suzy85
|
sem odločno proti peticiji! vojska mora bit! colt in arwenko zelo dobro in resnično napisano! kar se tiče toliko in toliko vojakov v stalni sestavi vojske, je treba vedeti, da so sem všteti tudi vsi zaposleni v pisarnah, ki pa jih je skoraj polovica! in mi bi naj obržali 500 vojakov, ki bi hodili na misije, mi pa bi bili doma brez njih oz. bi nas varovali tuji vojaki??? bi nas mogoče varovali podpisniki peticije? ti bodo v primeru vojne, po mojem mnenju, najprej stisnili rep med noge in klicali vojsko na pomoč! preoblikovanje vojašnic v družbene centre za starejše? pa saj vojašnice niso prazne, ampak se uporabljajo za urjenja rezervistov, za razne terenske vaje, obvezna urjenja... pedikura in manikura? pa mogoče že frizer in ličenje, ne? dajte raje nehat s takimi. vsak poklic zahteva svoje urjenje in pri vsakem delu je potrebno določeno znanje. v vojski imajo v primerjavi z večino drugih poklicev več fizičnega urjenja, še posebej na začetku, ko gre za usposabljanje za poklic vojaka. njihovo znanje pač ni usmerjeno v računalniške programe, delo s stroji v raznih tovarnah, morajo pa zato obvladati razne tehnike bojevanja, pomoči, komunikacije, upravljanja z različnimi vozili.... pravite, da so mehkužci, ker par vojakov, ko pridejo z misije stoka? ne posplošujte! če stoka en vojak, ne pomeni, da stokajo vsi! mislite, da je lahko biti 6 mesecev ločen od družine v državi, ki je polna nemirov? je lahko biti ločen od otroka in ne opazovati, kako napreduje? priti domov in ugotoviti, kaj vse si zamudil? res je, da je to vse v sklopu dela, ki ga vojak opravlja, ampak kljub temu to zahteva precejšnjo predvsem psihično pripravljenost tako vojaka kot njegove družine. ravno zaradi tega vojaki zame niso in nikoli ne bodo mehkužci!
< Sporočilo je popravil suzy85 -- 26.2.2010 6:01:38 >