mija75 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (4.3.2011 8:06:58)
|
Ojla punce! V soboto 26.2. sem s CR rodila punčki Vito (52, 2935, 33) in Zarjo (51, 2730, 33). Punčki sta super, zdravi, ena se zaenkrat polno doji, pri drugi pa imam težave saj nikakor ne zagrabi dojke. Pa ne da nima sesalnega refleksa, le rajši vidi, da ji samo teče po flaški v usta. Za nami je prva noč doma in je bilo kar pestro. Spala sem mogoče cca 3 ure. Je pa moja štorija s porodom kar mal neprijetna saj sem 26.2. ko sem prišla v P naletela na ne ravno zdravnika, ki bi si želela, ki je kljub medenični vstavi obeh in nspovednem CR s strani vseh zdravnikov, želel naravni porod. Je znan po tem, da vztraja pri naravnih porodih, sicer se otroci porodijo, koliko pa mame matra in kolk so potem raztrgane, pa ne bi... Nisem bila nič odprta in so mi dal neko infuzijo, če bo kaj delovalo. No ker po 2 ura ni bilo nič in so se vse babce in sestre ter tudi ostali zdravniki strinjali z menoj, da v bistvu odločitev naravnega poroda v mojem primeru ni primerna, sem vztrajala za CR... Sicer je bil dotični zdravnik nadzorni in ima tudi več besede v P, zato je lahko tudi vztrajal pri naravnem porodu. Pomagalo mi je ostalo osebje, še posebno ena babca, ki je tega zdravnika kar malo nadrla kaj se gre,..itd. V glavnem ne koncu me je dal na CR. Seveda okrevanje po CR je meni mučno, prsi sem imela ko iz silikona in v sredo dobila visoko vročino. Mleko sem si izčrpavala, dobila ne vem kok injekcij za krčenje maternice (sedaj krvavim noro), končno je dojenje steklo. No in ta isti zdravnik pride mene pogledat včeraj in mi kao reče skoraj sej si sama hotla CR no zdej pa vidiš (zaradi vročine in vsega tega) in mi predpiše antibiotike ter odpustnico. JAz samo upam, da se čimprej postavim normalno na noge, ker me še vedno rana boli, pa švoh sem.... pa da še z Vito osvojiva dojenje. Drugače pa tudi po steklenički od aventa noče jest mleka. Ker ne priteče takoj in se mora sama trudit, postane čist histerična in tako joka, da zgleda kot da se bo razpočla. To je malo bolj na dolgo z moje strani. NAzaj vas nisem brala, ker nisem imela časa. Lepo se imejte, se javim še kaj.
|
|
|
|