blaža
|
Evo recept za mojo torto. - 6 jajc - 300g sladkorja - 400g moke - 2 dcl olja - 2 dcl mleka - 2 pecilna Stepeš prvo sneg, dodaš 5 rumenkjakov ( enega si prišparaš za kremo), dodaš sladkor, olje, mleko, nato pa ročno vmešaš pecilni pa moko - preseješ. maso daš na polovico in v eno del dodaš kakav, par žlic odvisno kolko želiš temnega. KREMA: - pripravi si penasto vmešano margarino( 250g, lahko manjn, boš vidla na koncu kolko bo potrebno). Naj stoji prej par ur na sobni temepraturi.Ko jo res dobro zmiksaš, če potegneš čez njo z žlico, se nardijo prav luknjice, to pomeni, da je res dobro zmešana. nato pa: - 1/2 l mleka - 1 rumenjak - 100g sladkorja TO VSE ZAVREŠ IN V TO MASO VMEŠAŠ - 5 dag gustina - 2 vanilina sladkorja - 2 žlici mleka ta masa mora biti res trdna. Kot puding, morda bolje, če je še trdnejša. nato postopoma v to maso dodajaš margarino. nato spečeš beli in rjavi biskvit, vsako plast se navlaži z rumom, malo vode in sladkorja v prahu. Torta mora biti dobro navlažena na robovih, da ni suh biskvit in nato zlagaš en be, en rjav, en bel en rjav. Mi jo prelijemo z čokolado, lahko nardiš tudi samo bel biskvit in tole kremo, pol želji.lahko jo preliješ z belo čokolado, ali pa le okrasiš z smetano, ma meni je ta torta najboljša original po receptu.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|