Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: trobentic_@ Gina ja seveda če bi mu dala da poje celo zobno pasto bi prišlo do predoziranja itak.Mislim halo. ja je vseeno,pa čeprav se ti ne strinjaš s tem ;) Ma a veš, jaz te čisto razumem. Res te. Zaupaš sistemu. Če sistem pravi, da je flor v majhnih količinah ok, potem verjameš. V resnici lahko flor deluje tudi pozitivno na zobe, vendar se strokovnjaki ne strinjajo v tem, ali je večji plus na zobe ali minus na telo (kar vsekakor vsi vedo, da na telo samo deluje bad, bad, bad)- z vnosom flora na zobni pasti, kaj šele s florovimi tabletami. Torej sama raje izberem manjši riziko. Bolj pucam zobe in hodim non stop k zobarju preventivno. Cela tisočletja so živeli brez flora, pa so imeli relativno boljše zobe kot jih imamo moderni ljudje. Zato ker so žvečili in jih uporabljali, mi jih pa ne. Btw, pri nas tudi uporabljamo weledo za otroke, al pa angelico za ta velike otroke, ker jim je bolj všeč. Je pa enak problem recimo s klorom - ki ga dodajajo vodi. Klor je izredno strupena stvar. "Pobije vse." Ampak kako češ dobit vodo v čisti obliki, ne da bi ji bilo treba dodajat klor, ker smo celotno vodo zastrupili tako zelo, da ji moramo dodajat še hujše strupe, da pobijejo prvotne? Hudo je to. Vidiš, povsod okrog nas res uporabljamo izredno hude motilce telesa v taki ali drugačni obliki. In posledično smo vsi bolni.Ta hip si mlada, pa ne občutiš tega tako zelo, ampak prej ko rečeš keks je 10 let mimo, pa še enkrat "keks", pa je 20 let mimo in ugotoviš, da si bolan. IN meni ni vredno. Ni mi vredno živet v tako zastupljeni družbi na račun, da sprejemam vse njene ukaze, kakšne vse strupe naj uporabljam. Tam kjer obstaja možnost izogniti se jim, se jim bom. Slej ko prej bo celotna družba morala na to pristat, ker sicer bomo izumrli. Ta hip se pa hecamo sami s sabo. Tako pač je. In saj pravim, razumem te - tudi sama sem podobno razmišljala pred 10. leti. Še dobro, da mi ni kakšna zdravnica ponudila florovih tablet, ker takrat bi jih otroku dajala. Nisem še vedela toliko tega, kar vem danes.
|