|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009
3.3.2010 13:37:12   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica

Kaj boste kuhale, dajte kako zamisel na žlico?

kjast sem na brzino skuhala juhico, danes kr iz vrečke (tega ponavadi ne dajem otrokom) ampak smo bli na drsanju, pa ni časa. Pa pizzo bom nardila.
Za mojga liama.

V vrtcu je bilo super, jedel zajtrk, malico. Sva bila tam skoraj tri ure. Se je lepo igral, vse ok, razen to, da je ena mami pripeljala BOLANGA otroka. Vzgojiteljici je bil že od sprejema čuden. no ko sva se odpravljala dam je ta mami končno dvignla telefon. GROZAuser posted image

fajn za patrika, tole gre pa vam gladko user posted image user posted image

a veš kaj razmišljam ko mama pripelje bolnega otroka v vrtec:
1: ali je samo tolk "butara" da ji je vseeno...
2: ali pa dandanes delodajalci preveč zahtevajo do delavcev, jim grozijo, in zaradi strahu da bi prevečkrat manjkala na šihtu, v vrtec pelje bolnega otroka...(babic seveda nima)

kaj misliš??

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
3.3.2010 13:38:41   
nina166
Sonček vse najboljše!

user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
3.3.2010 13:51:25   
nina166
Dan!

Evo sem že malo boljše volje. Sva bile pri zdravniku, njena zdravnica ni delala tako da jo je pregledala ena druga. Je rekla, da se sliši da ji kar precej hrope, vendar so pljučka čista. Je dala Ventulin, da bomo kar doma inhalirali. Daša je zdajle baje čis vredu, samo malo kdaj pokašlja. Popoldan pa bo verjetno spet kriza.

IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

Pa še z mojmu sva se ruknla včeraj

Sočustvujem!!! Mi2 sva se tut včeraj skregala.... BV, ti desci!!!! Včasih jim res ni nič jasno!!! user posted image user posted image

To tudi oni mislijo za nas user posted image

krtekxx mi ko imamo vredu tašče, bomo pa čez dece šinfale. Kaj češ, taki so user posted image

rubica čimprej se pozdravite user posted image

Ploha to z vrtci in boleznimi pa je tako. Če je otrok nonstop bolan, je res problem bit skoz na bolniški. Če pogledam pri sebi, sta praktično bolana že od konca novembra. Najprej navadno zboli Domen, potem se naleze še Daša. Potem sta nekaj dni oba vredu in potem nova runda. In če bi mogla jaz jemat bolniško, bi bila v treh mesecih mogoče v službi par dni. In če se postavim v vlogo delodajalca, se mi zdi razumljivo, da me ne bo gledal, da bom jaz doma, on pa mi bo tri mesece dajal plačo za skoraj nič dela. Na tak način gledajo delodajalci na vso zadevo. Jaz imam na srečo doma mamo, ki mi jih pazi, ko sta bolana, poleg tega delam v očetovem podjetju, tako da lahko grem delat tudi popoldan, če je sila in sem pač dopoldan zraven njiju. Tiste mamice, ki pa nimajo možnosti drugega varstva pač gledajo, da gredo v službo takoj ko je možno in zato peljejo otroka v vrtec, čeprav je še malo bolan. Posebno če si ne morejo privoščit izgube službe. Verjamem pa da je to tudi za take mamice zelo neprijetna zadeva.

Zdaj pa grem po otroke k babici...za kosilo bomo dobili pri babici "makaronflajž in solato" tako da se gremo zdajle takoj cartat

lepo se imejte

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
3.3.2010 15:30:54   
Zvezdica
2: ali pa dandanes delodajalci preveč zahtevajo do delavcev, jim grozijo, in zaradi strahu da bi prevečkrat manjkala na šihtu, v vrtec pelje bolnega otroka...(babic seveda nima)

kaj misliš??

jast verjamem, da marsikdo ne upa it večkrat zapored na bolniško, ampak otrok je otrok. In izpostavljat ga takrat ko ni treba... men je moj otrok najbolj pomemben. Tko da jast mislim, da je veliko takih ki ne upajo, na žalost pa slišim da tud takih, ki otroku zjutraj dajo calpol potem pa v vrtcuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
3.3.2010 15:31:42   
Zvezdica
Evo sem že malo boljše volje. Sva bile pri zdravniku, njena zdravnica ni delala tako da jo je pregledala ena druga. Je rekla, da se sliši da ji kar precej hrope, vendar so pljučka čista. Je dala Ventulin, da bomo kar doma inhalirali. Daša je zdajle baje čis vredu, samo malo kdaj pokašlja. Popoldan pa bo verjetno spet kriza.

nina, vam pa želim, da boste čim prej in čim dlje zdravi.

Za dašo user posted image user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
3.3.2010 17:33:01   
farfala
sonček vse najboljše še iz moje straniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
3.3.2010 17:38:35   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

Nina, jancci, spet se lahko v kaki podtemi menimo o descih - meni se zdi, da sva vedno, ko je kateri od otrok bolan, skregana.

midva pa takrat, ko imamo več zaporednih neprespanih noči

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
3.3.2010 17:45:24   
farfala
marta imaš ZS

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
3.3.2010 19:33:53   
marta82

Tiste, ki hodite na dopust z letalom z majhnimi otroki imam eno skrb: kaj pa transfer z letališča do hotela - torej bus oz. v nekaterih primerih kombi - a ti pripravijo otroški avtosedež ali kaj (ker mi je čisto preveč nevarno v kombiju imeti otroka v naročju). Ne vem, ali preveč kompliciram, si delam skrbi po nepotrebnem oz. kako je s tem?

Ja, mal preveč kompliciraš! user posted image

Jutro.

Ja saj vem, da tudi tu v mestnih avtobusi ipd. se sedežki ne uporabljajo, kaj pa v kombiju? A ni to potem isto nevarno kot v avtu? Ma če zberemo denar za it, bom pač iskala take destinacije, da je večja skupina za transfer in bo bus. user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
3.3.2010 19:39:34   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: farfala

marta imaš ZS

Nazaj.

BE NICE!

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
3.3.2010 19:40:17   
marta82
Sonček vse naj naj...user posted image

BE NICE!

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
3.3.2010 19:41:59   
sonček33
Punce, čist vsaki posebaj hvala za lepe želje. Super ste.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
3.3.2010 22:40:19   
Zvezdica
dober večer user posted image

A vse nogomet gledate? user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 23:01:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1239
3.3.2010 23:40:15   
Zvezdica
zvezdica, z mojim sva dala čez celo Sardinijo. Sever je zelo turističen, bolj proti jugu greš manj je tega, skrajni jug pa spet turisti, pa tam tudi kar piha je polno surferjev. Glede relacije vzhod-zahod je pa tko kt je krtexx napisala. Midva sva se tudi najdlje zadržala v Cali Ganone, ker nama je bilo tam najbolj všeč, klima, plaže, vegetacija.

hvala za info user posted image sem prej mislila nate. Kako se počutiš?

i belive i can fly....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
4.3.2010 6:45:01   
krtekxx
Jancci, dobro jutro še tle.
Bolni otroci - služba: ma to je...si predstavljate, da imate 600 EUR plače, brez babice, otrok zboli, delodajalec pritiska, da te bo odpustil, če manjkaš; varuška stane ene 40 EUR na dan, 10 dni nanese 400 EUR???
Jaz delam v firmi, ki je, vsaj meni se zdi, zelo prijazna do družine. Imam kar nekaj sodelavk, ki imajo majhne otroke, vendar se pa zelo zelo redko zgodi, da bi katera vzela bolniško. Včasih vzamejo dopust kak dan, ko je kriza. Pa jim noben ne teži, delo praviloma počaka - nihče ga v tvoji odsotnosti ne naredi namesto tebe. Sploh ne vem, zakaj je tako, ampak tako je. In verjetno bom tudi jaz tako delala.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
4.3.2010 7:10:48   
Jancci

Jutro. user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
4.3.2010 8:20:04   
krtekxx
Danes popoldne gremo cepit vse otroke proti KME. Fanta dobita 3.dozo, punca 1. in se že v naprej malce sekiram zaradi morebitnih reakcij pri njej. A je katera že cepila januarčke proti temu in kako je bilo?

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
4.3.2010 8:54:47   
barba
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica
kaj misliš??

jast verjamem, da marsikdo ne upa it večkrat zapored na bolniško, ampak otrok je otrok. In izpostavljat ga takrat ko ni treba... men je moj otrok najbolj pomemben. Tko da jast mislim, da je veliko takih ki ne upajo, na žalost pa slišim da tud takih, ki otroku zjutraj dajo calpol potem pa v vrtcuser posted image

V vrtcu res doživiš vse sorte ... od tega, da starši niso imeli časauser posted image uvajat otroka v vrtec in so ga enostavno prvi dan pripeljali in pustili tam celo dopoldne, do tega, da so ga pozabili prit iskat ob pol 5h popoldne ko se vrtec zapre.user posted image user posted image Res ne razumem staršev kako so lahko tako mačehovski in neodgovorni do svojih otrok. V vrtcu je bil lansko leto primer mame, ki se ji pač ni dalo ukvarjat z malim in mu odstranit uši. Vem, da ima 6 otrok, ampak so ful zanemarjeni.user posted image Toliko bi si pa že vzela časa, da bi malega postrigla in z unim šamponom parkrat glavo umila. Tko so po nekaj mesecih, ko se nikakor ni zganila v vrtcu malem prale glavo in odstranjevale uši. Pa še inšpekcijo so klical in CSD. Groza, res.user posted image

Meni sta otroka najbolj pomembna in ko gre za njuno zdravje sploh ni vprašanja kaj bo v službi. Zaenkrat v službi nisem imela težav, saj sem se vedno zmenila, da bom pač zvečer oz. ko bom lahko nujne zadeve uredila. Sem si zrihtala tudi povezavo na službeno mrežo od doma, tko da lahko vse delam doma.

Krtekxx - v bistvu ne poznam tega cepljenjauser posted image . Pri nas sta cepljena samo ta obvezna, drugih pa ne, tko da se niti nisem poglabljala za kaj vse jih lahko cepiš.

Vidim, da imate ene že rezerviran poletni dopust. Mi se še nismo odločili kam bi šli. Bo treba najprej mal uč v finance vržt, pol bomo pa destinacije zbiral.user posted image

Zdej morem pa začet delat ...

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
4.3.2010 9:28:09   
Ploha
barba: KME je verjetno klopni meningitis (klopni meningoencefalitis)....

krtekxx: a so sploh kake reakcije pri tem cepljenju?? jest sem cepljena pa se ne spovnem, da bi kaj bilo? pri otrocih je mogoče mal drugač??

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
4.3.2010 9:31:33   
symona
Čao,

jaz sem tudi lucijo dala cepiti proti KME, pa ni imela nobenih reakcij, z amadejo pa grevi 18.3. po prvo dozo. Tak da bomo videli kak bo.
Danes gremo k zdravniku na pregled z obema, sta imeli virozo in afte. Kaj šele bo, ko bom začela delati.
Pri nas pa spet sneži.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
4.3.2010 9:54:35   
khurde
sonček, vse najboljše! veliko veselja, sreče in zdravja!

aja. sem včer šla po suho sadje in ugotovila, da imajo v našem tušu od seebergerja sam žveplane marelice - tako suhe kot mehke. tko da očitno niso ene nežveplane in druge žveplane user posted image jaz nežveplane kupujem v dm-u al pa mercatorju (seeberger), včer v tušu sem pa našla nežveplane marelice, slive brez konzervansov in fige brez konzervansov in dodatkov od firme bimed, slovenska zadeva. imajo pa oni te slive prunstar, k jih je farfala omenila. so kul, pa še cenovno precej ugodnejši od seebergerja, na primer (skor en evro razlike za isto količino).

niia, a si bolje? mene je zdaj z otrokom kar mal groza (moje) potencialne bolezni. k je tok živa itd., da bi se v takem primeru komaj vlekla za njo.

bolezen in vrtec... verjetno si nekateri res ne upajo zarad delodajalcev, kakšni so pa tut totalno neodgovorni in jim pač dol visi.

jaz tut razmišljam o cepljenju... k smo ob gozdu in je lani bilo res ogromno klopov user posted image letos bo mogoče kaj bolje, zarad zime, upam...

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
4.3.2010 13:46:12   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

mercatorju (seeberger), včer v tušu sem pa našla nežveplane marelice, slive brez konzervansov in fige brez konzervansov in dodatkov od firme bimed, slovenska zadeva. imajo pa oni te slive prunstar, k jih je farfala omenila. so kul, pa še cenovno precej ugodnejši od seebergerja, na primer (skor en evro razlike za isto količino).

pa tud dobre so najboljuser posted image

kje ste danes, da sem nas morala na 2. strani iskat?user posted image

najki si se že odločla, kam greste vi z avtodomom?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
4.3.2010 13:47:20   
farfala

Jutro. user posted image

a sta si že na AC mahaliuser posted image ?

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
4.3.2010 13:50:55   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Tiste, ki hodite na dopust z letalom z majhnimi otroki imam eno skrb: kaj pa transfer z letališča do hotela - torej bus oz. v nekaterih primerih kombi - a ti pripravijo otroški avtosedež ali kaj (ker mi je čisto preveč nevarno v kombiju imeti otroka v naročju). Ne vem, ali preveč kompliciram, si delam skrbi po nepotrebnem oz. kako je s tem?

Ja, mal preveč kompliciraš! user posted image

Jutro.

Ja saj vem, da tudi tu v mestnih avtobusi ipd. se sedežki ne uporabljajo, kaj pa v kombiju? A ni to potem isto nevarno kot v avtu? Ma če zberemo denar za it, bom pač iskala take destinacije, da je večja skupina za transfer in bo bus. user posted image

kaj pa če vzameš lupinico zraven, pod pogojem, seveda, da še spraviš Tineja vanjo?
Ker res nikoli ne veš na kakega šoferja ali prevozno sredstvo naletiš.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Pedagogi.
пеперутка16

Kakšno je vaše mnenje o pedagogih (strokovnih sodelavcih) v naših vrtcih in šolah?

Dobro. (67%)

Slabo. (33%)

Ne vem. (0%)

Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!