Črna oblačila -črnina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:06:18)

Ojla dekleta, imam eno malo čudno vprašanje.
Zelo sem se naveličala te črnine, ki jo sicer žulim komaj drugi teden, a je takoooo moreča, da se mi zdi, da jo že leta nosim.
Ko mi ni bilo treba, sem ful rada nosila kaj črnega.
Zdaj pa sem v dvomih - v bistvu žalujem v srcu, ne s cotami.
Ne upam na cesto v čem drugem, da ne bodo potem stare ome mame napadale,češ,kako se oblačim. Pred dnevi me je namreč soseda nahrulila, ko sem bila v majici brez rokavov, da se nastavljam in da sem nespodobna:zmeden:
Pomagajte mi prosim z nasveti,kako naj se oblačim, da bo čim manj vpadljivo in da ne bom kot kakšen krt?
Mami se namreč strinja, da ne rabim non stop v črnini skakat, a idej kako in kaj nimam:zmeden::zmeden::zmeden:
In kako dolgo naj bi se sploh nosila črnina?:zmeden:
Hvala za nasvete!

Teni_ -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:09:11)

Sicer ne vem, kako dolgo bi se naj nosila črnina, ampak tako kot si napisala: žaluješ v srcu in ne s cotami. Sosede in ostale ome pa se naj brigajo za sebe.

LP;
Mojca:nosecka:

mtd -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:09:37)

ooj,
oblečii se, kot ti srce pravi, ne se ozirat na druge ljudi, saj le ti veš, kako zelo žaluješ za njim:angel::rozica:
lp

lenika -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:11:06)

Že sama si dobro napisala. Žaluj v srcu, obleči pa tisto v čemer se dobor počutiš. Zaradi sosed, ki samo gledajo kako si oblečena pa se nič ne sekiraj. Normalno, da si poleti v kratkih rokavih. Ali bi morala biti v črnem plašču? Uh kako me razjezijo takšni ljudje.

bskrle -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:12:23)

Za sozakonca 1 leto, za ostalo (starše) pol leta.
Tudi pri nas na vasi, je črnina "uzakonjena".Pa vidim sosedo(lani ji je umrl mož, kmalu zatem še mama), da je za v službo v črnem ali temnem, za doma pa kot ponavadi.

Lepo si napisala, da žaluješ v srcu.
Tvoja mami ima čisto prav.

Tista soseda - je pa mal mim!

Annny -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:13:20)

Jaz se v črnino ne bi oblačila- nimam niti ene črne obleke, ker jih enostavno ne prenesem na sebi.
Povej sosedi, da Japonci žalujejo v belem in da vsak žaluje na svoj način..poleg tega sploh ne pomeni, da nekdo zares žaluje, če se obleče v črno. No, kaj sploh pišem...jaz s sosedami sploh ne bi razglabljala, ampak bi jih tako grdo pogledala, da bi jih kar odpihnilo;)
Veš, take sosede so kot mrhovinarji..opravljala te bo v vsakem primeru, ne glede na to, kako boš oblečena.
Ne sekiraj se- obleci se v živo rdečo, če ti tako paše.
Kaj čutiš v srcu, najbolje veš sama- ne glede na 'fasado'.

Papa in ne pusti se!

lefairyon -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:13:33)

črnina naj bi se nosila en mesec samo po tej vročini je to vse skup mantr...ti se obleči kar tebi paše in se ne oziraj na ome...saj veš da so one dežurne za vse tako bojo tudi za to...pa tudi če bi bila oblečena eno leto v črno bi vseeno nekaj našle za trač...
žaluješ v srcu in to je glavno...
lp, nadi:rozica:

india -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:14:59)

Bskrle, ja na vasi je to še bolj ZAKON - je bla pa pri nas teta,ki ji je sin umrl pred 8 leti in mož pred 5 leti, pa še zdaj nosi črnino. Dobro, da ne živi tako blizu, da bi še mene maltretirala.:miska:

barbara b -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:18:53)

Jaz nisem nosila niti en dan črnino ko mi je umrla mami.
Žalujemo V sebi, ne glede na to kaj imamo NA sebi. V nekaterih državah je žalujoča barva bela!?!
Moj nasvet: obleči svetle barve, ker le tako boš lažje prebolela izgubo drage osebe, črnino pa pusti za tiste stare opravljivke, ki te bodo opravljale, ne glede na to kaj imaš oblečeno.
To kar nosiš v srcu je samo tvoje in res nobena obleka tu ne pomaga. Življenje teče dalje in ti moraš živeti naprej in zato rabiš veliko energije, ki pa ti jo načrtno oblačenje v črnino sigurno veliko pobere.
In vedno razmišljaj pozitivno, ker se gre za tvoje življenje in ne za življenje opravljivih sosed.
LP Barbara
:rozica:

india -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:21:42)

Barbara , hvala!
Jutri grem namreč kupiti zdravila za mamo v avstrijo in nameravam tudi zase kakšno cotko kupit. In res ne bi rada kupovala črnih ali temno rjavih cot. Sicer pa, kje jih pa naj sploh dobim, ob poplavi teh žarečih barv?:zmeden:

Anitka -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:24:11)

Kot so napisale že moje predhodnice - žaluješ v srcu in ne s črnino. V nekaterih državah in narodih je kao žalna barva bela, ponekod smrt proslavljajo.... Je pa res, da so pri nas nekateri, ki nenošenje črnine obsojajo in komentirajo, kar gre meni pošteno na jetra. Ja saj včasih, so npr. žene za možem s črnino žalovale po nekaj let, ampak to je za mene absurd. Kaj pa porečejo sosede, pa kar presliši in se požvižgaj na komentarje. Ti veš, da ti je za preminulo osebo žal in veš, da s črnino ne boš storila ničesar, glavno je, da za osebo žaluješ v srcu.

LP,

Anitka

smrka -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:34:28)

Zalujes v srcu, zato ti ni treba nosit glih vse crno. Nerabis nosit rdecih majc ali zivih barv. Mislim da crnino nosijo posamezniki toliko casa kolikor cutijo v sebi to potrebo. Moja mama je leto dni nosila crno barvo ko ji je mama umrla.

lex -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:37:45)

Najboljše, da kakšno rutko črno zavežeš okoli vratu ostalo pa po svoje. Sicer pa koga kaj briga kako žaluješ. Cota pač ne pomeni žalovanja.

mala maja -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:37:58)

Miska te razumem. Če bi nosila črnino bi jo lahko sedaj že skoraj dve leti. Po očetovi smrti sem nosila črnino 1 teden pol pa še kakšen mesec bolj modro-sivo(samo je bila zima je lažje) po mamini samo en teden.
Pri mami mi je bilo še težje. Bila sem 4 mesece in pol noseča in pol nej bi pa tisti ponosni trebušček skrila za čnino:((:(( Ne nisem ga in po vsem tem bi morala še sedaj nositi čenino.

Tako kot so ti že ostale povedale. Žaluješ v srcu in kaj si mislijo tiste stare vešče vaške me prav briga-čeprav so mel pri men veliko za povedat:hudicek:.

Še dobro da so me v službi razumeli. Ko sem prišla po enem mesecu normalno oblečena v službo me je ena sodelavka vprašala a nič več črnine pa je druga rekla a dej ne ser ga pa sej nismo v srednjem veku. Očeta ji ne bo noben vrnu in ona ga nosi v srcu a bo pol nazaj prišel če bo v črnem.Pri mami niso nič rekli.

MA mal sem se razpisala. Vsekakor sem hotla povedat da si privošči nova oblačilca vseh lepih barv.:bravo::bravo:

india -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:43:39)

Ja, mala maja, imaš prav. Tistega, ki ti je umrl, ti ne povrne nič in sploh ne črnina.
Ja, za babico sem bila tudi jaz le teden dno v črnini, saj sem bila tudi noseča.
Pri atiju pa sedaj nisem in seveda te babe stegujejo jezike. Saj bi jih lahko podavila, ampak, ne bo koristi.
Hvala za pogum za nakup novih cotk!;)

smrka -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:45:45)

Miska lahko pa imas na obleki nek crni obesek, kar pomeni da zalujes. Tako je nosila moja sosolka nekaj casa ko ji je umrla mami.

ciciban -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:54:36)

Kot pravi smrka-dobi se priponka,ki se jo nosi ob zalovanju.

barbara b -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:56:03)

MISKA nobenih črnih obeskov ali rutic ne nosi. Zakaj bi pa moral cel širni svet vedeti, da ti žaluješ? In ne pozabi se smejati!

smrka -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:58:00)

saj ni fora v tem da sirni svet ve da ti zalujes. Pac tisti ki vidi da imas crni obesek ve da zalujes in se bo tudi tako obnasal.

india -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 22:58:02)

Barbara, ne, morda bom kombinirala : črne hlače in svetla mikica lai obratno.
Kar se pa smeha tiče, pa saj ne morem pred otroci le kislega obraza kazat. Saj že tako preveč čutijo vse skupaj, še celo dopust smo odpovedali.
:miska:

barbara b -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 23:06:57)

Joj ne se odpovedati dopusta!!!!!!!!!!!!!!
Kaj so pa otroci krivi. A ni že dovolj hudo. Pojdi popolnoma brez slabe vesti na dopust. Jaz sem šla 2 meseca po očetovi smrti na poroko sestrične in 1 mesec po smrti moje drage mami na poroko prijateljice, ampak to ne pomeni, da nisem žalovala za staršema. Njih ni več jaz pa ŽIVIM, kaj imam pa v svojem srcu je pa samo moje in to so najlepši spomini in občutek da imam dva angela varuha, ki me čuvata (žal pa nista dočakala svojega vnuka).

smrka -> Črna oblačila -črnina (4.7.2005 23:19:06)

joj barbara kar na jok mi gre ko sem brala tvoje besedilo. Jaz zivim tako dalec od svojih starsev,.. nevidevam jih veliko in me v srcu tako boli... zelo jih pogresam.. ceprav so zivi, mi srce joka ker nisem z njimi.. Zal mi je ker tvoji niso docakali vnucka :((

Meggi -> Črna oblačila -črnina (5.7.2005 5:13:25)

:rozica: Moje sožalje Miška :rozica:

Sem žalostna da se je pri vas tako končalo. Poletje, ko bi bil čas za zveč skupnih trenutkov,.....

Držite se, dedi bo v srcu verjetno vedno
ostal z vsemi vami.

anajmad -> Črna oblačila -črnina (5.7.2005 7:10:25)

Miška,ni se ti treba obremenjevati s to črnino.Ko je meni umrl Vid lani,mi je tašča tam neki klobasala,da moram črnino nosit.Kaj mi pomaga črnina,sem ji rekla,men to sinčka ne bo povrnilo nazaj!!!Jst nosim črnino,oz.sem jo nosila ene tri mesce.Ne vem,sem se pač počutila tako,da moram nositi črno.Zdej pa,po počutju,ko mi je hudo,takrat se oblečem v črno.Toda tako kot si napisala,žaluješ v srcu,ne na zunanjosti.To ti ne povrnilo očeta,tako kot meni Vida ne.Delaj po svoji volji in ne meni se za mnenje okolice.
en lp:morje:D.

zoya_ -> Črna oblačila -črnina (5.7.2005 10:41:43)

miska01, jaz sem bila ob smrti moje mami en teden v črnini. Tud men je pravil očim (ki je čez noč psotal hudo veren), da se ne spodob, ker ne grem v cerkev k maši, pa bla bla bla... pa sem ga samo poslala nekam, sem mu rekla, da če on s tem, ko hodi v cerkev vest čisti (namreč do moje mami je bil izredno krut - pa ne da jo je tepel ampak psihično ubijal s tem, da ji je vedno zaradi mene težil), potem kar naj... doma bomo vedno vedeli, kakšen je bil in kakšen je (se mi zdi, da volk nikoli ne more zamenjat dlake:zmeden2:).

Žaluješ v srcu, jaz klub preteklim petim letom še vedno žalujem in vedno bom... bila sem izredno navezana na svojo mami in jo pogrešam vedno bolj in mislim, da bom še marsikatero solzo potočila...
Sosedo po pošlji nekam, pa se naj za svojo rit briga... :grrr:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>