danana -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (24.6.2010 22:50:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bunka83 Danana, kje si, je vse OK? Hojla, dvojne nosečke in ze dvojne mamice Za mano je kar pestrih 14 dni. Najprej smo izkoristili sončne junijske dni in si od 9.6.-13.6. privoščili mini dopust v Bohinju. Bilo je super in krasno in lahko samo rečem hvala bogu da smo šli ker smo ujeli "zadnji vlak". Pretekli vikend se je naša družinica povečala.... od sobote 19.6.2010 nas je skupaj pet saj sta na svet prijokala naša mala dvojčka Luka in Enej. Vse skupaj se je začelo v soboto dopoldne na sopingu v Hoferju, kjer smo veselo nakupovali zalogo za naslednjih nekaj dni. Ko sem kar naenkrat med nogami začutila mokroto kot bi se malo polulala v hlačke. Ker sem imela podobno izkušnjo že od prvič (voda mi je odtekla v 36 tednu) smo se kar vsi trije v kopmpletu odpeljali nekj 100m naprej do porodnišnice, da preverimo kaj in kako kaže. In čeprav sem po tiho vedela in si nisem želela priznati se se je izkazalo, da za lužico na hlačkah niso krive moje slabe mišice temveč, da mi odteka plodovnica. Po vaginalnem pregledu in ekg so ugotovili, da sem tudi že malo odprta in da imam redne popadke (ki jih niti slučajno nisem čutila). In ker sta bila naša fanta oba narobe obrnjena - prečno so se zbali, da bi se začela spuščati v porodni kanal. Tako, so me po hitrem postopku sprejeli in še preden sem dojela, da gre za res, sem že ležala v operacijski sobi. Carski rez s spinalno anestezijo. Dve uri po prihodu v porodnišnico sem že slišala prvi jok mojih malčkov.... rojena 19.6.2010, 32/4 teden Luka, 1860g, 45cm, 30cm (og), 13:39 Enej, 1690g, 43cm, 30cm (og), 13.41 Fanta sta se super odrezala saj sta po Apgarju oba dosegla oceno 9. Vseeno pa sta rojena komaj v 32/4 tednu zato so ju takoj po rojstvu odpeljali na Eint, kjer naj bi ostala še naslednje 3-4 tedne oz. dokler ne razvijeta sesalnega refleksa, začneta lepo jesti in bosta imela stabilno težo. In čeprav sta v inkubaturju ne porebujeta nobenih naprav, razen sondice po kateri ju trenutno hranijo. Sam porod je bil enostaven. Brez bolečine in pri popolni zavesti sem dočakal svoja mala sončka. Je pa zato bilo (in je še) mnogo bolj neprijetno po porodu. Prve dva dni je še ok, ko si na intenzivni in nafilan s protibolečinskimi tabletami, potem pa te prestavijo na oddelek, tablet ni več (oz manj) ti pa si ves razbolen.... Meni osebno je bilo lažje po naravnem porodu. Boli tistih nekaj ur, vendar bolečino takoj po rojstvu pozabiš, potem sem pa bila že naslednji dan kot rožca. Je pa res, da nisem bila nič pretrgana, in nič rezana. No, sedaj po carskem rezu sem tudi ok, samo trebušček pa boli ... Torej danes sem prišla iz bolnice, sama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] saj sta moja fantka še na intenzivni negi. Ampak doma imam še enega krasnega nadebudneža, ki me je že močno pogrešal (in jaz njega) zato sem jo kot se je le dalo hitro ušla domov. Moje trenutno poslanstvo je mlekarstvo - neskončno črpanje mleka, ki ga bom morala vsakodnevno dostavljati v porodnišnico, če želim, da moja malčka jesta moje mleko. Ampak to sploh ni problem, ker bom itak 2x dnevno hodila na obiske in počasi tudi že na nego k malima pikama. Aja, seveda se mi že veselo crklamo, pestvamo in kengerujčkamo in komaj čakamo na soboto, ko ju prestavijo v vodno posteljico. Vse nosečke čuvajte svoje trebuščke, vsaj do 34 tedna, mamice pa uživajte v lepih trenutkih s svojimi dvojnimi srečami.
|
|
|
|