chiara88 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (24.5.2011 12:49:18)
|
Pozdravljene! Ena izmed vas želi vedet baje, kako se rodi v novomeški porodnišnici! Jaz sem 31.8.2010 rodila tam fantka, Lucas je minutko starejši 2840g in Nai 2480g:))) Rodila sem s carskim rezom, ki sem si ga na glas ves čas želela...Kajti že od nekdaj vem, da sem zelo "ozka" in ko mi je uro pred CR pogledala, koliko sem odprta, sem kljub blagim popadkom bila samo 1cm, zato sem skoraj zajokala od strahu pred porodom...Pa so mi delale CTG in zdravnica ugotovila, da je imel Nai neenakomerno bitje srčka, neki mu je rahlo nihalo, zato je rekla, da je najboljš CR, da se izognemo morebitnim težavam...In res, hvala bogu, da sem 30.8. zjutraj spakirala torbo in šla najprej do ginekologinje, češ da sem točn ta dan dopolnila 37 tednov in da želim it rodit, ker sem imela že 104kg, zredila sem se za 44kg in razvoj je s tem dnem v celoti končan, samo na teži se potem pridobiva...Moja sta imela že tako zelo lepo težo za dvojčka, ni čudn če sm šla pa za 44kg gor in dnevno pojedla vraga in pol, hehehe...sicer zdravo hrano, a v ogromnih količinah:))) Vsi so me opozarjal, da naj neham toliko jest, jaz pa se nisem ozirala in sem si dajala duška, zakaj bi bila lačna, če pa edinkrat v lajfu lahko brez slabe vesti jem na kilograme hrane:LOL! Pa še cel lajf se bom lahko hvalila, da sem tut jst nekoč imela preko 100kg...to je rekord in glede na mojo konstitucijo ne bom nikol več dosegla takšne teže...:))) Pri nas v Nm se da vse zmenit, prideš tja, se pogovarjaš, v 85% ti ustrežejo...V Ljubljani je pa kontra...od partnerja sestra je rodila 3 tedne za mano in je čutila popadke, šla v Ljubljano (ker ji NM ni zadostna porodnišnica---sj pol je pa mela bedne scene), kjer so jo pregledali, nagnali domov, ji rekli, da naj ne paničari in zakaj je sploh prišla...čez 5 ur se je pa s pravimi popadki vrnila....BRES PRAVA BOLNICA! Pri nas do tega ne pride!!!! Da te kar odslovijo, bolj osebni stik je s sestrami, zdravniki...Tudi, če prideš popolnoma brez vsega v porodnišnico, se ti vse priskrrbi...Ne komplicirajte s pripravo torbe, ker imaš vse tam...neomejeno količino (oz. glede na to koliko dejansko rabiš) pampersk, tetra pleničk, oblačilc za novorojenčka, kremice za rito, mazila za kožo, damski vložki, mrežne hlačke, pižame, brisače, celo kvalitetni tuš gel je v kopalnici...Samo zobna krtačka in šampon je dodatno potreben prve par dni...pa kake blazinice za prsi, črpalka, krema za strije ipd. Tiste, ki boste imele carski rez, na operacijski mizi prosite, naj vam naredijo čim manjšga, ker jaz imam velikega 7cm pa imam dvojčka, frendica je imela samo enega sina pa ima 15cm pa še grdo zarezanega...En zdravnik kirurg se je na viziti začudil, kdo mi je delal tako mali rez pa sem rekla dr.Vovko in on itak glupac, odvrne češ da mali kirurgi delajo male reze, veliki pa velike...Pa jst, a ress? Pol sem pa totalni pristaš malih kirurgov, ki te ne ožigosajo v dvojni meri for life!!!!! Pa v porodnišnici ne sedite skos na zvoncih, ker sestre to živcira...čimprej se morte osamosvojit, itak sestre so ful prijazne, vse pokažejo, povejo, komot se jim zaupate, se pogovarjate ipd. Sam rade vidijo, da se trudite, ne pa da čakate na hotelsko postrežbo, kakršne so mamice, ki so bogate in razvajene in avtomatsko mislijo, da so nekaj več... Jst bi že pokazala takim...Jaz sem bila pred materinstvom FULLLL RAZVAJENA, RAZCRKLJANA pa sem se že v porodnišnici začela abnormalno trudit, da so sestre rekle, da sem rojena mamica...previjala sem kot pravi profesionalc...hihihih, se moram mal pohvalit...pa nkol prej v lajfu nisem nikogar previla:D Vse se da, samo voljo je treba met pa ne obupat...itak, da je šok in težko, še posebej, kar se dojenja pol tiče...jaz sem se 3-4 dni trudila, pol so mi pa električno črpalnko prnesel pa sem si pol leta črpala, zadnji mesec sta spila 90litrov mojega mleka, pol sem pa od šuba v enem tednu prenehala, ker sem začela čike kadit (tok obremenitve, da sm neki mogla, žal) in nobenega mastitisa, NIČ!! Pa najbolj poslušajte sebe, pediatri ne vejo vsega oz. ni vse, kar povedo najbolj koristno...Mama ima materinski čut in nagon v sebi, zatorej če ve mislite, da je nekaj za vašega otroka dobro, zakaj nebi tako počele...Itak, da je fino, da prebirate, se informirate, a upoštevajte tisto, kar mislite, da je prav, ne pa čisto vsega...Folk marsikaj piše...A če bo nekdo napisal, da je ful zdravo, če se vržete iz balkona, boste potem to upoštevale? No, take fore mislim...Imejte nekakšno sito za vse dohodne informacije...Vi ste mama vašemu otroku in noben drug!!!! No, v novomeški bolnišnici so se ful izkazali, kar se mene tiče...dva dni po porodu so mi odpeljali Naia na Neonatalni oddelek v Pediatrično, ker je imel nizke trombocite, mmalo zlatenice in nizek krvni sladkor., grozno je bilo prit tja 3krat na obisk za 3 ure, mali pa z infuzijo preko temenčka na glavici pa taki mali, bogi, sami tam..., sj je osebje stalno okol pa še potolažjo te, češ da ima posebno pozornost, ker je nekaj posebnega (sam to baje vsem rečejo), dajo jim muziko Mozarta za poslušat ipd...Jaz sem mislila, da bo umrl...od vsega šoka, mešalo se mi je...pol je pa še cimra v sobi, v porodnišnici začela jokat brez pravega razloga pa sem se tega nalezla in jokala kot dež in samo prosila, naj mi sin ne umre (pa sploh ni blo niti približno tako hudo)...čudežno se mi zdi od kod se iznenada pojavi tako močna materinska ljubezen, glede na to, da sta bila moja sina (najprej smo mislili, da bo samo eden) nezaželjena...kljub dvojni zaščiti, sta dvojčka nastala...ehehehe... zdj sm pa itak čist zaljubljena v njiju, moj lajf sta!!! Za nič na svetu nebi spremenila dejstva, da sem mama! Prej sm pa mislila, da sta se odločila mi uničit življenje...res interesantno!!! Ljubim ju z dušo in telesom, če bi blo treba bi svoj lajf dala v zameno za njunega! No, osebje se je ful izkazalo, me preselilo v svojo sobo, kjer sem imela potem še en teden mir, saj sem bila v porodnišnici skoraj 10 dni...Kar samo so me pustili v sobi, čeprav bi mi komot natrpali še kakšno žensko, sam ker so videli, da rabim mir, so mi ga dali...Ok, kle sem bila mal priviligirana, ker moja sestra tam dela:D Pa je prosila, da je tako, v izogib kakšni poporodni depresiji, saj sem bila že totalno na meji... Drgač je pa dr.Damjana Koželj najboljša ginekologinja v Novem mestu, ženska je ful pametna in carica!!! Sam, k gre konec leta v Afriko, kle bo pustila šiht, trenuten lajf, vse...bova pa ostale na kontaktu, ker ji bom pošiljala pakete z potrebščinami za revne črnčke....od oblačilc, igrač do šolskih potrebščin ipd... V Nm nisi samo številka, ampak oseba...dovoljeni so obiski in ne samo partnerji, potem če potrebuješ ostat notri dlje časa, te zadržijo in ne gledajo samo, kako te bodo ****nli ven...če bi bla jst v Lj, nebi nikol bila not 10dni...že po štirih bi me izbacili...ziher...pa sem bila tako 3 dni na intenzivni, ker so me kile res zdelale pa še iz narkoze me niso mogl zbudit takoj, so se 15min matral, kr mal adrenalina so mi dal pa pol sem imela še 24 ur kisik...Sam je blo vse kul in jaz dobr vem, zakaj je blo tako, sam to sem sama jst kriva in moja preteklost...nima veze... Če ima katera še kakšno vprašanje, me komot vpraša!!!
|
|
|
|