|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bliža se naš dan - julijke
2.7.2005 21:23:48   
julija*
Julijke, zanima me kako pričakujete dan poroda, se kaj posebnega pripravljate (dihanje, telovadba,...). Meni se zdi, da se niti prav ne zavedam kaj me čaka čez 14 dni. Na eni strani me zgrabi panika, ko pomislim še 14 dni in strah pred porodom, včasim me sploh ni strah in si želim, da bi že čimprej držala svojega dojenčeka v rokah. Ne čutim še nobenih posebnih sprememb, ki bi nakazovale na začetek poroda, čeprav si želim, da bi se že začelo kaj dogajati.

Julijke, napišite kaj o svojih pričakovanjih in občutjih, ko pomislite na porod, bebico,...

Neposredna povezava do sporočila: 1
2.7.2005 21:27:13   
aprilka
Dober večer
veš jaz pa na porod študiram čisto malo in se ne morem včakati tega dneva saj vem da po vseh bolečinah in mukah pride ven nekaj najlepšega kar se mi lahko zgodi v življenju. moj:modri:
Vendar pa me muči edino to da ne vem kaj naj si vzamem s sabo v porodnišnico in kako naj oblečem:duda:
ko bova šla domov. Rok imam 25.7.
lp:sloncek::sloncek:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.7.2005 22:00:41   
julija*
Tudi sama razmišljam, kaj naj oblečem bebici, ko bomo šli iz bolnice. Pripravla sem si: bodi z dolgimi rokavi, pajaca z naramnicami,kapico, majico z dolgimi rokavi, če bo slučajno grdo vreme. Upam, da bo vredu.

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.7.2005 22:01:46   
aprilka
kaj pa si sebi pripravila za v porodnišnico?
8)

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.7.2005 22:04:34   
CIPRESA
Ja nevem kje so vse naše julije, ravnokar sem dala nove slikice v album ki so bile narejene danes iz Pokljuke.
Bilo je super in mislim da sem bila letos zadnjič gor ker imam do PDP-ja še 24 dni pa nevem če bom šla še v tem času gor. Me je po tisti cesti tako začelo šraufati pa špikati v križu da je joj in smo mislili da bomo kar šli, pa se je potem vse umirilo.

Drugače pa je bil res lwp sončen dan - lahko vidite po slikicah.

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.7.2005 22:22:15   
julija*
Sebi sem pripravlja: kopalni plašč, copate, toaletno torbico - samo osnovne stvari, 2 nederčka za dojenje, blazinice za dojenje, nogavice za sebe, nogavičke za bebico, rokavičke, da se ne popraska,dokumente. Pri nas v materinski šoli so nas opozorili, da naj vzamemo svojo vodo, ker ti v bolnici ponudijo iz mestnega vodovoda, ki pa ni najbolj priporočjiva.
Dragi pa mi bo pol prinesel kaj bom oblekla iz porodnišnice. Majica ni problem, za hlače pa mi vse prijateljice pravijo, da nosečniške. V bistvu še ne vem.

Cipresa, po slikah sodeč, si preživela lep dan.

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.7.2005 22:23:13   
LONA13
Julija, jest mam čist iste občutke kot ti. Mam še en teden do roka pa bi po eni strani vidla da bi šla že zdle roditm po drugi strani po nikoli. Včasih tkole zveler premišljujem da bom mama pa me kr zvije - me je ful strah. Ne predstavljam si majčkenega nebogljenega bitjeca v mojih rokah.

Cipresa vidm da si se mela ful luštn na Pokljuki - tvoj nečak je ful fletkan.
A je kej novga s pupo pa tinko!

Jest že cel dan gledam live 8 na tv-ju in računalniku, in z :love:in:duda: uživamo v dobrih rock skupinah.

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.7.2005 22:55:15   
petrulja
Oj,
jaz imam rok 26.7. pa se mi skoz zdi, da bo pa le mogoče malo prej naša pikica prišla na svet. Zaenkrat v trebuščku še veselo brca. Včasih mi trebuh čisto otrdi, baje naj bi to bili nekakšni pripravljalni popadki, pa v noge in roke kar zatekam kot kakšen slonček. Poroda me še ni nič kaj strah, skrbi me le epiziotomija s katero v Mb bolnišnici ,,ne šparajo,, kolikor sem slišala. Včasih si že močno želim držati malo štručko v rokah, večkrat pa se mi tudi sanja, da sem že rodila.
Kolikor vem za v bolnišnico ne rabiš nič posebnega, ker vse dobiš tam razen osebnih stvari in obleke v kateri bosta šla z dojenčkom domov. Baje pa je fajn, če imaš s sabo črpalko za mleko - če nameravaš seveda dojiti in kremo za bradavice ter modrc za dojenje.

Pa lepo pričakovanje:duda:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.7.2005 23:19:08   
Teni_
Upam, da nobena ne zameri, da se oglašam, čeprav sem komaj novemberka.

Patrulja, mene niso prerezali, sem pa se raztrgala, ampak znotraj, tako, da mi tudi ne bi nič pomagalo, če bi me. Glede stvari pa je tako kot si napisala - no vsaj v MB porodnišnici.

Če pa bo katera avgustovska(čeprav upam, da ne), pa držim pesti za 7.8., ker imam takrat roj. dan, pa že dve leti upam, da bo katera takrat rodila, pa sta že dve(vsako leto ena) rodile točno en dan prej.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.7.2005 8:56:50   
Anhelo2

Jaz sem si spakirala za sebe:
- toaletne potrebščine - milo, kremo za telo, zobno pasto, zobno ščetko, kremo za obraz , higienske robčke baje se ful potiš, labelo
- dva kompleta pižam - bom imela svoje s kratkimi rokavi, da ni v tisti debeli platneni hlaji ne bo vroče ter spodnji del hlače, da bom lahko normalno držala noge in se mi ne bo v tej vročini vse skupaj leplo in motalo okoli telesa
- japonke
- spodnje perilo + modrc za dojenje
- kremo za bradavice
- nekaj vložkov
- stvari pa v katerih bom prišla bom tudi odišla iz porodnišnice tako, da ne bom doma nič nastavljala, samo za bebo.
Za bebo pa imam:
- rokavičke
- zokenčke
- dudo
- planice za enkratno uporabo, ker jih v MB vedno zmanjka

Kar dolgi seznam, ampak torba je pač čisto majhna!!!

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.7.2005 9:00:08   
Taša
Tudi jaz upam, da mi katera ne bo zamerila, ker se vam oglašam.. Sem pač mogla pogledat kaj počno kaj letošnje julijke.. Jaz sem bila lanskoletna Julija, ki je imela rok 17.07. rodila pa 02.07., tako da je naša :duda:stara že eno leto... Zelo lepo vas je brati o vaših vsakdanjih novostih polnem pričakovanju...
No jaz sem mojo Mašo za iz porodnišnice oblekla takole, bilo je vroče cca. 30 stopinj, vendar so mi sestre odsvetovale kratke rokave....tetra plajšček, bombažna tanka jopica, bombažne hlačke, nogavičke in zelo tanka kapica.... - to je bilo za odhod iz porodnišnice, vendar sva doma kmalu prešaltale na kratke rokave v hudi vročini pa je bila samo v bodiju brez rokavov (občasno pokrita z planičko).. ven sva šle zelo hitro.. takoj, ko sem se jaz počutila pri močeh.. mislim, da kar po enem tednu...
Drugače pa za v porodnišnico ( sama sem rodila v Celju) sem si jaz nesla copate, modrčke za dojenje (pa jih nisem niti enkrat uporabljala oz. samo takrat ko sem šla domov), stvari za osebno higieno, ne smete pozabiti LABELE, katero sem jaz strašno pogrešala pri prvem porodu...., ostalo udobje in ostale potrebščine sem dobila v bolnici (vložki....)....Ja pa mobitel in polnilec za mobitel ne pozabite... Če sem kaj potrebovala pa mi je sproti prinesel moj :love:!!!ž

Zaenkrat bo dovolj.. Vsem letošnjim julijkam en lep pozdrav in čimprejšnje ter hitro in čimmanj boleče snidenje z vašimi :duda: !!!

LP Taša:rozica:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.7.2005 10:20:51   
aprilka
Najlepša hvala za nasvet. Zdaj pa res lahko grem po mojega:duda:
lp:sloncek:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.7.2005 10:56:45   
anckabancka
Ja, pa se res bliža naš čas. Meni vedno bolj pogosto otrdeva trebuh, bolečine kot pri menstruaciji...
Včeraj pa me je skor kap, ko se mi je odluščil čep! Sedaj vem, da gre zares. Takoj je bila panika, začela sem pospravljat tisto kar je še treba, pa lase sem si šla umit... V glavnem, po moje bo kar kmalu - računam na naslednji teden. ;)

Za porodnišnico mam spakirano, vsak dan se spomnim in še kaj dodam zraven. A mogoče katera ve, če je treba s seboj vzet original poročni list, a lahko le fotokopijo?

Tinka in Pupa pa sta že kar rodili! Noro... Sej ne morem verjet, da sem že jaz na vrsti, mogoče bom naslednja...

Vsem lep dan!

Anči :muca:

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.7.2005 11:34:14   
LONA13
Ti Anči, na koncu bova pa midve cimre v porodnišnci. Jest mam sam še šest dni! Mislm da bo šel ta teden tolk hiter. Me kr mal stiska...

Lep dan tudi od mene

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.7.2005 14:57:06   
bobek05
Drage JULIJE...

Spet se malo oglašam, da vidim kako ste.. Se mi kar smilite, a vsaj vreme se še nekako drži, tako da ni tako hudo..

Danes je bil oz. je moj PDP, naš Anej pa je star že 17 dni. Zdaj pridno aja, zato imam nekaj minut časa, da skočim na RR. Moj :duda: je ful zlato dete - ogromno spi, na 4 ure se zbudimo, pa jemo (vsak dan več!! :bravo: ), pa rase kot goba po dežju - pajacki od 0-3 mesece so mu že skoraj vsi premali.. :( (bo treba po nove) - kaj pa naj, če se je vrgel čisto po atiju (ki meri 2 metra)..

Ja, biti mama... Kako naj to opišem?? Karkoli ste kdaj v življenje kaj doživele - NIČ vas ne more pripraviti na to vlogo.. S tem ne mislim, da je to nekaj slabega.. Že ko sem bila noseča sem sanjala o svojem :angel: , mu pela in se z njim pogovarjala, sedaj pa, ko je ob meni, pa so se v meni prebudila čisto drugačna čustva - včasih sedim ob njegovi posteljci in ga opazujem kako spi, solze mi stopijo v oči in v srcu se zavedam, da bi umrla brez njega. Pa ko me pogleda s svojimi temno modrimi očkami in me radovedno opazuje, se čisto raznežim, se sklonim in ga nežno poljubim na čelo in :angel: se mi nasmehne - odprejo se nebesa... 9nebesa
Zanj bi premikala gore..

Jaz sem rodila v MB porodnišnici.. vložkov nisem rabla (čeprav sem vzela s sabo 1 paket VIR 80), ker jih je bilo vedno dovolj. Svoje pižame tudi nisem imela, ker se mi tiste njihove vreče nekako niso zdele ne vem kako neznosne - pa še menjavaš jih lahko večkrat na dan če želiš ali pa če se umažeš, npr. s krvjo. Labelo sem imela - pa je nisem potrebovala, higienske robčke pa ful priporočam, ker je v sobah obupno vroče!! pa nihče ne upa luftat zaradi dojenčkov.. Jaz tudi nisem imela svojih spodnjih hlač, pa si jih tudi ne bi oblekla, ker zaradi CR mi sploh ni odgovarjalo, da bi me nekaj spodaj tiščalo in so bile tiste mrežaste hlačke zakon!! Glede na vročino so bili :duda: oblečeni v bombažno majčko z dolgimi rokavi in dolgimi bombažnimi hlačkami na naramnice (za zavezat - strašno nerodna stvar).. NE POZABIT plenic za 1x uporabo, ker teh jim pa primanjkuje.

Glede poročnega lista - jaz sem imela zraven fotokopijo, pa me sploh ni nihče vprašal zanjo oz. za poročni list. Dala sem samo vse podatke (birokracije na tone.. :grrr: ) - svoje, moževe, pa od otroka (v glavnem kako mu bo ime) in to je bilo vse.. - mislim, tega papirovja je bila cela gora, ampak nihče ni niti pisnil o kakšnem poročnem listu :zmeden: ..

No ja, to bo zaenkrat vse.. Se še kaj oglasim. Držte se drage julije, z vsakim dnem ste bližje svojim sanjam..

P.S.: Mene so vsi opozarjali, da naj se naspim, pa še uživam dokler ne pride :duda: pa nisem poslušala - na srce vam polagam, upoštevajte ta nasvet.. Saj ni tako hudo, je pa na začetku potrebno malo potrpet in se prilagajat (pa naš Anej je itak največji angel, ker mi skoraj vso noč spi)... Cartajte se s svojimi :love: , pojdite ven, razvajajte se.. skratka res uživajte..

LP

Bobek

(odgovor članu julija*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?