cilla
|
Dan punce, evo še mene Moja dva piščanca sta me zadnje dni kar pošteno zaposlila. Jok, ihta, nespanje, napenjanje, prdenje,... mah, bom še eno fakulteto naredila, ko bom pogruntala vse "trike". Za zdaj sem dojela, da sta fanta lačna in da če jima dam kak ml več (pa čeprav sekamo ven iz vseh tabelc), da sta zadovoljna in spita. In s temi tabelcami je isto tudi ko so še v trebuhu. Vsi dohtarji gledajo sam tabelce in te pogosto prestrašijo za brez veze (pri meni so v luft skakali pa, da sta prevelika za njuno gestacijsko starost). Tako da JanaB, da se še jaz pridružim k temu, kar so že ostale povedale: taka razlika v oceni teže res ni za zganjat dramo. Če upoštevaš že tisti +/- 10% meritvene napake UZ, pa sploh. Kar mirno do naslednjega pregleda. Gorga, mi je žal, da si morala dat čez tako izkušnjo z zdravniškim egom. Ki ne zna lepo povedat, da niso uposobljeni in nimajo opreme za primer, če se pri njih rodita tako "mlada" dvojčka in da bi bilo iz tega razloga za tebe in tvoja otroka veliko bolje, da bi šla direkt v LJ. Ker to je namreč problem, ki ga gospod dr. ni hotel direkt povedat. Če bi se šlo zares pri teh tednih nosečnosti, bi bilo bolje, če bi rodila v LJ porodnišnici. Tam je najboljša intenzivna terapija za novorojenčke v Sloveniji in verjetno tudi širše v regiji, tam bi lahko toliko prezgodaj rojenima otrokoma najbolje pomagali, da bi bilo vse OK. Ampak buhnedej direktno povedat, jim bo krona z glave padla Glede cunjic - najmanjše sem jaz našla v CA, imajo tudi številko 42. (OK, v Mothercare imajo tudi za nedonošene, torej še manjše od 42, ampak tega ve ne boste rabile ). Kik ima tudi 42, ampak so njihove cifre večje kot od CA. V HM imajo najmanjšo cifro 50, ampak kake zadeve so primerljivo velike s 46-ko iz CA, kake so pa ful velike. Za tiste, ki ste blizu Italije ali Qulandij Celje/Ptuj/NG - v Oviesse imajo tudi oblačilca št. 50 in so precej kratka, tudi če malo širša, tako da grejo manjši piščeti komot not. V Iani se da dobit št. 0, ki je nekje vmes med 50 in 56 (vsaj kar imam jaz doma). Moja dva v 0 od Iane zgledata hecno, žabice so jima ravno prav dolge, a konkretno preširoke, zgornji del jima je dolg kot plašč . Ampak pridejo take cunje super prav, ko ju rihtam za na sprehod. Končno toplo vreme, jaz sem tako vesela Lepo bodite in čuvajte se.
|