi otroci radi jejo, naši je pa to najbolj grozna stvar, ki ji jo lahko dam v usta... to se dere in kaže jezik, kot da bi ji ga razžrlo od pirejauser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2010 16:11:50   
mkbk
naš ne mara pireja, sicer ni problematičen za jest, ampak je star 18 m in ma 10 kg: ma pa tud svoje dneve in trenutke ko ga ne morš za nobeno ceno prepričat.. kja pa kaka torta al pa smokiji (vem nezdravo, ampak da bi se navadila nekako...kaj pa s kruhom dela...?

Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2010 16:49:24   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja
Ker meni se prej tudi ni zdelo tako kritično- drugače, če ji miksam, kar dovolj "normalno" je- pač te "gladke" zadeve- kakav pije, no bolj mleko z medom, skutke, gres, čokolino, kaše, mlečni riž, sadje, juhe in mineštre...samo dejansko to ni normalna prehrana- jaz bi rada, da poje tudi njoke z zelenjavo in sirom, pa npr. pire in špinačo s koščki govedine, pa npr. svedrčke z makaronovim mesom, pa pire in ribo...ipd- samo to pa ni šans...če gremo ven jest, dalj od goveje juhe sploh ne pridemo...potem pa pade kaka skuta, jogurt, puding...dolgoročno pa meni ni to prav nič všeč... v bistvu bi ful rada našla kak način, kako jo zmotivirat na dolgi rok vsaj poskusit kaj drugega od teh gladkih zadevic. Pire vsi otroci radi jejo, naši je pa to najbolj grozna stvar, ki ji jo lahko dam v usta... to se dere in kaže jezik, kot da bi ji ga razžrlo od pirejauser posted image

heh, čebelca, naša ma 2,5 leti in je na taki"dieti" kot tvoja user posted image pri njej se je pa začelo to kake pol leta nazaj dogajat in je raje na robu strada kot da bi jedla normalno kosilo.
jaz mislim, da je to obdobje. če mi je sadje in musli, je ok. naša ni debela, suha pa tud ne,moram rečt. o kakem gastro mi pa nikoli ni nihče niti omenil.. naša pupa je sicer med bolj majhnimi in lahkimi (nosi oblačila za 1,5-2 leti),samo dokler je živahna in normalna, se ne sekiram.

se mi zdi, da je mal meni podobna - ma obdobja,ko se naveliča določenih stvari in jih noče. in ene so "in". zdaj je in pohana ribica in mesek - pa je to do nedavnega od enega leta dalje samo pljuvala ven in potem ni hotla sploh nič jest. mesa sploh ni jedla do zdaj v bistvu. zdaj pa mora držat v roki tist pohanček in ga glodat. pireja pa samo par žlic pa čao (pa je bila včasih taka huda krompirjevka)..

hočem rečt, svetujem potrpežljivost in vztrajnost in ne se preveč sekirat user posted image
in srečo pri hranjenju user posted image

aja, naša ma verjetno kakih 12 kil in tam okoli 85 cm je velika - a se vam to zdi malo ali veliko za dve in pol leti?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.2.2010 16:51:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2010 17:39:57   
čakam
Mi imamo tudi punčko (15m) s hudim kislim refluksom (že od 4 meseca naprej). Kar opisuješ me zelo spominja na zelo znane siteacije (odpor do hrane). Jaz tudi mislim, da ima tvoja pupika izrazit odpor in strah do hranjenja, ker ga povezuje z bolečinami pri požiranju, zgaga itd. naša zdej sicer je (smo še vedno na controlocu), končno pije mleko normalno... Glede na to, da je začela tvoja zavračati tudi mleko, pa jaz mogoče sumim, da jo (spet) kakšna zgaga moti... Drugače pa ji probej v spanju na flašo mleko dat, ker če je vzrok samo v odporu do hrane, ga bo tako spila (to je nas reševalo kar nekaj časa, da smo sploh kaj jedli), sam bi jo pol mogla mal dvignit, da jo ne bo res zgaga pekla v spanju... ne vem drugače, kaj ti svetovat glede koščkov hrane, mi smo se navadli med igro,z branjem knjigic med hranjenjem, z gledanjem telebajskov (da se je zamotla uin pozabla, da sploh je)....srečno...

Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2010 17:48:33   
špelin@
Jaz bi pa nekaj drugega vprašala: zakaj točno bi MORALA nehat miksat oz. nujno začet s koščki??

Moj mali je danes star točno 21 mesecev in je šele prejšnji mesec začel kazati zanimanje za koščke - pa še to le za določeno vrsto hrane. Mu pač miksam in se nič ne sekiram. Tudi moji prvi hčeri smo do drugega leta vse miksali, zdaj pa je zdrava skoraj 11-letna frajla in ni izbirčna jedka user posted image Čeprav jogurtov s koščki pa še vedno ne je user posted image
Srednja hči je bila ravno nasprotno takoj navdušena nad koščki in ji nisem nikoli miksala, na začetku sem samo z vilicami pretlačila.

Odkrito ti povem, da se na tvojem mestu ne bi nič sekirala, glavno, da jo nekako nahraniš, saj praviš, da določene vrste hrane ima pa le rada - magari brez koščkov oz. zmiksane.

(odgovor članu čakam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2010 19:35:20   
kajajaka
ČebelicaMaja
brez zamere, ampak jaz bi zamenjala pediatrinjo...

Naša ima 20 mesecev, 83 cm in 9200 kg - torej še manj kot vaša.
P mi je sama svetovala naj ne kompliciram in da je ne bo pošiljala na gastro, ker ravno to povzroča, da otroci še manj jejo in dobijo še večji odpor do hrane.
Res je suha, da je groza, poje zelo malo (jedla bi le sadje, zelenjavo in meso. Noče spasirano... pač čisto nasprotje vaše, ampak suha je pa enakouser posted image 9

Ni smisla, da se pregleduje zdravega otroka.

Naša soseda ima 2 leti staro deklico brez zob (ji pač še niso zrasli in zdravniki pravijo da ni panike - bodo že)
Dejstvo pa je, da tudi njena deklica ne je koščkov, ker jih ne more prežgvečiti. Pa kaj. Bo že, ko bo lahko.

Res se mi zdi najbolj smiselno, da zamenjaš pediatrinjo. Sploh, če je deklica sicer zdrava in se normalno razvija!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2010 20:57:46   
Najaa
ČebelicaMaja, kot da bi brala o svoji 1-letnici. Hranjenje mi je postalo prava muka, ker jo moram za vsak grižljaj ful zabavat, okoli stolčka je vedno polno igrač in vsega nametanega, je pa najraje skute, jogurte, ml.kašice, sadje že malo manj, zelenjava in meso pa če že, najraje iz kozarčka, moje doma skuhano pa no go. Meni se včasih že meša, ko ji delam za jest in pol vse pusti in pristane na flaši mleka. Itak, kaj pa drugega. Pa ko sedi v stolčku, ne sedi, ampak skoz leze ven in hoče stopit na mizico... Tak da mam občutek, da sploh nima časa jest. Grozno, no.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.2.2010 21:10:43   
poli*
Jaz imam doma 15 mesecev staro punco, ki tudi noče nič jesti. HB ni bilo nikoli težav z refluksom ali podobnim.
Do prvega leta se je skoraj samo dojila- če si ji dal kaj drugega, se je začela skoraj dušiti in je včasih tudi bruhala.
No, sedaj nam nekako gre, ampak je tolk izbirčna, da ji ne moreš poturit ničesar. Papca jogurte, skute, juho, mineštro, pašto, malo meseka in potem se že konča. Ti pa čaraj vsak dan nekaj novega za kosilouser posted image .
Ima 80 cm in 10 kg 
Zgleda, da spada med tiste, ki manj potrebujemo za jest. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2010 21:16:12   
Najaa
poli a hodi v vrtec? To me ful zanima, kako je v vrtcu pol.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.2.2010 21:22:35   
poli*
Najaa- pred enim tednom smo začeli uvajanje v vrtec. Zadnje 3 dni sem jo vozila ob taki uri, da je "jedla" tudi zajtrk. Seveda ga ni user posted image . Ko sem jo prišla po 1 uri in pol iskat, je začela jokat in govorit mam, mam, ker je bila lačna kot vol. Doma je seveda rada pojedla čokolino.
Uglavnem. Prvi dan v vrtcu je pojedla 1 grižljaj kruha, drugi dan 1 žlico mlečnega riža, danes pa nič!

Ne vem, ne vem, kako bomo to rešili.
Verjetno bo moralo preteči nekaj časa, da bo začela tam jesti.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.2.2010 11:09:07   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

ČebelicaMaja, kot da bi brala o svoji 1-letnici. Hranjenje mi je postalo prava muka, ker jo moram za vsak grižljaj ful zabavat, okoli stolčka je vedno polno igrač in vsega nametanega, je pa najraje skute, jogurte, ml.kašice, sadje že malo manj, zelenjava in meso pa če že, najraje iz kozarčka, moje doma skuhano pa no go. Meni se včasih že meša, ko ji delam za jest in pol vse pusti in pristane na flaši mleka. Itak, kaj pa drugega. Pa ko sedi v stolčku, ne sedi, ampak skoz leze ven in hoče stopit na mizico... Tak da mam občutek, da sploh nima časa jest. Grozno, no.

Ma točno tako je pri nas- potem vstane iz stola in kaže kako je velika, potem se vrtavka in kaže vse živo od tega, da sosedov pes laja, pa do dežja, ki pada...ma ni da ni...hrana je tisto res najbolj na koncu, ki je deležno sploh kakršnekoli pozornostiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Najaa- pred enim tednom smo začeli uvajanje v vrtec. Zadnje 3 dni sem jo vozila ob taki uri, da je "jedla" tudi zajtrk. Seveda ga ni user posted image . Ko sem jo prišla po 1 uri in pol iskat, je začela jokat in govorit mam, mam, ker je bila lačna kot vol. Doma je seveda rada pojedla čokolino.
Uglavnem. Prvi dan v vrtcu je pojedla 1 grižljaj kruha, drugi dan 1 žlico mlečnega riža, danes pa nič!

Ne vem, ne vem, kako bomo to rešili.
Verjetno bo moralo preteči nekaj časa, da bo začela tam jesti.

poli- naša je v vrtcu od 2.11.- jesti je pa začela prejšni teden...ampak vsaj tukaj imam dober občutek, da je potrpežljivost obrodila sadove, sta pa vzgojiteljici super in potrpežljivi in nam gresta hudo na roke...nasploh se v vrtcu zelo dobro počuti...

kajajaka- P je sicer res SUPER in pediatrinja z veliko začetnico- verjemi, ker sem imela za ta veliko neko drugo P iz ZD Vič, ki nam je požrla ful živcev in smo potem za tamalo vzeli drugo in še ta veliko dali k tej- ni primerjave, ni panik brez potrebe, ne špara- ampak poskrbi za otroka... ne vem kako naj razložim- dejansko ji gre za dobro otroka... drugače sem si pa tudi jaz rekla, da bo že, ko bo prišel čas, ker na silo se pri mojih otrocih res NIČ ne dosežeuser posted image  in se res nisem sekirala... zdaj pa nas v RA sekira, da premalo govori, pa sedaj naša P pravi, da mora žvečit zaradi obraznih mišic in razvoja govora... me pa ravno vaši posti tolažijo...ko vidim, da je dosti podobnih primerov, ki so normalno zrastli- itak zagovarjam, da je vsak otrok samosvoj s svojim ritmom... hvala špelina za post!

Pa še to mi je z vašo pomočjo padlo na misel, da morda jo pa res zopet kislina teži in bi ji morda Ranital pomagal- ker dejansko mleka noče več pit, pa danes ponoči je tudi ekstremno slabo spala- je pristala v najini postelji- samo ne vem, ali so zobki, ali bi lahko bila kislina.

Drugače je tudi naša bubika zelo živahna, vesela, zadovoljna in dosti bolj odporna kot ta velika...ravno zato se pa nisem toliko obremenjevala s tem...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.2.2010 11:57:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

Splišni točno tako je pri nas- da ne povem kako vse jo zabavamo, da preusmerjamo pozornost, da vsaj kaj spravimo vanjo. Pripravim si knjige, revije, igračke, kakšne čudne odpirače in druge pripomočke, mobitel, ma ni da ni...včasih pali, včasih ne...

Jaz tudi mislim, da je dobila psihičen odpor do hranjenja, ker je bilo tako hudo, samo pri tako majhnemu ne moreš vedet. Imamo pa super P in ji res zaupam, in če njo skrbi (ker ni panik brez razloga) potem mene še toliko boljuser posted image je pa rekla, da ni podhranjena, da je teža sicer na sp. meji, samo da ni dobro, ker se ne redi - zdaj ima že pol leta bolj ali manj enako težo.

Je pa res, da mi je sedaj nehala piti mleko po flaški zjutraj in zvečer, kar me je prej vsaj malo potolažilo, da je dobila dozo kalorij- pa tudi ne vem zakaj-kar naenkrat.

Mini86- tudi to sem že poskusila- da sem ji dala košček mandarine v roko, ali pa jabolko, pa tko zabriše stran kot da bi blo strupeno- dobesedno tudi videt noče...in če poberem... je prav huda kaj sem ji to dala nazaj na mizo- in seveda še enkrat zabriše dol- in če še enkrat poberem- konec, noče tudi sedet več ne za mizo, ampak hoče stran od mize od mene, ki sem lasnik koščkovuser posted image ... mislim 18 mesečnik, pa tko jasno pokaže kaj hoče/noče, da je kaj...pa moram povedat, da je sicer res ful zgleden otrok, ali kako naj se izrazim- potrpežljiva, neproblematična, sodeluje,ni da ni- res angeljček... pri hrani se pa plošča obrne.

Aja splišni- ja, bolj malo govori, v razvojni so mi že "zagrozili", da naju pri 2 l čaka logoped, če ne bo nič bolje.KAJ?????So normalni??Moja bo kmalu 21m,se ne govori,razen neee,auva,mama,mami,naaa...kaksen logoped prosim.Da mi to predlagajo..Moj necak bo v maju napolnil 4leta,je komaj pred kratkim pricel z govorom,prej samo kaksno besedo,zdaj pa lepo stavke tvori.
nejescost-imamo isti problem.Moja 21m je samo juhce,pudinge,jajca,palacinke,pomfriuser posted image -saj vem,ampak ce drugega noce,golaz s polento,krompirjem,cufte,polpete...ampak to v majhnih kolicinah,kak dan skoraj nic,tako,da sploh ne vem od kot ji kilaza.Mleka sploh ne,ze od 1leta.Kot dojencica,je bila pa pravi bajsek,mi je P parkrat mal zatezil,da je predebelauser posted image
Pa ravn tako ima najrajs zmiksano.

Neposredna povezava do sporočila: 22
20.2.2010 12:28:05   
roberta

hmmm... jaz bi predvsem rekla, da bi bilo dobro, da s neha zganjat "cirkus" okrog tega, da nič ne je. pa tle ne mislim tebe, ampak bolj zdravnico. ok, razumem, mala se ne redi kot je treba in ne paše lih v vse regelce in je zato zaskrbljena, ampak če se ji hrano sili, potem vsaj po mojem mnenju to tudi ni lih produktivno. na preiskavah ste pa že itak bli in ni nič pokazalo, ne?

jaz bi naredila tako: tisto kar pač je, bi ji dajala v večjih količinah - če so to samo skute, jogurti in gres, pa naj bodo za eno obdobje samo skute jogurti in gres (itak sploh ne vem, zakaj bi bilo slabo?! - tut oba moja otroka sta imela ravno v tem obdobju nekje eno obdobje, kak mesec, ko smo tudi samo skute in to jedli). po nekem času, recimo nekaj dnevih, pa bi ji začela na vsak korak nastavljati drugo hrano - ko je skuto, bi ji zraven še speštano jabolko ponudila, ampak ne silila. ko bi jaz jedla kak polnozrnat piškot, bi ga še njej ponudila. ko bi jaz jogurt z košči babane jedla, bi ga še njej ponudila... in če noče, pač noče. nič hudega. torej, če bi drugo stvar vzela, bi pač jo, če pa ne, pa ne. in po moje bi prej ali slej probala kaj drugega.

ne vem no. lačna gotovo ni nikoli tako, da bi ji bilo kaj hudega od tega. je pa v fazi, ko se ne redi. ampak dokler normalno raste, ni panike, vsaj mislim. sicer je pa itak vsak dan starejša in jaz mislim, da bo otroška radovednost prej ali slej prišla na plan in jo bo zanimalo, kakšen okus pa ima tisti krompir, ki ga ima mami na krožniku.

za zdravnico pa... uh... to je še največji problem. morda se lahko zmenita, da vam da še kak mesec dodaten preden je mala hospitalizirana. pa res poskusite brez siljenja, brez težačenja in tega. da poje tisto kar hoče in kolikor hoče.

upam, da uspete...

Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
22.2.2010 9:50:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
22.2.2010 10:05:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čakam)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

umetna oploditev
bit

Zanima me, kje so vam opravili uspešno umetno oploditev? prosim za komentar: v katerem poskusu

LJ GK (58%)

MB (14%)

PO (10%)

Tujina (18%)

Število vseh glasov: 188

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!