Veste, kaj mi dvigne pritisk... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:18:36)

...ko berem po forumu debate in ponovno zasledim: Jaz pa v Murski Soboti ne bom rodila...:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:
Trenutno debata na forumu Nosečnost in porod. Sama sem bila več kot zadovljna z vsem. Je pa res, da ne kompliciram za vsako stvar. Dobro... porodnišnica (stara) je res v zelo slabem stanju, ampak strokovnost, potrpežljivost in prijaznost vseh, ki so tam zaposleni vse to odtehta. Ni mi jasno, kaj nekatere pričakujejo...

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:20:26)

a majo EA? če nimajo tut js ne bi tm rodila :)-

lara

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:21:09)

Ne:)-:)-:)-:)-Ti pa naredijo urgenten CR zelo hitro - 25 minut.:)-:)-:)-:)-

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:27:14)

Ker to leti na mene, ti povem lara, da je nimajo, pa da je to v veliki meri moj razlog. Raho, pa ti lahko rodiš na seniku, če ti to odgovarja. In če bi vsi morali roditi v eni prodnišnici, bi v sloveniji sezidali eno veliko... Ker pa imamo hvala bogu možnost izbirati, ne razumem, zakaj se razburjaš glede moje odločitve. To je čisto moja osebna stvar in se TEBE NITI MALO NE TIČE! Kot vem, pa imamo na tem forumu pravico povedati svoje mnenje pa če ti je to všeč ali pa ne. Sploh pa kaj te briga zame in zato kje bom rodila. Tudi jaz tebi ne predpisujem, da bi morala iti živet recimo v Lendavo ali Etiopijo, mar ne?

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:36:55)

Ni letelo nate osebno... Da ne bo pomote... Gre enostavno za to, da tiste, ki nimajo izkušenj z nobeno porodnišnico lahko po govoricah sklepajo, kaj se dogaja v kateri od slovenskih porodnišnic. Ti pa seveda lahko rodiš zaradi mene tudi v LA. No in oprosti, če si vzela tako osebno.
:)-:)-:)-:)-Mimogrede... Jaz pa živim v Lendavi:)-:)-:)-:)-:)-:)- In mi tega nihče ne ukazuje. Pa še prav lepo mi je :)-:)-:)-:)-

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:38:57)

Ampak očitno je zate Lendava selendrija na kubik ker jo primerjaš z Etiopijo:)-:)-:)- No - za jesti pa še vedno imamo nekaj.:sloncek::sloncek::sloncek: Ja... pa očitno so lendavčani vsi shirani seljaki... Meni je po porodu ostalo 12 kg tako, da ne sodim ravno med suhice...

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:40:09)

Mic... pa nisem jaz kriva, da ne znajo izpeljati enega javnega razpisa...Sicer pa... saj veš, kje je denar... Nekje v Ljubljani.

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:41:37)

Kakorkoli se že mate v Lendavi, še vedno ne razumem, kaj te to briga, kje bomo rodile?

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:41:48)

A veš koliko javnih razpisov je že padlo... Ker se vedno nekdo pritoži...

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:43:55)

Pa glavno je, da je v Ljubljani vse poštimano. Sploh pa mi ne gre v nos, rija, kje boste ve rodile... Ampak enostavno... vemo, kam gre denar... tja, kjer je "bolj" potreben... V MS pa število rojstev iz leta v leto upada ravno zaradi razmer, ki vladajo v porodnišnici. In kdo bo opremljal novo porodnišnico za cca. 700 porodnic na leto...

Carmen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:47:23)

V Lj še zdaleč ni vse poštimano, pismo, so take sobe kot bi prišel v eno proizvodno halo... da ne govorim, da včasih še CTG-ja, ki bi delal, ne najdejo... je pa itak preveč porodnišnic v SLO, tko da bi blo bolj manj stavb, pa le-te sodobneje opremljene.

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:47:26)

Zato pa bi bilo bolje reči: Jaz bi šla rodit v MS, če bi porihtali novo porodnišnico.

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:50:10)

Ja in po tvoje pa naj se glih jaz in še nekatere"žrtvujemo" in za večje število porodov rodimo v MS. Veš kaj, živimo v demokraciji in vsakdo lahko gre tja, kamor ga je volja, pa naj gre za dopust, rojevanje, življenje, masažo...karkoli skratka. In ker sem že šla kdaj iz MS, sem imela tudi priliko primerjati ustanove med sabo in si ustvariti določeno sliko. Kako pa lahko ti trdiš, da drugje i bolje, če pa nimaš osnove za primerjavo?
Ali misliš, da bo deset rojstev kaj spremenilo? Ti povem da ne bo. Pa tudi v Ljubljani imajo stare sobe, vsaj tam, kjer sem jaz ležala, pa neurejeno kopalnico ampak imajo tisto, kar se ne da z denarjem kupiti: prijazen odnos do pacienta. Saj ne pravim, da so v ms vsi neprijazni, daleč od tega, mogoče sem jaz glih naletela na tako smeno...

huda -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 12:56:32)

... neprijazen odnos je lahko kjerkoli.....
.... v MS, LJ, ali na koncu sveta.....

... nikoli ne veš na koga boš naletel,.......

.... mogoče bo ravno tisti dan imela babica slab dan ----- seveda se to ne bi smelo zgoditi,......ker je rojstvo otroka psihično in fizično ena huda izkušnja,........ki pa lahko pusti zaradi neprijaznosti osebja še hujši pečat,......

.... a kaj? VSI SMO SAMO LJUDJE!!!!!

... o sami zgradbi MS porodnišnice pa ni vredno izgubljati besed :(:(:(:(

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:05:45)

...huda...:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Tisti, ki delamo z ljudmi, vemo, kako je...

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:06:33)

Ne mi govorit o delu z ljudmi....

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:07:00)

Raho, da nisi ti mogoče kakšna medicinka iz MS bolnišnice....

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:08:41)

Žal, ne. Ne delam v zdravstvu... Čeprav sem imela včasih željo, da bi bila zdravnica.

huda -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:08:56)

...rija....

...pazi na svojega sončka:duda: in se nerazburjaj....

... pa saj je itak važno samo to, da boš dobila svojega sončka v naročje,.......kjerkoli boš rodila

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:11:17)

itak, pazim ga pazim, in se sploh ne razburjam. To so zame samo debate, ob katerih pa se kvečjemu nemalokrat nasmejim... Itak je anonimen lahko pisati karkoli, me zanima, koliko bi se jih opogumilo tudi drugače in javno zagovarjalo svoja stališča...

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:11:40)

In to je seveda najpomembnejše... Pa da bo zdrav.

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:12:24)

Bolj "javna" kot sem, sem težko.

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:12:39)

Joj, jaz pa sem mislila, da je pomembneje roditi v MS?:zmeden: Kaj pa veš, mogoče pa ne bo časa, da pridem kam drugam....

rija -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:14:06)

Mogoče pa nisem dovolj dolgo spremljala tvojih debat, da bi lahko ocenila tvojo "javnost", te bom malo sčekirala za nazaj, ha-ha. Pa tudi v Lendavi res nikogar ne poznam...

Anonimen -> Veste, kaj mi dvigne pritisk... (4.7.2005 13:15:43)

Vse se lahko zgodi... Čeprav bi jaz z umetnimi vred lahko bila prišla v KP in nazaj pa še bi bilo časa.:)-:)-:)-:)-:)- tako je to, ko človek do zadnjega zagovaraj naravni porod in na koncu pristane v operacijski na CR. Jaz butel pa sem sanjala, kako lepo bom rodila...

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>