Fižolčka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (23.9.2011 10:20:32)
|
.:Jutro:. Tudi jaz sem imela (in še vedno imam) ves čas občutek, da tem meritvam ni slepo za zaupati. Sploh zato, ker ima moj ginekolog oz kdorkoli izvaja meritve vedno (do sedaj so ju merili 3je različni) težave sploh najti B-jčka. Vedno tako čudno leži čez bratca, da nikakor ne pridejo do prečnega preseka trebuščka. V razmaku 14 dni so mi celo namerili takšne meritve: 31t A: 1214g B: 1425g 33t A: 1481g B: 2091g 35t A: 1696g B: 2021g Eden naj bi tako iz 31->33t pridobil 200g, drugi pa 600g ?!? V 33t naj bi B-jček celo izgubil na teži v primerjavi z 35t ?!? [sm=zmeden.gif] Jaz se kaj dosti ne zanašam na meritve, verjetno bo eden res malo težji, saj ne moreta biti enaka, vendar sama ob rojstvu več kot 200-300g razlike ne pričakujem. Mi smo od 31t A glavično (leži bolj v hrbtu) , B pa ima očitno še toliko prostora, da je enkrat medenično, naslednjič prečno, nazadnje je bil medenično na desni strani :) Upam, da tako ostane.. Ko sta se v 29t oba obrnila medenično (prej ves čas oba glavično) sem se veliko pogovarjala z nima in ju "obračala" z lučko. Naj ti razložim: zvečer ugasneš luči in prižgeš ročno svetilko Si jo postaviš na vrh trebuščka (kjer naj bi imela glavo) in snop svetlobe počasi usmerjaš oz vodiš po desni (ali levi- vedno se drži iste strani) strani trebuha vse do dna maternice. Videla boš, da se takoj odzoveta na svetlobo iz svetilke in ker sta firbčna ji začneta slediti. Nama je uspelo (počela sva to 10dni) in sta bila na naslednjem pregledu obrnjena A glavično B prečno. Enoko je stvar funkcionirala pri moževi sestri, ki se ji je mala v 35t obrnila medenično, in jo je uspela (morda tudi s pomočjo lučke) obrniti. Ne vem sicer, ali funkcionira ali je zgolj slučaj, vendar si močno želim roditi naravno, zato sem poskusila tudi tole, čeprav se marsikomu zdi smešno [sm=smiley36.gif] Držim pesti da bodo v torek novice dobre in da pripeljemo trebuščke vsaj do 37t [sm=bravo.gif] lp
|
|
|
|