|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
28.9.2011 12:23:44   
JanaB
Jasna31 rodila boš na isti dan kot imam jaz "šele" NS. Upam, da se pri obeh vse lepo izteče user posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
28.9.2011 12:27:46   
Jasna31
Jana, vse bo OK, ti bodi samo pozitivna in ne razmišljaj o vseh mogočih problemih. Verjamem, da bova obe sporočili najboljše možne novice!

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
28.9.2011 18:16:56   
Fižolčka
Živjo,

še smo 3v1, vendar verjetno ne za dolgo user posted image
Imela sem posvetovalnico, gin pregled in ctg.
Odprta za 1prst, buši se je spustil, drugače mat. vrat še kar kompakten.
Potem pa sem šla na ctg in me je skoraj kap, ko sem videla spodnjo krivuljo skakati gor in dol, celo do 80!! user posted image
Me je kar prizemljilo :)

Sicer sem imela v 1h na ctg-ju kvečjemu 7 popadkov, ki jih sama nisem čutila, vendar naj bi bilo krčenje maternice kar konkretno.. hmmm...
Jaz pa razen nežnih krčkov in špikanja, ki jih čutim že ene 3 dni, ne zaznavam nič posebnega..
No, sem se pohecala, da pridem rodit čez 14dni, pa je babica resno rekla, da tako dolgo pa ne bom zdržala

Hm, današnja noč bo pestra, saj sem kar malo prestrašena.. najbolje da grem na sprehod, da se malce umirim.. pa še sama sem doma, ker je moj na drugem koncu slo na konferenci. 

Jasna in Jana.. 13.10. bo torej dan D  user posted image  
Bom držala pesti, kjerkoli že bom :)

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
28.9.2011 20:49:51   
Gorga
Pozdravljene souser posted image

Se vam še jaz pridružujem. Tako kot JanaB, imam tudi jaz PDP aprila. Včeraj sem bila na drugem pregledu in moja user posted image user posted image  pridno rasteta. Drug teden me čaka NS. V drugi polovici oktobra pa grem že na bolovanje, ker sem lansko leto imela konizacijo in se še ne ve kako bo moj maternični vrat prenesel tokratno zapovrh še dvojno nosečnost. Ampak upam, da bo vse ok in da čimdlje zdržimo skupaj user posted image

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
29.9.2011 7:19:06   
Jasna31
Dobrodošla Gorga :)

Fižolčka upam, da je noč mirno minila in da ste še 3v1. Vsaj očka počakajte :) Sicer pa držim pesti, da opravite čim bolje v čim krajšem času. In javi, zdaj že nestrpno čakam na novice!
Midva pa že veselo odštevava dneve do 13.10. Na pregledih je bilo še vse zaprto in čvrsto, niti sledu o popadkih, mali user posted image  user posted image pa še visoko gor in živahni kot vedno. Tako da upam, da nas nič ne prehiti, sva se kar "ufurala" v izbrani datum in vse tempiravaa na ta dan, tudi party ob rojstvu je že v pripravah, hehe user posted image

Pozdravček vsem, Jasna

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
29.9.2011 9:10:00   
JanaB
Fižolčka držim pesti, da še malo počakate.

Jasna31 ti zdaj kar lepo počakaj do D dneva user posted image  no saj, če je bilo še vse zaprto ti dobro kaže ne.

Gorga živjo tudi tukaj pa upam, da čim dlje ostaneva na tej temi!

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
29.9.2011 13:43:39   
Fižolčka
Ojla nas,

Dobrodošla Gorga in čestitke. Ko berem baju z Jano me kar nostalgija daje.. po prvih mesecih, po vsem začetnem navdušenju, tresočih nogah ipd :) in kako hitro je miniloo, joj!
Fižolčka sta še v bušiju user posted image  .. jaz navijam še vsaj za ene 4-5 dni, da zakorakamo vsaj na pol proti dopolnjenemu 37t  
Počutje je smešno..user posted image    čakam, da se vse umiri al pa začne na polno dogajati.. ker ni vse skupaj "ne tič ne miš" :) 

Jasna ti kar zavidam, ker imaš datum že določen in boš tako lahko bolje pripravljena na vse skupaj user posted image

Povejte mi punce, kakšne dvojčke pričakujete - enojajčne ali dvojačne?
Jasna ti, tako kot jaz, pričakuješ MOBI dvojčke, ne? Jaz sem še vedno zmedena, ker mi vsak govori drugače. To naj bi bili enojajčni in enojajčni naj bi bili vedno istega spola, ne?!  Slišala sem namreč že vsaj 3 različna mnenja, tudi to, da so enojajčni lahko različnega spola.. Invčasih se vprašam, če so tili naši zdravniki študirali vsi na isti fakulteti user posted image

lep sončen danše naprej
Jaz šibam na user posted image  z mojim najboljšimi prijateljicami (še zadnjič verjetno babji čvek v miru), potem pa postiskam svojega možka

lp

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
29.9.2011 14:48:09   
Jasna31
Hej Fižolčka user posted image
imaš prav, jaz pričakujem enojajčni mobi dvojčici - torej sta v skupnem horionskem ovoju s skupno posteljico in vsaka v svoji amnijski vrečki.
Glede enojajčnih dvojčkov je pa takole: načeloma se vedno istega spola in identični, a obstajajo tudi odstopanja...jaz sem si pogledala oddajo na national geographic In the womb - identical twins, ki se posveča predvsem razlikam med enojajčnimi dvojčki in kako je mogoče, da pride do njih. Oddaja je super, za pogledat je tudi osnovna oddaja In the womb, ter In the womb - multiples. Meni zelo poučna in nazorno pokaže kako se plod razvija, kako pride do posameznih dvojčkov, razlike med enojajčnimi/dvojajčnimi, kako se že v maternici razvija karakter in podobno. Priporočam, da si potegneš z neta....in se še malo zamotiš v teh zadnjih dneh user posted image
Sicer sem tudi jaz zelo vesela, da imam določen datum, a sem si res želela roditi vaginalno...pač ne bo šlo, tako da se sedaj soočam s sledečo odločitvijo: splošna ali lokalna anestezija pri CR. Res si ne želim zamuditi prvega joka in prvih skupnih trenutkov, tako da se močno nagibam k lokalni anestezijo. Glede na to, da je CR planiran, imam baje možnost izbire.
Drugače sem pa sedaj v fazi pospravljanja, drgnjenja in priprave na prihod malčic, ki ju že nestrpno pričakujeva. Ne vem le, kako bomo kaj z našima dvem mačkonoma uredili... se mi zdi, da že čutita prihajajoče spremembe, saj je zlasti eden močno nemiran in zahteva precej več pozornosti. Ampak bomo tudi to uredili user posted image
Zdaj pa grem naprej drgnit kopalnico, hehe!
Jana in Gorga, vidve verjetno še ne vesta za kakšne dvojčke gre? Jaz sem izvedela na nuhalni, čeprav mi je že moja gin nakazala, da gre po njenem mnenju za enojajčne dvojčke.
Fižolčka, še tole: ali imate v družini kakšne dvojčke? Enojajčni dvojčki naj bi bili stvar slučaja, a meni je kar malo hecno, saj je tudi moj mož enojajčni dvojček.

Pozdravček vsem, Jasna

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
29.9.2011 15:43:02   
JanaB
Jaz naj bi imela dvojajčne dvojčke kar sta mi potrdili dve ginekologinji. No bomo vidli, če bo na NS kaj drugače. A se je pri vama Fižolčka in Jasna31 na NS že videl spol ali bo treba počakat do morfologije?

Jasna31 tudi jaz bom imela napovedan CR. Sem ga imela za našo prvo pupo (ker pač ni šlo vaginalno) in mi je gin. rekla, da verjetno ne bodo upali tvegat naravno predvsem, ker so dvojčki. No bomo vidli kako bo saj do tja je še kar nekaj časa. Sem pa tudi v dilemi ali spinalno ali splošno anestezijo. V prvo je bil s poglobljeno EA.

Glede dednosti dvojčkov pa je pri nas takole: od moža oče je sicer enojajčni dvojček ampak to itak ne šteje, ker je enojajčni pa še po moški strani. Od moje mame brat je tudi imel dvojčke ampak to je spet moška naveza. Izgleda da je bil pri nas pač splet okoliščin in dednost ni imela kaj dosti prstov zraven  user posted image

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
29.9.2011 16:07:38   
Jasna31
Pri nas so že na NS napovedali user posted image  user posted image , čeprav je poudarila, da ni nujno. A je bilo kar pravilno user posted image
Jana ali si v prvo rodila v Lj? Kako je kaj potekal CR, koliko si imela stika z novorojenčkom, kako je šlo z dojenjem?

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
29.9.2011 17:24:19   
Smejka11
Pozdravček!!

Fižolčka in Jasna31 - le srečno naj bo!!!
JanaB ti pa boš imela tako kot jaz dvojajčna, kaj? Nama še bo zanimivo!!!user posted image
Gorga dobrodošla in uspešno NS!!

Dolgo se nisem javila, pa vidim, da je tam spet malo zaživela... Sem že v 23. tednu in za mano so morfologija, 3D UZ...
Smo ok, težki že 530 in 500 g. Pa user posted image in user posted image imamo - tako kot sem čutila, da bo... Tamala je že zdaj trmasta po meni. user posted image Na 3D UZ se od začetka sploh ni hotela obrniti k nam... mulasto se je obračala z obrazkom vstran... No, proti koncu si je pa le premislila in se pokazala, najprej zazehala pol pa se še nasmejala...user posted image Ati se je iz srca nasmejal, sama pa sem dobila solzne oči...

Sedaj se bom počasi začela ubadati s prijetno težavo, ki se imenuje nakupovanje... Malo gledam po netu, iščem kakšne priročne sezname najnujnejših stvari... pa se hitro zavem, da bo pa pri nas nekaj potrebno kar dvojno... Zato pa bom počasi začela in vsak mesec nekaj...user posted image Kaj priporočate kot tisto najnujnejše?

Od prejšnje nesrečne nosečnosti (imamuser posted image zaradi ovite popkovine v 33. tednu!) mi je še ostal voziček, ki ga bom poskušala prodat, saj mi ne bo pomagal... Če katera pozna koga ki potrebuje voziček in bo kupila rabljenega (čeprav je moj še zapakiran v polivinil, nerabljen - dobila sva ga v petek, v ponedeljek sem bila v bolnici), me lahko priporočite... Je pa takkkkkk lep (Implast Bolder SD, velika kolesa, zelen z velikimi belimi in črnimi pikami), da mi ga je kar težko dat, ampak ga moram... user posted image
Katere vozičke pa imate ve naštimane za dvojčke? Sama išem takšnega z velikimi in napihljivimi gumami - vem, da je to potem takoj večje in težje, ampak zaradi terena iščem ravno takšnega...

Uživajte in pazite nase! user posted image  user posted image

:S
Smejka11

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
30.9.2011 9:36:37   
spiteri
Pozdravljene nosečke.
Se vam še jaz pridružujem. Sem čist nova tukaj. Moj PDP je 14.1.naslednje leto, sam pomoje bojo zelo novoletni dvojčki, če bo šlo vse po sreči. Nosim dvojajčna dvojčka, čeprav v družini ni nobenega, ki bi imel dvojčke, tako da je bilo za nas še toliko večje presenečenje. Trenutno sem v 26.t in se najbolje počutim v celi nosečnosti do sedaj. Upam, da bo tok fajn še naprej user posted image
Lepo se imejte za vikend!user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
30.9.2011 9:54:02   
Gorga
Ojla souser posted image  z user posted image user posted image  user posted image

Jasna31 kolk lepo, da že veš kdaj bo dan D. V katerem tednu pa si? Hvala za priporočilo za tisto oddajo od NG.
Fižolčka si že kar nestrpna, a? Proti koncu je najbrž vedno tako. Ko sem bila prvič noseča, sem kar imela v glavi, da bom šla čez PDP in je tako tudi bilo. Sej samo 3 dni. Ampak sem začela čakati res po PDP user posted image  Seveda sem imela torbo vseeno že mesec prej pripravljeno. Tokrat najbrž že ene dva meseca prej user posted image
JanaB tudi jaz si močno želim, da bova čimdlje skupaj na obeh temah!

Kakšna sta moja user posted image user posted image  še ne vem. V torek mi je G rekla, da bo na NS najbrž že vidno. V družini ni dvojajčnih. Nona od mojega moža pa je enojajčna dvojčica. Tako da še počakam do naslednjega tedna, da bom lahko sploh vlekla kakšne zaključke.

Tudi jaz si želim naravnega poroda. Že z tega vidika, ker si po CR vseeno bolj omejen. Več počivat, nič vzdigovat... pa zraven trije otroci. Vem kako mi je bilo hudo, ko po konizaciji nisem smela 6 tednov malega vzdigovat. Takrat je imel malo manj kot leto. Sej potrpiš. Ampak rabiš ves čas pomoč in hudo ti je, ker si nefunkcionalen pri vsakodnevnih stvareh.

Tudi mene zanima kakšne vozičke boste/ste izbrale? Za 1x imam v glavi samo to, da hočem vzporednega. Pa v nabavo bom šla verjetno v Italijo, ker v večini so tam vozički cenejši.

Uživajte v sončnem dnevu in vikendu! user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
30.9.2011 10:00:31   
Gorga
spiteri dobrodošla med nami! user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
30.9.2011 10:14:21   
Jasna31
Hello user posted image

Glede vozička, midva imava Hartan ZX II: http://www.hartan.de/produkte/kinderwagen.php?modell=zx-ii&spr=eng, sva dobila rabljenega od znancev, ki pa so ga močno pohvalili. Ima tudi napihljive gume, zimske košare, katere se lahko sname ven, tako da se voziček spremeni v športnega s sedali, spremeni se lahko naklon itd.... več o uporabnosti pa lahko povem, ko ga preizkusimo sami :)
Gorga, sem v 35 tednu, jutri grem v 36. Na dan CR pa bomo praktično skoraj zaključile 37 teden. Kot mi je povedala zdravnica, je za enojajčne mobi dvojčke takšna praksa, da jih načeloma dlje kot do začetka 38 tedna niti ne pustijo notri. Tako da bomo dejansko prilezle do cilja. Zdaj že veselo odštevam dneve do trenutka, ko spoznam svoji punčici user posted image
Spiteri, dobrodošla, želim ti lepo nosečnost in da bi uživala vse do konca. Jaz uživam na polno, pa vstopam že v 9 mesec :)

Srečno vsem, Jasna

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
30.9.2011 10:47:11   
JanaB
Jasna31 rodila sem v Kranju. Po 3 urah umetnih popadkov sem dobila EA in, ker tudi po nadaljnih 3 urah porod ni napredoval in je kazalo, da je plod v stiski so se odločili za CR. Prepeljali so me v operacijsko, me pripravili in dali še bolj močno EA . Ko so začeli so not poklicali moža tako, da je bil nekje zadaj za mojo glavo. Jaz sem bila itak čisto zadeta in se niti ne spomnim vsega od tam. Po porodu so hčerko odnesli umit in poštimat, mož pa je šel zraven "pomagat". Na intenzivni sem imela kateter tako, da mi ni bilo treba vstajat za wc - sem se še obrnila težko kaj šele da bi vstala. Ker je bila zelena plodovnica je hčerka dobivala antibiotik in je bila priklopljena na vse živo, so mi jo nosili za dojit le enkrat na dan in še kdaj za malo pocrkljat. Rodila sem v četrtek, na oddelek so me dali v soboto. Tam sem jo lahko hodila gledat, božat, pa mleko, ki sem ga črpala sem jim nosila. Kljub temu, da se je v P dojila minimalno (razen zadnjo noč, ko je hotla bil ves čas na joški) je zadeva doma stekla in se je dojila 8 mesecev od tega 4 polno pa mleka je bilo več kot dovolj, še zamrzovala sem ga.
Za razliko mislim, da v LJ oče ne more biti prisoten pri CR pa skoraj takoj moraš začet hodit in skrbet za otroka kar meni ni čisto jasno kako, sploh pa za dva. Ker pa je intenzivni oddelek za otročke v LJ še vedno najboljši se bom v primeru prezgodnjega poroda vseeno odločila za LJ.
Joj Smejka11 tudi naša pupa je imela 2x ovito popkovino, ki je bila seveda prekratka in se je zato tudi pokazala stiska pri samem porodu. Hvala bogu, da niso predolgo vztrajali pri naravnem porodu, ker sicer bi bil rezultat čisto drugačen. Za tole s popkovino se sicer ve že v nosečnosti vendar nič ne ukrepajo, ker se po drugi strani še vedno rodi veliko otrok z ovito popkovino in to brez posledic - predvidevam, da je pač dovolj dolga.

NS imam v LJ porodnišnici pri dr. Šajina. A mogoče katera kaj ve o njej?
O groza kako sem se razpisala user posted image
Uživajte!

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
30.9.2011 10:57:55   
disere
en lep dopoldanski pozdravček še od nas treh puncuser posted image ...najprej dobrodošlica novim dvojnim mamicamuser posted image ..mi smo zakorakali v 19 teden, pa res čas hitro beži, čakam na 12.10 mamo takrat morfologijo..drugač pa njunuh brckih še ne čutim, pa komaj čakam da bosta začeleuser posted image ..vsem ki čakate že na svoje sončke pa vso srečo, držim pesti za vas..

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
30.9.2011 14:15:04   
Fižolčka
.:OJ:.

Živjo vse nove dvojne user posted image . sem vesela, da se je tema razživela.

uf, kje naj začnem odgovarjat user posted image

*Eno vs dvojajčni: Midva sva za dvojčke izvedela na NS, prej se je videl samo en. Šok! So takoj rekli,da sta enojajčna (mobi) in da bosta 2xuser posted image . Jaz pa sem ves čas imela občutek, da sta fanta. No, na Morf sva potem celo sama videla, da bosta res 2x user posted image . Bi vam pa vseeno priporočala, da glede spola počakate do MORF ali celo do poroda :)  So pa zdravniki smešni, sva slišala od tega, da mobi dvojčki niso nujno enojajčni in da se to vidi šele pri porodu in da ni nujno da so istega spola. Sem prebrala ogromno literature in je res ogromno različnih mnenj. *CR: če bi se dalo, bi se jaz zagotovo odločila za blažjo (lokalna a.) obliko in ne za popolno narkozo. Ne bi rada zamudila prvih trenutkov, pa tudi okrevanje je menda bistveno boljše in hitrejše. Mi bomo očitno poskusili naravno (Ajček je na glavo, B medenčno) tako da upam, da bo šlo :) 
*Dvojčki in dednost: enojajčni so menda slučaj po ženski strani, čeprav smo mi potem obrnili naokrog celotno družinsko drevo in ugotovili, da ima brat mojega pradedka enojajčne dvojčke.
*Voziček: midva imava Easywalkerja http://www.easywalker.nl/global-EN/product/id=3/duo.html.   Bistveni zahtevepri izbiri so bile: trdi globoki košari, vzporedno sedenje, čimmanjša teža, dobravodljivost in preprosto zlaganje. Kako se odnese poročam (upam, da kmalu:)

Jaz in fižolčka smo danes bolje.. Danes sem nastopila celo s porodniško user posted image .
Že v aprilu sem si doma na magnetno tablo napisala: "Zdržali bomo do 1.oktobra" in kar ne morem verjeti,da nam je res uspelo! Takrat se mi je namreč zdelo nerealno, da nam bo uspelo do 36. tedna zdržat 3v1. JEEEEJJJ

Pošiljam sončne pozdravčke.. se beremoo user posted image  

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
1.10.2011 7:40:26   
Jasna31
Bravo Fižolčka za dosego zastavljenega cilja user posted image držim pesti, da sedaj kmalu spoznaš svoja fanta!
Koliko sta pa kaj aktivna v teh zadnjih dneh? Moji user posted image  user posted image migata kot nori, sicer ne več tisti sunkoviti gibi, ko kar čutiš prevračanje oziroma kobacanje, sedaj gre verjetno bolj za pretegovanje in raztezanje. Čutim pa te premike najbolj v spodnjem delu trebuha, tako da predvidevam, da so tam doli še vedno nogice.
Pa kolca se jima ogromno, včasih imata tudi sočasno poskakovanje user posted image
Glede CR, sem pa že odločena za spinalni blok (lokalno), saj za nič na svetu ne želim zamuditi prvega joka in sploh njunega prihoda na svet.
Srečno vsem, pa izkoristite lep in sončen vikend! Jasna

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
1.10.2011 17:41:38   
Fižolčka
HeLLo,

kako ste, počutje?

Mi2 preživljava še enega zadnjih vikendov (zgolj) v dvoje. Dobro kosilo, obilo čvekanja, crkljanje.. samo mi2. Se zavedava, da bo tega v naslednjih mesecih bolj malo in poskušava izkoristiti user posted image .
Jaz sem grozno neučakana in si res želim, da bi se v tem tednu kaj odvilo.

V torek imam UZ, v sredo pa spet pregled (posvet, ctg..). Najhujši so mi ti vaginalni pregledi, ki me sedaj v nosečnosti res bolijo. Se mi zdi, da sem blazno občutljiva. Jasna, ti ki si tudi bolj na koncu, ali tebe vag. pregleda z UZ in na podlagi tega določi dolžino mat vratu in odprtost, ali samo standardni pregled?

Tudi jaz opažam drugačno "brcanje".. ne gre več za brcike, ampak pretegovanje in premike celega plodka. Ob tem pa pritiski na mehur, da včasih komaj prinesem par kapljic do wc-ja. Je pa vse odvisno od dneva, včeraj je bilo mirno, danes zopet živahno.

Jasna:

Kot mi je povedala zdravnica, je za enojajčne mobi dvojčke takšna praksa, da jih načeloma dlje kot do začetka 38 tedna niti ne pustijo notri. Tako da bomo dejansko prilezle do cilja. Z

Mene vse skupaj tako bega. V sredo mi je ginekolog (noseča 35t 5/7) rekel, da bi bilo fino zdržat še !3! tedne, kar pomeni, da bi bila 38t 5/7? user posted image
Pušenjak pa mi je na pregledih rekel, da se jih skoraj nikoli ne pusti do 38t oz se porod sproži takrat. Zdaj sploh ne vem, najraje bi šla en dan kar v LJ in rekla, da imam čuden občutek in naj me dajo na ctg.. me zanima, kaj bi rekli?

Smejka: če želiš ti lahko na ZS pošljem najin seznam vseh najnujneših potrebščin, ki sva ga pripravila po posvetu s prijateljicami, ki že imajo otroke in na podlagi različnih seznamov, kaj naj bi potreboval? Sem bolj organizirano bitje, tako da so seznami del mojega funkciniranja. Midva sva potem le kljukala kaj že imava in kaj še potrebujeva.

Lep vikend še naprej..

p.s. Oddaje In the Womb: the multiples ne najdem.. damnnn! je namreč plačljiva

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
1.10.2011 20:41:43   
Jasna31
Fižolčka,
kolikor vem, imajo v ljubljanski porodnišnici prakso da dvojčke, predvsem enojajčne, vzamejo ven pred 38 tednom (CR ali pa sprožitev poroda), ker naj bi potem več ne napredovali, oziroma bi se celo omejevali. To je meni specialistka omenila že takoj na začetku, tako da sem imela ves čas v glavi, da zaključimo nekje do 15.10. (rok pa imam 05.11.). Kako je v drugih porodnišnicah pa ne vem user posted image
Zaprtost mi je na zadnjem pregledu preverila z običajnim vaginalnim pregledom, ki pa mi ni bil nekaj posebnega oziroma pretirano neprijetnega, do nedavnega pa so mi MV merili z UZ (vaginalnim).
In the womb - The multiples imam jaz še vedno na računalniku, ti lahko pošljem na CD, če bi imela...magari mi na ZS sporoči naslov, pa dobiš. Meni je oddaja zakon!
Lep vikend še naprej in lahko noč user posted image

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
1.10.2011 21:10:57   
cilla
Fižolčka, a bi tisti tvoj seznam potrebnega poslala še meni? Lepo prosim. Mi smo sicer šele na 19 tednih nosečnosti, pa tudi nimam še nekega hudega elana, da bi ugotavljala, kaj vse bomo potrebovali. Par prijateljev mi je že prineslo kar nekaj stvari, pa jih samo kopičim v eni sobi. user posted image

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
2.10.2011 8:59:54   
Smejka11
user posted image user posted image user posted image

Fižolčka - lepo, lepo prosim za seznam... HVALA, HVALA, HVALA!!!!!!!!!!!!!

:S
Smejka11

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
2.10.2011 13:00:50   
Fižolčka
Jutrooo..

zadnje čase sem deležna samih presenečenj s strani prijateljev.. So že vsi nestrpni in so se klici v smislu "A ste že šli rodit" stopnjujejo. Verjetno sem sama kriva, ker res nisem verjela, da bomo tako dolgo 3v1.
Danes so bili že ob 8h na vratih z zajtrkom in prvim darilom, ki sva ga morala dobiti še pred rojstvom.. sem jokala kot dež -> dobila sva bon za slikanje Fižolčkov http://www.malicudez.com/domov.html

Drugače vse po starem.. čakamo :)
Če ne bo do 37t 1/2 nič in če moj ginekolog ne bo reagiral, bom kar klicala v LJ in poskušala dobiti 2. mnenje. je tudi meni Pušenjak rekel, da naj dalj kot do 38t ne bi pustili.

Jasna: smo našli In the Womb- hvala vseeno.
Punci (smejka in cilla) za seznam poglejta na ZS

ajdeee user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
3.10.2011 19:01:20   
Fižolčka
Živjo,

se na hitro oglasim.. od včeraj zvečer sem v porodnišnici, a žal ne na porodnem oddelku :)
So mi popoldne močno otekle noge, bolela me je glava in so rekli, naj se oglasim. Imela sem visok pritisk, ki pa je sedaj ok, ctg je kazal raghle popadke, noge pa imam kot kakšna slonica.
Sedaj sem tu pod kontrolo-> preverjajo ali je kaj narobe z ledvicami, ali samo mala2 pritiskata na njih in mi zato zatekajo noge. Ctg danes skoraj brez popadkov, sem pa izvedela, da se je še drugi malček obrnil na GLAVO user posted image  
Je ginekolog kar debelo pogledal in rekel, da česa takega  v svoji karieri pri dvojčkih v skoraj 37t še ni videl... Jasna, še je upanje za tvoji pupi!! user posted image

Upam, da bo jutri na CTG s popadki bolj pestro in da gremo rodit ali pa naj me spustijo domov, saj danes ponoči nisem spala niti 30min in sem čist fuč.

Kje ste punce?

lp, F

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?