Nattasha
|
Oj! Pa sem končno našla malo časa, da se še tukaj oglasim. Moja Iris je danes stara 14 dni, pa nam že od začetka dela skrbi. Najprej je v porodnišnici dvignila jeziček na nebo in se ni priklopila tako kot bi se mogla. Zato sva najprej dobile nastavke in se učili odpirat usta in pravilno pristavljat. Ko nama je to za silo steklo, je mala porumenela in za 2 dni so mi jo odpeljali pod lučko. No v intenzivno te kličejo na 3 ure, ker mora bit toliko časa naenkrat pod lučko in ker so mali seveda lačni, so jim dajali dodatke. Aja njena porodna teža je bila kljub donošenosti samo 2600 in je imela 49 cm. Dvakrat ovita popokovina, ki je bila za piko na i še zavozlana, porod pa sprožen zaradi mojega podivjanega pritiska. No jaz sem seveda lepo hodila dojit, kolikor je pač šlo z nastavki in samim začetkom, ko me rnkrat ustavi pediatrinja in reče, da so slišali aritmijo. Meni je kr slabo ratalo. Posnamejo EKG, spremljajo z monitorjem na 2 uri...vse ok. Ampak so naročili še kvne preiskave in tako sva podaljšali še za en dan. Na dan odhoda, sva mogle posnet še en EKG. ZAdeva zgleda tako, da malo slečejo do golega, naštimajo elektrode in potem more mala mirovat. Nič se ne sme premikat. Seveda je to full težko izvedljivo in smo jo filali z glukozo, jaz sem bla že čisto živčna, ko se EKG že petič ni posnel, mala je to čutila. Nazadnje sem šla ven in objokana čakala, da so ji končno posneli EKG, ki je bil tudi OK. Ampak naju je pediatrinja za vsak slučaj naročila na UZ srčka, in to v nedeljo. Tako, da gremo jutri še to zrihtat. No po 4 dneh smo imeli kontrolo, še en EKG in kontorlo teže. Midve sva se doma full priklapljali, mala je lepo vlekla in največkrat na joški zaspala. Zbujali sva se na 2 uri in lepo jedli. No posnamejo EKG, tokrat brez težav, ker je bila sita in imela dudo namazano z Daktarinom, potem jo zvagajo in šok. Mala je zgubila 60g v 4 dneh. Pa se jaz skoraj sesedem. Pediatrinja reče, da je nujno uvest dodatek, pa da mala ne sme zgubljat na teži sploh in da moram vedet, da ima majhen želodček in je očitno pila samo "juhico" in do kaloričnega mleka sploh ni prišla. Ok. Naredimo plan. Kupimo pumpico, jaz si izčrpam "juhico", potem malo priklopim na vsako joško po največ 20 minut in potem spet izčrpam in izčrpano mleko dam po flaški. Če se po vsem tem hitro zbudi dam dodatek. Prakticiramo to 4 dni, ko imamo spet kontrolo teže in mala pridobi 120g. PA pride druga pediatrinja in mi reče, da se moja mala lahko maximalno zredi do 180g na teden in da sva prehitro dobili težo gor. Ok. Ponovi vajo. Ukinemo dodatek, še vedno pumpamo prvo mleko in še vedno končam s tem, da si po dodjenju melko izčrpam. Dobra stran vse te procedure je, da se mi je količina mleka povečala, slaba je da vsakič, ko mala joka mislim, da je lačna in pol ne vem al naj jo priklopim, al bo sploh še kaj teklo al čem ji kar dodatek naredit. Skratka utrujajoče je vse tole...pomoje bom jaz tudi tehtnico naročila... Drugače pa sem jaz ok. Šivi me niti niso tolko boleli in me zdaj sploh ne več. Čišča se je umirila, ampak je kaki dan več, kaki dan manj. Preselili smo se in zdaj, ko imam čas, urejam stvari, selim v omare, reorganiziram, kar je že bilo vseljeno..itd Povejte mi nekaj. Kako ste zrihtale obiske? Pr nas je vsak dan nekdo tukaj. Pa praviloma nimam nič proti, ker se radi hvalimo z našo lepotičko, ampak ti ljudje nimajo nič domotožja. Tudi, ko se Iris začne jokat, ko jo matrajo krči. Al pa kar tako, ker je preveč glasno ali pa je bilo za ta dan že dovolj...ne bi rada bila ravno nesramna, ampak vseeno... Ok zdaj ko sem se razpisala, grem...se tipkamo jutri, ko povem kaj smo na UZ srca zrihtali. Papa