|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
15.2.2012 20:17:15   
claudie
Hvala vam za vse odgovore in izkušnje.

Evo danes smo bili spet pri dr. Cerarju, sem fuuul vesela, ker sta tamaučka ok in lepo rasteta, se jim po velikosti nič ne pozna, da sta dvojčka...Je rekel, da jih bo meril ponovno čez 3 tedne in da takrat dobim še inekcijo za pljučka...naslednjič bo potem že teh magičnih 28 tednov, če bo vse posreči.

Glede sterilizatorja, ja če ne dojiš ga vsekakor rabiš, jaz tako upam, da bo vse lepo steklo, če ne bomo pa pač potem nabavili.
Me pa zanima koliko imate kaj cotke za dvojčke ene pripravljene, druge mamice, katere oblačite. Sem potem danes kar kupila blago in bom dala naredit žaice, bodijev na preklop pa kar imam nekaj, mogoče še kake kupim, žabice sem pa rekla, da bi dala narest po št. 50...še to bo pomoje preveliko, ker sta taprva dva kar nekaj časa nosila 50. Sploh pa nimam občutka.

Jap glede dviganja tavečjih-tamaučkov, ja se strinjam, tiste rokice gor steguje, pa se potem počepnem, pa pleza gor... se pol pač čepe stiskamo. Pa projekt pleničke tudi izvajamo, tole bo sedaj že kake dva meseca, mal je še mičken leto in pol, kakšen dan je bolje, se ne poula po par dni skupaj, kak dan je pa katastrofa se polula tut po 3x... pač zamenjamo, pa mal bol pogosto perem, pa je...včasih res prav pove kaka al pa lala in šibamo, spet drugič pove, pa je preozno ...

Pa še eno vprašanje bi imela, a imajo očetje pri dvojčki kaj več očetovskega dopusta? Pri enem je 15 kol. dni. Da mal vidim, kako bomo tole speljali, taščo smo tudi rezerverali...

Čuvajte svoje pike!!!Pozdravček

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
15.2.2012 21:13:18   
cilla
Glede velikosti oblačil: moja dva sta ob rojstvu imela 2 kg in 46 cm, pa jima je bila št. 42 prevelika. Zdaj so jima prav bodiji od CA velikosti 46, 50ka je komot.

Očetovski je pa isti ne glede na število otrok. user posted image

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
15.2.2012 23:27:36   
JanaB
Putpuri mogoče se pa midve srečava v LJ porodnišnici user posted image PDP imam sicer 8 dni za tabo ampak po vsej verjetnosti bomo zaključili z napovedanim CR nekje v začetku aprila. No če nas kaj prej ne preseneti.
Cilla si mi dala idejo kaj, če bi še jaz počakala na marčevsko plačo. Si bom malo izračunala čeprav na CSD verjetno ne bodo ravno navdušeni.
Vas je tako lepo brati kako mali pikci fino napredujejo, tisti v trebuščkih in tisti, ki so že na svobodi user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
16.2.2012 15:03:16   
Gorga
Helow user posted image

cilla lepo, da ste dobro odpravili na nevrofizioterapiji in da fanta pridno zalivaš user posted image

Glede na včerajšnje UZ meritve sem sem odločila, da moram kar nakupit malo več robe št. 50. Tolk majhnih cunjic nima nobena kolegica za posodit.

Mamice, a morate vaše škratke široko povijati?

Lp user posted image

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
16.2.2012 18:28:46   
Fižolčka
Živjo punce..

long time no see =) Mi smo stari že 4m in 1t in enostavno ne morem verjeti, da že skoraj vse, ki ste pot začele (oz se nama pridružile nekje na sredini) z nama z Jasno31 že crkljate. Lepo je brat da so mladički zdravi in navihani =) Ostale ki po svetu hodite še s trebuščki pa le uživajte, dokler jih imate še pod kontrolo =)

Na hitro sem prebrala oz preletela poste in ustavila bi se le pri dveh stvareh:
- opreme (sterilizatorej, grelnikov flašk) ne kupujte v nosečnosti, ker ne veste, če jih boste sploh rabile. Najbližji BC pa imate verjetno vse v radiju 20km. Cunjice si naredite zalogo z št 50, mi smo 3 teden uporabljali celo št 46. ŠT 50 pa nam je bila prav vse do starosti 2,5m.
- Claudie mi imamo enojajčna dvojčka. Rodila sem po naravni poti (če je dvojček A glavično, porod vodijo naravno) v 3h (3h v porodni, rodila v 1,5h od predrtja mehurja). Enojajčni so res malce bolj rizični, ampak o tem sploh ne razmišljaj, ker so zapleti izredno redki. Jaz sem npr rodila v 38t (točno na dopolnjenih 37t) in izjemno malo je tistih, ki rodijo pred 33t. Sploh če gre za dvojčke spočete po naravni poti telo nosečnost pripelje praktično do konca. =) Če imaš kaka vprašanja piši na ZS.. vem namreč, da se ti postavlja kup vprašanj =)

Punce držite se..

lp, Petra

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
16.2.2012 19:32:50   
disere
jojj fižolčka kar 4mesce ste že, kam res čas bežiuser posted image ..

glede cunjic mojim dvema je še zdaj 42št.bodijev skor prevelikauser posted image v št.50 se še kr zgubita, sm zadnjič hotla eni oblečt jopico št.50 pa jo je mela glih do gležnjev, smo rekli, da ma kiklicouser posted image ..
sicer smo ta prvi mesec skoz doma, tako teh malih cunj res nimam velik, razen bodijev, ćez žabice damo zoknčke pa kr boljš zgledauser posted image

sta pa moji dve mini princeski kar ješči.. tia ma že 1940g, elin pa 2220g...smo zelo pridne mal jokcamo, veliko še spimo, vse pa komaj čakamo na prvi sprehod, sam ne prej dokler ne bomo blizu treh kil, saj to bo hitrouser posted image ..

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
16.2.2012 20:14:11   
prijatelji
Ojla punce

No pa se vam javljam po dolgem času. Saj ne morem verjeti, da je ginekologinja imela prav da je možnost, da se zna zgoditi da se srečava v porodnišnici in ne več pri njej na kontroli. No in v 26t6d sem dobila popadke...groza, čeprav je materični vrat zaprt celih 5cm. Velika sreča je, da se je vse skupaj umirilo in da sem sedaj doma, ugotovili so tudi da imam simfizo, ki se je pojavila po prvem porodu.
Malo sem prebrala kaj se je dogajalo ta čas na forumu...cilla in disere vidim, da že napolno uživate s svojim zlatim sončkim.

Lep večer še naprej

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
20.2.2012 8:15:23   
Gorga
Deževno dobro jutro user posted image

Včeraj smo/sem imela en manjši preplah. Zadnje dni sem kot cunja in včeraj me je še trebuh bolel, ves čas kot eni kratki krči oz. kot da bi me šraufalo. In ko smo bili pri naših na kosilu, me je tolk preplavila slabost, da sem se mogla it uležt. Seveda sem se ustrašla. Tamalga smo potem dali spat in z mojim sva se odpravla do porodnišnice, ker sem se hotla it pokazat. Mi ne bi dalo mira, če ne bi šla. Sem hotla vedet ali se kaj dogaja ali je vse skupaj lažno. V P me je sprejela babica in me dala na ctg, ki je na srečo kazal, da se ne dogaja nič. Pol pa pride "ta najbolj prijazen" dohtar postojnske P (dr. Tašev).... Najprej me je nakričal, da kako da ne vem, da moram do 34. tedna v LJ in da kaj se sploh hodim kazat in izgubljam njihov in moj čas. Ves čas je vzdihoval, jamral, zavijal z očmi, se čudil kako da ne jemljem magnesola, zakaj mi moja G ni dala ne vem kašnih navodil. Obem babicam je bilo vidno nerodno zaradi njegovega obnašanja, jaz in moj sva ostala brez besed. Moj je reku, da če bi še malo nadaljeval, da bi ga mahnil. Vseeno me je pol vaginalno pregledal, napisal recept za buscopan po potrebi in rekel naj si kupim magnesol. Grozno je blo. Sej nisem rabla, da me kdo boža in drži za roko. Samo preverit, da je vse ok. Oh ja. Sej pol sem tuki na RR malo prebrala kaj pišejo od njega in je v glavnem podobna zgodba...

Fižolčka 4 mesece je že? Se mi zdi kot da sem včeraj brala, da si rodila user posted image
disere lepo napredujeta tvoji punci!
disere in Fižolčka katere trgovine so založene s številkami pod 50? Ker jaz si mislim, da bosta moje dva tudi bolj majhne sorte user posted image
prijatelji še dobro, da so ti lahko ustavili popadke! Kaj pa povzroča ta simfiza in kako nastane?

Grem ležat nazaj, ker druzga zgleda, da ne bom več počela.

Pa pa user posted image

user posted image

(odgovor članu prijatelji)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
20.2.2012 15:48:20   
JanaB
Gorga ne sekiraj se. Eni zdravniki pač mislijo, da so mali bogovi. Glavno je, da je z vami tremi vse ok.
Jaz sem tudi danes nekam polomljena. Prejšnji teden sva šla z mojim celo v Ikeo in sem se prav super počutila. Je pa res, da je sledil še naporen vikend in očitno se je vsega preveč nabralo. V sredo imam pregled in komaj čakam, da ju spet malo pogledamo. Tako migata, da je včasih že kar strašljivo user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
20.2.2012 19:51:22   
prijatelji
Živijo

Gorga tale ginekolog pa ni glih pri normalnih, mislim kako ti lahko reče, da moraš v LJuser posted image ,kaj če bi se res kaj dogajalo?! Super, da ste sedaj vredu, ampak sedaj pa počivaj, da spet ne bo kakega nepotrebnega alarma. Simfiza je pri meni nastala pri prvem porodu, sramna kost se mi je premaknila oz. spustila za 1cm in sedaj, ko pupike rastejo in pridobivajo na teži pritiskajo na kost in te bolečine so neznosne. Ne morem veliko hodit, niti sedeti. Sedaj, ko imam res močne bolečine morem vzeti Naklofen. Najbolj me pa jezi, ker ne vem če bom lahko imela naravni porod...tveganje je veliko ker se lahko kost še bolj prestavi in potem vpliva na kolke in hrbtenico in so lahko trajne posledice.

Jaz sem kupila št.pod 50 v C&A, drugače pa ima Okaidi tudi manjše številke.

Sedaj se grem pa posladkati z borovničevim pecivom, ki sva ga spekla s sinomuser posted image

Čao

< Sporočilo je popravil prijatelji -- 20.2.2012 19:52:42 >

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
20.2.2012 19:54:46   
prijatelji
IZVIRNO SPOROČILO: lona85

user posted image [/url]]DVOJNE NOSECKE 2012

user posted image spiteri: ?, user posted image user posted image

user posted image Putpuri: 14.4., user posted image user posted image

user posted image Gorga: 12.4., user posted image user posted image

user posted image JanaB 22.4., user posted image user posted image

user posted image /jokica/ : april, user posted image user posted image

user posted image aia: ?

user posted image prijatelji: 5.5.

user posted image lona85: 25.5., user posted image user posted image

user posted image claudie ?

user posted image dobrovoljka: junij, user posted image user posted image

user posted image 2bambinos: 20.7., user posted image user posted image

user posted image milagro: ?

user posted image Kratka: ?

user posted image lizzie : ?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image [/url]]DVOJNE MAMICE 2012

user posted image cilla: 2.1.2012, Linus in Arsen

user posted image desire: 24.1.2012, Tia in Elin

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
21.2.2012 8:38:44   
milagro
Gorga, jaz sem manjša oblačila zasledila v C&A, H&M in Kiku. V Kiku so imeli majčke na preklop, za zavezat, v ostalih dveh pa bodije.

Katere najmanjše velikosti pa nameravate pripraviti? 50? Jaz imam sedaj 56, le po en kos 50, sem mislila potem dokupit, če bo potrebno. Kar najverjetneje bo.

Neposredna povezava do sporočila: 3087
21.2.2012 11:09:53   
aia
user posted image [/url]]DVOJNE NOSECKE 2012

user posted image spiteri: ?, user posted image user posted image

user posted image aia: 31.3., user posted image user posted image

user posted image claudie ?

user posted image lizzie : ?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image [/url]]DVOJNE MAMICE 2012

< Sporočilo je popravil aia -- 21.2.2012 11:11:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 3088
21.2.2012 12:08:35   
lizzie
Hey,
vidim, da ste me uvrstile na svoj seznam, zato bom še sama povedala nekaj podatkov. Trenutno sem v 13. tednu nosečnosti. Rok imam za enkrat 1. septembra. V soboto imam nuhalno svetlino, ki jo že komaj čakam. S partnerjem sva se odločila, da za spol ne bova spraševala, ker nama je glavno da bosta zdrava, pa tudi nama je čisto vseeno, katera kombinacija bouser posted image . Nosečnost zaenkrat poteka normalno (to je moja prva), pa tudi super ginekologinjo imam, ki jo obiskujem na vsake 3 tedne, tako da grem naslednji teden že četrtič na pregled. Poleg tega mi da vsakič nove UZ slikiceuser posted image . edino kar mi povzroča preglavice je moj pritisk, ki pa zaenkrat še ni nevaren, vendar sem vseeno dobila napotnico za internista na Ljublajnski ginekološki kliniki.
Vidim, da ste ene že precej pred mano. Želim vam veliko sreče in da bi čim dlje zdržale v enem kosu.
Lp, lizzie

(odgovor članu aia)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
21.2.2012 19:21:45   
Jasna31
Dobrodošle nove dvojne nosečke in pozdravljene vse, ki se že poznamo :)
Claudie tudi jaz imam enojajčni dvojčici, stari danes 4m 8d, ki pridno papata in sta že pravi baburi. Rodila sem s 36t 5d, torej smo praktično donošeni, zaradi nepravilne lege (A medenično, B prečno) sem imela CR, ki pa je bil kar se mene tiče zelo lepa izkušnja, rodila s spinalno anestezijo (pri zavesti). Ti se samo ne boj, enojajčni dvojčki so super, nosečnost v mojem primeru izredno lepa, porod enkraten, punčki sami pa še bolj :)
Obe s Fižolčko sva se spopadali s strahom ginekologov, a obe donosili kot ta veliki in danes najini dvojčki že hodijo na zmenke :) V glavnem, tudi jaz ti z veseljem odgovorim na katero vprašanje :)

Pozdravček vsem in lepo nosečnost vam želim!!!!

Lp, Jasna

(odgovor članu lizzie)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
21.2.2012 20:48:44   
claudie
Jasna hvala tudi tebi za vzpodbudne besede in čestitke za dvojno srečo.

Ja moram priznat, da so me ustrašli, kao če bo vsaj do 28 tedna bo super, upam, res da bo vse ok. Načeloma nimam nobenih težav, mv dovolj dolg, tamaučka velka kot če bi bila enojčka, tako da res upam, da grem po vajinih stopinjah.

Sem pa res rekla, da ne bom nič brala in se obremenjevala.

Za seznam, rok 1.6., dva paketka.

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
22.2.2012 6:57:48   
lona85
user posted image

user posted image aia: 31.3., user posted image user posted image

user posted image claudie: 1.6., user posted image user posted image

user posted image lizzie : 1.9., user posted image user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil lona85 -- 22.2.2012 6:59:59 >

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
22.2.2012 7:02:57   
lona85
Pozdravček vsem iz Pirana, kjer sva bila z dragim na kratkem dopustu user posted image
Malo sem še osvežila seznamček user posted image Kaj več pa natipkam doma user posted image

LP vsem user posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
22.2.2012 20:19:12   
JanaB
Danes sem imela pregled pri moji G, ki mi je dala napotnico za pregled v porodišnici, ker naj bi naša punca (1450g) precej zaostajala za fantom (1600g) user posted image Ostalo naj bi bilo ok in tudi stanje MV je zaenkrat odlično. Zdaj moram počakat na datum v P pa da vidim kaj bodo tam rekli. Me skrbi, da bi punca preveč zaostajala in bi zato morali predčasno zaključit nosečnost. A ima katera podobno izkušnjo?

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
22.2.2012 21:17:01   
Jasna31
JanaB tole pa ni neka velika razlika user posted image računaj tudi na napake v meritvah, meni so namerili cca 500g razlike in me napotili na pripravo na porod, potem pa se je izkazalo, da je šlo za napako in da sta punci pobvsem uravnoteženi, 1900 in 1950 g, tako da le mirno. Pa tudi če je razlika, pri dvojajčnih dvojčkih ni bistvena, bolj je problem pri enojajčnih dvojčkih zaradi TTTS (twin to twin sindroma)... tako da le optimistično in pozitivno naprej :) vsak dodaten pregled pa je le dobrodošel! Jaz imam s pregledi v porodnišnici zelo pozitivne izkušnje (samo čakaš zelo dolgo, a je vredno!). Držim pestke, da bo vse OK user posted image

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
23.2.2012 8:11:49   
Gorga
Ojla user posted image

Moje počutje je boljše. Sicer na nogah sploh ne morem več biti, po 100m hoje sopiham kot da sem tik pod vrhom Triglava user posted image Tako da v glavnem sedim ali ležim. Je kar smotano user posted image
Nekaj stvari sem kupila v Kiku in C&A, sam so stvari iz Kika pri enaki številki kar par cm večje ... Zdej čakam še nekaj rabljenih reči in nekaj kar sem naročila. Pol pa mislim, da bo dovolj za štart. Bom raje potem še kaj nakupila, če bo potrebno.

milagro jaz bom pripravila št. 50 in 56. Moj ta prvi je imel 51cm in 3310g, pa sem šla par dni čez rok. Tako da tudi sedaj ne pričakujem velikih dojenčkov user posted image
lizzie midva tudi nisva vprašala za spol. Je pa kar projekt pripraviti štiri imena user posted image
JanaB glede na vse zapisano s strani drugih punc na tej temi se tudi meni zdi, da ni taka grozna razlika v teži med tvojima user posted image user posted image Držim pa pesti, da te na dodatnem pregledu razbremenijo skrbi! user posted image

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 23.2.2012 8:12:49 >

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
23.2.2012 10:24:09   
disere
ojla punceuser posted image ..

janaB sem imela isti primer kot ti, meni je moj G rekel, da prva punčka za tri tedene zaostaja za drugo, pa ni bilo res sta bile sicer malo razlike kar je za dvojačne dvojčke čist normalno, tako, da se ne obremenjuj preveč, meni so tud rekli, če bo razlika 4-tedne, da mi bojo sprožili porod pa do tega ni prišlo, ja pa res, da so LJ porodnišnici res pravi strokovanjki za dvojčke, mene je mel dr.kavšek in ga nebi menjala za nobenega drugega niti tako opevanega dr.pušenjaka, mi je tud pol dr.kavšek naredil CR, ko sem bila v porodnišnici sem šla k njemu in ga prosila, da mi on naredi CR in res, ko so me pripeljali v porodno me je že čakal tam, pa tud pol na intezivno me prišel pogledat pa vprašat kako semuser posted image , je pa res, da vsaka najde svojega G, ki je po njem mnenju najboljši, js pravim sam da občutiš, da se pri njem varno počutiš, da mu lahko zaupaš pa je to zelo veliko vrednouser posted image ...

mi bomo pa jutri pa en mesec maldeuser posted image user posted image res je minil ta mesec tik takuser posted image ..

gorga tud js proti koncu nosečnosti sem pihala ko slon, prav grozno se ti zdi kako nemobilen postaneš, ampak tako hitro ti bo minilo pa boš mela tvoja dva sončka pri sebi, te težave so pri meni po porodu takoj zginile, tud zgaga, ki me je kr fajn mučila je takoj izzvenelauser posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
23.2.2012 12:01:22   
cilla
Dan punce, evo še mene user posted image Moja dva piščanca sta me zadnje dni kar pošteno zaposlila. Jok, ihta, nespanje, napenjanje, prdenje,... mah, bom še eno fakulteto naredila, ko bom pogruntala vse "trike". Za zdaj sem dojela, da sta fanta lačna in da če jima dam kak ml več (pa čeprav sekamo ven iz vseh tabelc), da sta zadovoljna in spita.
In s temi tabelcami je isto tudi ko so še v trebuhu. Vsi dohtarji gledajo sam tabelce in te pogosto prestrašijo za brez veze (pri meni so v luft skakali pa, da sta prevelika za njuno gestacijsko starost). Tako da JanaB, da se še jaz pridružim k temu, kar so že ostale povedale: taka razlika v oceni teže res ni za zganjat dramo. Če upoštevaš že tisti +/- 10% meritvene napake UZ, pa sploh. Kar mirno do naslednjega pregleda.

Gorga, mi je žal, da si morala dat čez tako izkušnjo z zdravniškim egom. Ki ne zna lepo povedat, da niso uposobljeni in nimajo opreme za primer, če se pri njih rodita tako "mlada" dvojčka in da bi bilo iz tega razloga za tebe in tvoja otroka veliko bolje, da bi šla direkt v LJ. Ker to je namreč problem, ki ga gospod dr. ni hotel direkt povedat. Če bi se šlo zares pri teh tednih nosečnosti, bi bilo bolje, če bi rodila v LJ porodnišnici. Tam je najboljša intenzivna terapija za novorojenčke v Sloveniji in verjetno tudi širše v regiji, tam bi lahko toliko prezgodaj rojenima otrokoma najbolje pomagali, da bi bilo vse OK. Ampak buhnedej direktno povedat, jim bo krona z glave padla user posted image

Glede cunjic - najmanjše sem jaz našla v CA, imajo tudi številko 42. (OK, v Mothercare imajo tudi za nedonošene, torej še manjše od 42, ampak tega ve ne boste rabile user posted image ). Kik ima tudi 42, ampak so njihove cifre večje kot od CA. V HM imajo najmanjšo cifro 50, ampak kake zadeve so primerljivo velike s 46-ko iz CA, kake so pa ful velike. Za tiste, ki ste blizu Italije ali Qulandij Celje/Ptuj/NG - v Oviesse imajo tudi oblačilca št. 50 in so precej kratka, tudi če malo širša, tako da grejo manjši piščeti komot not. V Iani se da dobit št. 0, ki je nekje vmes med 50 in 56 (vsaj kar imam jaz doma). Moja dva v 0 od Iane zgledata hecno, žabice so jima ravno prav dolge, a konkretno preširoke, zgornji del jima je dolg kot plašč user posted image . Ampak pridejo take cunje super prav, ko ju rihtam za na sprehod.

Končno toplo vreme, jaz sem tako vesela user posted image Lepo bodite in čuvajte se.

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
23.2.2012 14:01:37   
pikica6
živjo punce...

a tukaj ste same takšne, ki ste že ponosne mamice dvojčkov, ali se lahko vključimo tudi bodoče mamice? Sem namreč ravno zakorakala v 12. teden, prihodnji teden imam nuhalno, sem pa šele v 8.tednu izvedela, da nosim dvojčke...juhu...na prvem ultrazvoku se še ni videlo oz. moja ginekologinja ni bila pozorna.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
24.2.2012 8:49:41   
Gorga
Ojla user posted image

cilla moj tamali je moral krčke dejansko prerasti. Ni blo druge variante. Zbujanje ponoči pa je bilo dnevno na sporedu do začetka letošnje zime. Še zdej vsake tolk cajta poskrbi, da imamo nočno dogajanje. Pa ima dve leti. Sam to je podedoval po moji strani. Jaz sem začela spati pri letu in pol, moj brat pa je vlekel do tretjega leta user posted image
Un dohtar v PO je bil direkten glede tega kam morajo tako zgodaj rojeni. Glede njegove strokovnosti nimam pripomb. Odnos je bil tisti, ki je bil katastrofalen. Jaz vem, da moram v LJ do 34. tedna. Tudi pri moji G sem vprašala kaj naj naredim, če se prezgodaj začne porod. Ona mi je rekla naj grem lepo do PO, kjer bi me pregledali in potem dali naprej v rešilca za LJ. Verjetno bi tudi tako bilo, če bi bil kak drug zdravnik tam. Tudi ta bi verjetno tako naredil. Sam zraven mora očitno še kričati in pametovati.

hopag dobrodošla! user posted image Če si videla seznam na prejšnji strani, smo tukaj v glavnem vse v pričakovanju. cilla in disere pa čakata na nas, da bomo pol vse skupaj na mami debati user posted image

Lp in lep dan vsem user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 24.2.2012 8:53:59 >

(odgovor članu pikica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?