|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mame 2letnikov ki so pravi vragci!
24.2.2010 9:26:21   
josephine27
Še ena k imauser posted image doma, pa še niti dve nima. Poskušam ostati mirna. Ful pomaga če ga na dvorišče spustim da se zlaufa, hvala bogu da živimo v hiši, v garsonjeri se mi bi že strgalo. Če je slabo vreme zamenjamo vsa prostore v hiši. Problem je v glavnem takrat ko se dolgočasi al pa hoče mojo pozornost. Odkar sem ga vključila v dnevna opravila je veliko bolje, igrač je itak naveličan ( čeprav mu jih izmenično skrivam, da so potem bolj zanimive). Tako dela vse z mano. Idejo sem dobila od tašče k je bil pri nej vedno bolj priden. V glavnem je bil user posted image vedno le doma. V vrtecu je baje kar priden. Tako doma zdaj sestava, pometava, briševa prah, pereva solato,zalivava rožice, greva po pošto, briševa posodo ( samo nože skrijem user posted image ), nahraniva psa, obesiva preilo, mesiva kruh... če je skoz zaposlen nima časa počet neumnosti. No vsaj pri meni je to še najbolj pomaga. Če sem mu kaj prigovarjla pa res ni imelo nobenega učinka.
Sicer pa ko se trma temu ne posvečam glih kakšne pozornosti, se raje  obrnem stran in grem delat kakšno stvar ko se skiha pa že pride za mano in vedno prosi da ga objamem, da se potem dokončno pomiri.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.2.2010 17:12:56   
naja78
ojla.
mi smo poiskali nasvet psihologinje(ker ga pr 2 nismo več dohajali)user posted image user posted image ,itak jo pr 3  letih imajo.pa nam je dokazala in vem da ima vsaj 50% prav,da smo starši tisti,ki smo ga naučili,da nam je skoz za petami,se nič ne igra sam,(pr nas je edino še to moteče)...to je podprto še s karakterjem,vzgojo,katero ne smemo mamice primerjat med otroci,......

hja,kaj naj rečem.nisem brala vsega.pomoč res prav pride,naj vas ne bo strah stopit do kakega ki se na to res spozna.otrok zaradi tega ne bo zaznamovan kot nevem kaj,tam se pogovoriš,otrok se igra,dobiš nasvete in še prav pridejo.
nam se je super obneslo in zdaj pr 3 letih( men se zdi da je že v puperteti,take imauser posted image user posted image user posted image ),ko je trma na višku,ga čist obvladamo,ok včasih ne,pa ne popuščamo nikjer ne doma ne v javnosti,ni nas sram malo povzdignit glasu ko je preveč,naj nas gledajo kako se meče po tleh ali pač podobno....tašči smo pač rekli večkrat NE,......mojim staršem tudi,od tega ne odstopamo ,prijateljice so nam v pomoč,pa GRE.

pr nas se pač s koclkami ne igamo,z vlakci tudi ne,zanmo pa skuhat govejo župo-sami.user posted image user posted image je pa težko,sploh če je otrok takega karaketrja.in to vedo samo mame-starši ki imajo "takšne vragce".

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.2.2010 10:24:00   
Tisana
Tudi mi imamo punčko (dobri 2 leti) z izredno močnim karakterjem, ki je kar naprej v gibanju, spanje in hranjenje pa je samo nujno zlo. Dvakrat so nam na nevrofizioterapiji, ko je bila še dojenček in kamor smo hodili zaradi nedonošenosti, rekli, da ima (glede na obnašanje) veliko možnosti, da razvijo motnjo hiperaktivnosti. Zaradi tega morda pri njeni vzgoji porabimo veliko več energije, kot pa starši otrok, ki so mirnejši in bolj vodljivi, pa vendar nimam občutka, da je hčerka neobvladljiva. Pri nas se točno ve, kdo je glavni v hiši, kaj se sme in kaj ne sme in pri tem smo striktni. Posvečamo ji veliko pozornosti, tudi tako, da jo vključimo v vsakodnevna opravila, da počnemo z njo stvari, ki jih rada počne. Ob tem pa se zamoti tudi sama, vendar navadno potrebuje najino spodbudo oz. usmeritev (npr. a greš sedaj malo avtomobilčke spuščat, a boš prebrala eno knjigico, greš risat s čopičem...). Navadno se ne uspe zamotiti za dolgo časa... itak menim, da je nerealno pričakovati od dvoletnega otroka, da se bo kar eno uro sam igral.

Danes lahko gremo skupaj kamor koli. Vedno se vnaprej dogovorimo za pravila in za posledico, če se to pravilo ne spoštuje, tako kot velja doma. Če v trgovini izsiljuje, teka sama naokoli, gremo ven iz trgovine ali pa eden od naju, drugi pa nakupi potrebno, sicer pač kupimo stvari kasneje. In vedno je tako. Nikoli ne popustiva. Ne doma, ne kjer koli drugje. Sem ugotovila, da če enkrat popustiš, je vseh tisoč vztrajanj prej zaman. Otrok si zapomni tisto 1x in če mu je enkrat uspelo, zakaj ne bi spet poskušal. Seveda pa vsako njeno poslušnost, pridnost, ubogljivost... tudi pohvaliva. To je zelo pomembno! To ji da poleta za nadaljnje uboganje user posted image .

Pri nas se tudi veliko objemamo, lupčkamo, skačemo skupaj po postelji, delamo palačinke, v glavnem vsak dan si vzamemo vsaj nekaj časa, ko smo res res res skupaj, ko ne počnemo zraven čisto nič drugega, kot se crkljamo, hecamo, smejimo...

Se čisto strinjam, da so nekateri otroci zahtevnejši od drugih, ampak ubogljivost je naučena. Mi smo tisti, ki damo otroku vedeti, kaj se sme in kaj ne sme, ali smo pripravljeni popustiti, ali lahko z nerganjem kaj doseže, ali se sme metati kaj drugega kot žoge, ipd. Je pa v to pri zahtevnih otrocih potrebno vložiti še pa še energije in nikoli si ne smem reči, da se mi pa en trenutek ne da s tem ukvarjati.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.