Najki
|
Janu ne dajemo salam pa hrenovk, svinjine in seveda jajc, ker je zelo alergicen. Sicer pa vse, ce ni ravno sarf al pa prevec zacinjeno ali polno konzervansov. zadnjic je pri babici jedel teletino po marosko in kuskus, drugi dan gratinirano karfijolo, pa pasto s porom in paradajzom, riz s tunino. v vrtcu jim vedno skuha kaksne makarone ali krompir s svezo zelenjavo in se mastijo kot pujski . pa odkar ima apetit nazaj, se je po moje zredil 2kg, ker nam ze vsem leze iz rok... Prej je obozeval grisine in kruhke, potem pa mu je oci dal une piskotke z jelenckom in kosuto, pa ni hotel vec slisati o grisinih. par dni kasneje sem ugotovila, da za vsak obrok in malco poje ene 3 piskote.... pa sem jih odnesla in je zacel tulit, ko sem sla proti vratom. potem je namesto na polico, kjer so bili, zacel kazat proti sosednji sobi, da bi piskotek. ja seveda! no drugi dan je popolnoma pozabil na njih in grisini in kruh so spet 1a. prav nic mu ne uide, kje so priboljski... Je pa vecinoma problem v ociju, ki mu ne zna skrit zadev in ga odvadit. ko je on doma, mali samo joka, dokler ga ne vzame v narocje in nosi s sabo in potem spet, ko ga spusti. se pocuti popolnoma uklescen, ne more nic nardit, kar bi rad. nakopal pa si je to sam, ko je bil 10 dni z malim na bolniski in je pac igral, kot je mali dirigiral. pa naj omenim, da jaz z njim nimam nikakrsnih problemov, ko sva sama. pa dostikrat je celo tako, da malega podzavestno dvigne in eno uri nosi okoli, ko Jan sploh ni zahteval. potem pa se cez eno uro vprasa, zakaj ga ze drzi . sicer pa bi lahko bil z mano doma, ko sem na bolniski, pa kljub virozam, ki razsajajo, se mi zdi, da je prikrajsan, ce ne gre v vrtec. prav pozna se mu urnik vrtca, ko nori okrog kot navit in bi se rad lovil, pa ni prijateljckov. pa ko ga peljem tja, je res zadovoljen in sploh vec ne zajokca. kot bi rad, da se cimprej spokam . sem razmisljala, da bi ga imela doma na porodniski, pa bo mamica skos zmatrana, bebica rabila vso pozornost, on bo pa sameval in je kar skoda. mogoce samo cez zimo, da ne prinese viroz malcku. kako ste ve naredile s starejsimi otroci, ko so bili januarcki novorojencki? ste jih dale v vrtec?
|