Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Lej tole je mini poganjalec z 10 colskimi gumami in ne nek ornk bicikel. Otrok ga hitro preraste in presedla na 10 ali 12 colsko kolo v 1 letu. V teh 1 letu največ 2 letih otrok toliko ne zraste in tele premikanja so v parih cm 1-4cm in to res ni ne vem kaka razlika. Za to kar pišeš je pomembno pri biciklih, ki jih otroci rabijo več let, v tem času zrastejo precej več. Naš sinko že 2 leti "goni" like-a-bike in ne kaže nobene tendence, da bi presedlal na kolo. Je ravno dopolnil 5 let. Še dobro, da ima tak poganjalec, kateremu se lahko nastavi tako sedež kot krmilo. Zakaj misliš, da nima praktično noben poganjalec možnost premikanja in zakaj ravno ta, ki jo ima, je že itak čist mimo s tisto počivalno prečko vmes- to je čist bedasto, ker otrok s tem nima kaj počet, kvečjemu ga moti. Večino poganjalcev, ki jih vidim ima nastavljivo oboje. Znanstevno fantastiko pa si si sama naredila . pred 1 letom je bil samo like a bike in kettler (10 colski) in so vsi otroci preživeli vožnje, vsi lepo vozijo bicikle... pa brez kompliciranja Mi imamo že 2 leti Hudoro, ki ima nastavljivo oboje. Večji model ima celo zavoro. Zdaj je prerasel malega, kolesa še ne mara, pa bo malo Hudoro dobila hči (2-leti), sin pa verjetno dobi "tavečji" model Hudore. Jaz sem govorila o 10 colskih, če se ne motim je hodura 12 colska, vsaj na tem linku so vsi 12 colski. Večina poganjalcev ima regulacijo, ker je tudi vičina poganjalcev 12 colskih. 10 colski so že tako ali tako redki, pa res nima skoraj noben regulacije in tako like a bike, kot kettler sta med najboljšimi, pa vseeno nimata regulacije balance (livia ima like a bike, pa pravi da nima regulacije ). 10 colske gume so majhne, otrok ga hitro preraste. 12 colske gume pa so čist nekaj drugega, so tako velike, da jih lahko ima otrok vse do 7 leta. Tudi največ otrok začne 12 colskimi bicikli. Seveda so izjeme in poznam otroka, ki vozi 10 colski bicikel pri 3 letih brez pomožnih gum in moja sestrična, ki je začela vožnjo šele v 3 razredu OŠ na 14 colskem. Moj 5 letni nečak ima 12 colski bicikel in mu še vedno ustreza in mu tudi še bo nekaj časa. Ko se pa spravi na naš 10 colski kettler pa je poganjalec premajhen, itak da otroku gre vožnja, ampak to ni to, otrok je prevelik za poganjalec Je pa tudi vse odvisno od velikosti otroka. Naš 2-letnik je velik za 3 letnika in drugo leto, če ne že letos poleti/jeseni gre na 12 colski bicikel, se mi zdi brezveze gonit premajhno zadevo. Glavna stvar naj bo letom primerna, tale mali kettler pa mu bo itak ostal, ampak kot pomožna stvar. Tako kot še zdaj vedno goni štirikolesni poganjalček, ki ga je vozil pri 9 mesecih. Zato sem tudi rekla da je "šminka", ker mam mnenje, da take stvari morajo rasti z otrokom in bomo mi raje prej menjali za večjega, kot pa bi rabili dvigovati balanco. Če pa je nekomu bolj pomembna visoka balanca, visok sedež in ob tem premajhe gume (10) in ogrodje, pa bo pač kupil takega, ki se da vse regulirat in bo gonil tako zadevo 5 let. Stvar presoje staršev
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.2.2011 7:26:44 >
|