|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009
22.3.2010 21:33:01   
khurde
aha, najdla

1ma mama | 06.04.2009 ob 14:14Ta karta je prisotna na precej internetnih straneh, žal pa vidim, da je vedno narobe interpretirana. Zaradi nepoznavanja kulture predvidevam, da prihaja do dvojnih napak. Preden se boste s to karto pozabavali, morate vedeti nekaj o kitajskem koledarju in kitajskemu štetju let. 1. Kitajski koledar Kitajski koledar je luni-solarni koledar, kar pomeni, da meseci sledijo luninim menam in so dolgi 29 ali 30 dni. S krajšim računom pridemo do dolžine leta: 6x29 dni + 6x30 dni = 354 dni. Ker pa se leto usklajuje s tropskim letom, ki traja 365,25 dni, morajo vsakih nekaj let vstaviti prestopni mesec. Posledično so leta različno dolga, začnejo pa se med 22. januarjem in 19. februarjem. >> Kar piše v tabeli jan-dec. ni pravilno. Moralo bi biti 1. do 12. mesec, pri čemer moramo vedeti, da 1. mesec ni ekvivalentno januarju. Če smo 30.1., lahko to nekega leta pomeni 12. mesec, nekega drugega leta pa 1. mesec kitajskega koledarja. 2. Starost matere Po kitajskem štetju poznamo dve starosti: XUSUI in SHISUI (ali ZHOUSUI). XUSUI se spreminja z nastopom vsakega novega leta. Če je otrok rojen 30.1. nekega leta in bo novo leto npr 8.2., potem je v prvem tednu svojega življenja star eno leto, od drugega tedna svojega življenja pa do naslednjega leta pa bo star 2 leti. SHISUI je naše pojmovanje starosti, pri čemer bo ta isti otrok dopolnil eno leto 30.1. naslednje leto. >> Ta tabela predvideva preračunavanje po starosti SHISUI. Mame, po tej tabeli si morate običajno dodati še eno leto ali dve več, kot mislite, da jih imate. Če vam je tabela pokazala prav, je prav mogoče, da ste naredile dvojno napako – gledale ste napačno starost in napačen mesec. Če vam je tabela povedala narobe, so razlogi morda enaki. Te tabele ne zagovarjam, čeprav bi rekla, da temelji na določenih statističnih opažanjih in kozmoloških izhodiščih, za kar pa je spet treba bolje poznati kitajsko kulturo. Ideja, da na spol vpliva luna, pa je vsekakor zanimiva. Če ne drugače, vemo da marsikoga luna trka, stari starši so bolje vedeli, ob kateri luni se npr drva seka in ozimnica dela itd. Sinologinja

http://www.bambino.si/spol_otroka_po_kitajski_karti

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
22.3.2010 22:18:29   
Jancci
user posted image user posted image za Metino rokico in Klarino zdravje!!!!!!

a ni en "rek", ki pravi, da otroke in pijance čuvajo angeli  k se še tok lah zložijo, pa večinoma vedno dobro čez pridejo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislim, da kar drži

Khurde nekam velik se ti v tele spole poglabljaš..... user posted image

naši se je rast zob ustavla....še vedno jih ima 6, enih par mescev že nič

Mimi pri nas =... 2 spodaj in 4 zgoraj. user posted image user posted image

Sem že z babintona, se mi nič ni dalo, sem lena ko ne vem kaj!! Grem kar spat.

< Sporočilo je popravil Jancci -- 22.3.2010 22:19:36 >

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
22.3.2010 22:19:36   
farfala

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Mimi pokliči, Farfala ti tudi. A potem velja za EP al kako? Pa samo Plohca je bila navdušena nad hranjenjem, kaj pa ostale? Boste hujšale? Toliko da vem, če morava imet doma kosilo al ne. Še velja ob 16-ih ali prej?

ja, se dobimo v EP, če ploha pride ob 15ih, drugače z moje strani je bolj verjetno, da pridem nekje med 15. in 16.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
22.3.2010 22:20:29   
farfala

IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

Khurde nekam velik se ti v tele spole poglabljaš..... user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
22.3.2010 22:21:36   
farfala
Mali noče zaspatuser posted image , neki živčen in nemiren jeuser posted image

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 22:22:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2056
22.3.2010 22:24:34   
marta82
Pa gremo jest al ne? Dajte mi že odgovorit, da ne bom ko največja požeruhinja izpadla no.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
22.3.2010 22:27:28   
farfala

Pa gremo jest al ne? Dajte mi že odgovorit, da ne bom ko največja požeruhinja izpadla no.user posted image

user posted image user posted image user posted image nekaj bomo pa že pojedli, jaz ne mislim jutri kuhat

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
22.3.2010 22:28:35   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: farfala

user posted image user posted image user posted image nekaj bomo pa že pojedli, jaz ne mislim jutri kuhat

user posted image user posted image user posted image

BE NICE!

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
23.3.2010 6:44:56   
krtekxx
Helo, dons je pa princesa celo noč prespala, po moje zato, ker je nisem dala jaz spat. Odločila sem se, da po tem dopustu ukinem dojenje, ker bo najbrž vedno težje to narediti.
Kiara, ja boga Klara no s to angino. Sicer pa antibiotiki ponavadi res hitro primejo in je vse OK. Ploha, tvoja Meta gotovo trenira base jumping (naša to dela samo pri možu - trenira padce od vsepovsod).
Tiste ki greste na srečanje v Mb se prav lepo imejte. Mal nas opravljajte, da se nam bo kolcalo.
En Q (sicer smo to že velikokrat premlevali): koliko tekočine vaši januarčki na dan popijejo? Naša SAMo 2 dcl. Jaz res ne vem kaj narediti da bi več. Če ji pa pozabimo mal silit skoz uno slamco v usta, pa sploh nič ne pije.
Danes mamo spet ene delegacije v službi - sem si posebej za to oblekla ene dekliške hlače za 9 EUR iz HM-ja.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
23.3.2010 6:53:08   
Jancci
Danes mamo spet ene delegacije v službi - sem si posebej za to oblekla ene dekliške hlače za 9 EUR iz HM-j

Ja bejba a nisi ti danes na Pokljuki???
Si te pa zdej čist predstavljam v enih pajkicah tam, ko si tok suhica!! user posted image

Lpo se mejte danes!! Jest bom pa tuki v službi uživala.... user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
23.3.2010 7:17:25   
snikolina
Dobro jutrouser posted image
Kako ste?? Dobro spali? MI tako tako-pokonci pa že 1 urouser posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
23.3.2010 8:08:25   
krtekxx
Si te pa zdej čist predstavljam v enih pajkicah tam, ko si tok suhica!!

Jancci, Ti to meni a? Kdo je suhica? Ti bi gotovo lahko kupila še eno št. manjše. Ma ne, nimam pajkic, ene čist navadne bež hlače za spomladi. Sam 9 EUR je prav ok cena.
Zobje: sem včeraj pošlatala in ima 2 novi 4-ki + vse 2-ke in 1-ke. Trojke pa manjkajo.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
23.3.2010 8:21:08   
khurde
mornin''

spali tko tko

kiara, user posted image user posted image user posted image  za malo

jancci, kar izzivi user posted image  drugač sem to kar en čas nazaj gledala, pa zapomnila sem si zarad une razlage. pa kr pripomni kaj na to user posted image user posted image user posted image

greva na tržnico user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
23.3.2010 8:23:24   
sonček33
jutro
tudi mi spali tko tko - lovrek kašlja, čeprav zadj je ok ...ponoči pa ni bilo ...
no, glih sem napisala, pa že kašlja tamleuser posted image

ploha, naj bo vse ok

zvezdica, tudi  pri vas

krtekxx, kako je bilo na dopustu?

jaz tudi nujno rabim še kakšne hlače

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
23.3.2010 9:22:25   
Zvezdica
Jutro

pri nas je grozno. od 2.40 do jutra je jokcaluser posted image Vsi po vrsti smo povoženi. Zaspi, pa v krčevit jok in tako do osmih:(. zdaj je očitno daleron deloval, ker tole s temi zobmi je groza. . Zdaj se je pokazala še zgornja štirka, torej so mu v 10 ih dneh 3 štirice pokukale ven. user posted image Če bi vsaj še ta zadnja, pa da je nekaj časa mir.

Zdaj peljem liama na cepljenje. se beremo kasneje.

i belive i can fly....

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
23.3.2010 9:23:28   
Zvezdica
jutro
tudi mi spali tko tko - lovrek kašlja, čeprav zadj je ok ...ponoči pa ni bilo ...
no, glih sem napisala, pa že kašlja tamleuser posted image

Za lovra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pri nas tud kašlja, delam inhalacije, da izkašlja, pa to tam ene 3x na dan pokašlja. Gre na bolje.

Kako je v službi?

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
23.3.2010 9:29:02   
Jancci
pa kr pripomni kaj na to

Ne bom nič. user posted image

user posted image user posted image user posted image za bolančke!

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
   [Brisano sporočilo]
23.3.2010 9:35:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2069
23.3.2010 10:13:29   
krtekxx
krtexx, super za nove hlače. Naš kar spije po mojem da do 4 dcl čaja, soka, vode. Čimvečkrat ji ponujajte ali pa morda iz lončka brez ustnika. Če naju vidi piti iz kozarca takoj hoče še on.

Potem pa niti ne spije tako malo. No, po tej bolezni spije 1 sokec Lumpi (nerazredčen, jabolko) po slamici, po flaši ne pije, kak požirek ji rata še iz kozarca. Pred boleznijo je pa tudi spila ene 4 dcl. Ampak una Tanč na med.over.net je napisala, da mora spiti enoletnik 100ml/1 kg telesne teže na dan, če je lažji od 10 kg - navsak kg nad 10kg pa še 50 ml. Meni se to zdi kar veliko.
Sonček, a si v službi? Na dopust pa šele gremo - no, lahko mi sporočiš aktualne vremenske razmere.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
23.3.2010 11:45:23   
marta82
Ploha kako je z roko?

BE NICE!

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
23.3.2010 11:49:47   
Ploha

Ploha kako je z roko?

malenkost bolše...kobacat se še vedno noče kej dost...ampak če se pomuja ji tud rata pridt km...

če bi jo ulla vidla, bi zihr rekla, da ima nepraviln razvoj, da smo jo mel premal na tleh user posted image user posted image user posted image ker ima zdje nek poseben način "kobacanja"...user posted image

bom počakala do jutri...ker mislim da hujšega ni...pol bom pa magar dr. poklicala...

pa fino fino se imejte dons...itak se brez mene naute mele tko lepo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Ploha -- 23.3.2010 11:50:39 >

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
23.3.2010 14:37:31   
Najki
Ploha pejt jo pokazat, better safe than sorry. Verjetno ni priletela na rokico ampak si jo je zataknila in zasukala, ce se je hotela ujeti. Najbrz so nategnjene misice.

krtekxx nas odvisno od pijace. recimo vodo bo spil 2dl, soka pa dvakrat tolk. sok seveda redcimo s pol ali vec vode. vcasih kar nosi flasko med zobmi in pije brez rok user posted image , da se lahko zraven se igra. ce ma vrocino pa se kaksno flasko cez. sam je res, da zjutraj se dobi flasko mleka za zajtrk pa vcasih tudi zvecer, ce je prevec zaspan za kaso. aja flasko ma pa uno na silikonsko slamico.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
23.3.2010 16:02:23   
ronja
Uvajanje gre kar dobro, se mi zdi (Ronja brez problemov sploh, se smeje, gre v igralnico brez kakih solz,...), Lejla se je zjutraj baje pritožila, ko jo je pustil, samo se je hitro pomirila, pa ko sem jaz prišla je tudi bolj malo jokala. Vmes je bila pa baje ok, pa tudi je že kosilo:).

sta pa obe spet nekaj pobrali tam: obe smrkata, Ronja kašlja, Lejla ima pa vročino... (ronja ima na meji, pa z unim ušesnim termometrom to še ne šteje)... Klinc!

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
23.3.2010 20:17:34   
Zvezdica
kuku kje ste vse?

Srečevalke, kako ste se imele?

Ploha, kako je meta?

Sonček, kako služba?

Mi smo ok, zdaj tamal spi, mene zgaga daje:(, liam bil cepljen, junaško prenesel pikico, vse ok. Zdaj delam neki, kao. Kaj pa vem, nič se mi ne da. Moram kaj zase nardit, pa se mi tud to ne da:(

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.