|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 18:51:24   
patricija*
Lepo pozdravljene!
jaz bi pa prosila vas nasvet glede moje situacije. Imam zaposlitev za dolocen cas, ki se mi iztece 31.7. Zaposlena sem bom le pol leta, saj je bilo to poskusno obdobje, v katerem pa sem zanosila, tako da mi ne bodo podaljsali. To je moja prva redna zaposlitev. Zadnjih 6 tednov sem na bolniski, ker imam rizicno nosecnost. Kaj mi ostane po preteku pogodbe? Ali sem upravicena se naprej do bolniske, ceprav ne bom imela zaposlitve? Ali bom po porodu dobila nadomestilo za porodnisko, ceprav sem bila zaposlena le 6 mesecev? Kako naj mi potem obracunajo povprecje zadnjih dvanajstih mesecev? Naj o sebi napisem se to, da s fantom ziviva skupaj, ceprav je on prijavljen na svojem naslovu. Je pa se student in nima rednih dohodkov. Ali dobiva kaj vec, ce se prijaviva skupaj?
Najlepsa hvala vam ze vnaprej za vase odgovore! Bodite se naprej v 9nebesa!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 19:08:04   
aprilka
mislim da boš do konec julija dobivala bolniško za naprej pa ne vem ker nisi napisala če si bila v zadnjih 3 letih zavarovana polno leto. tak da si delala. če si bila skupaj zavarovana 12 mesecev in si neprekinjeno delala ti pripada porodniško dručače pa samo starševski nadomestek.

(odgovor članu patricija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 19:43:08   
Anja
No, o tej zadevi sem se tudi sama poucila.

Zadevi se rece stalez po razresitvi. Na zavod za zdravstveno zavarovanje je potrebno dostavit delavsko knjizico, cim prej po prenehanju delovnega razmerja (manj kot 8 dni). Kasneje pa se bolniske liste in mnenje komisije (tistim, ki se pogodba iztece med bolnisko imamo komisijo, ki presodi to zadevo).

Sklicujes pa se na 34. clen Zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju. Do bolniske ( $$$ ) s strani ZZZS si upravicena le se 30 dni po prenehanju tvoje pogodbe. Povprecje zadnjih 12 mesecev: tvojih 6 plac, 1 bolniska od ZZZS, in po 55.000 za ostale mesece (neko slovensko povprecje)

V Mariboru je na ZZZS za to glavna gospa Bozica Lovric 290 93 00 (soba 321).

Za te modrosti, ki sem jih skupaj skrampala v 3 mesecih se zahvaljujem se Soncecu :love: in Gini za moralno pomoc :love:

:rozica: :rozica: :rozica:

Glede tega kdaj dobis "vec". Hmmm. Prijavite se kot druzina, zakaj bi mogla letat po sodiscu za prezivnino ipd. Saj se mate radi, a ne?

Aja, pa glede na njegovo stanje se ti to tudi bolj spalaca (vsaj glede otroskih, ker se prihodki delijo na 3 dele; pazi tudi prihodki s studentskega servisa). Pa z vrtcem je tudi tako.

LP od Anje

Neposredna povezava do sporočila: 3
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 19:58:11   
patricija*
Najlepsa hvala za izcrpen odgovor! Mi je v veliko pomoc! Lep vikend!

Neposredna povezava do sporočila: 4
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 20:28:16   
Gina
Še to, ko boš brezposelna, naj tvoj uveljavlja tebe kot olajšavo pri dohodnini na njegovo plačo. To pride še okrog 15.000 na mesec neto.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 20:30:22   
Gina
Anja, a tako se je izteklo. Vsaj en mesec, čeprav to ni ravno ne vem kaj. Jaz mislim, da bi nosečke morale biti zaščitene malo bolj. :rozica:¸¸

Neposredna povezava do sporočila: 6
   SVETUJTE MI!!!
1.7.2005 23:26:22   
benika
Evo Patricija, pri meni je bilo isto kot pri tebi.

V podjetju sem bila zaposlena za določen čas do 31. marca 2005. Med tem časom sem zanosila, in ker v 'gostinstvu pa res nosečnice nimajo kaj za počet oz. bi kao firma imela z mojo bolniško preveč stroškov', mi pogodbe niso podaljšali. Tud jaz sem šla pres iztekom pogodbe na bolniško.

Potem pa je bilo takole. Na zavodu za zdravstveno zavarovanje ti pripada nadomestilo plače (1 mesec). Po enem mesecu se prijaviš na Zavod za zaposlovanje, kjer se pozanimaj, če ti pripada kakšna pomoč.

V primeru, da ti ne, pojdi na CSD in vloži najprej prošnjo za enkratno pomoč, naslednji mesec pa še prošnjo za denarno pomoč. Ta ti bo, vsaj upam, pripadala do porodniške.

Ker imam rok septembra sem šla že po papirje na CSD in tam so mi rekli takole. Porodniška ti pripada, če si bila v zadnjih treh letih zaposlena vsaj eno leto. V primeru, da si bila zaposlena manj, ti pripada starševski dodatek, ki znaša okrog 45.000 SIT mesečno. Poleg tega ti pripada tudi paket za novorojenčke, pa tudi občina (vsaj v Kranju je tako) nekaj prispeva za :duda:.

Upam, da ti je tole kaj pomagalo.

lp

Katja

Neposredna povezava do sporočila: 7
   SVETUJTE MI!!!
4.7.2005 7:56:07   
Anonimen
Patricija, upoštevaj odgovor, ki ti ga je napisala Katja.

Ker nisi bila zaposlena polnih 12 mesecev, se ti ne računa nobena povprečna plača, ker ti porodniška ne pripada. Pripada ti samo starševski dodatek (45.000).

Drugače pa bo, če se zaposliš tik pred nastopom porodniške. To se ti vsekakor splača, probaj se kje zmenit za zaposlitev. Že če te vzamejo za 1 mesec, ti pa v tem času nastopiš porodniško, boš dobila veliko več (ker se ti bodo upoštevale dosedanje plače, za manjkajoče mesece pa se bo štelo cca. 55.000.

Več se mi ne da pisat, ker je bilo že 100x napisano. Pa zakon si preberi. Če pa te kaj konkretno zanima, pa le vprašaj.
Glede navideznih "samohranilk" pa imam svoje mnenje, pa raje ne bi tukaj.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   SVETUJTE MI!!!
4.7.2005 12:08:23   
Anja
Pa kaj sanjas Someone?

Ne rabis bit zaposlena polnih 12 mesecev! Ampak vsaj del.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   SVETUJTE MI!!!
4.7.2005 12:42:20   
Anonimen
Ja, sem v 9nebesa.

Anja, nikomur nič nočem, želela sem samo povedati, da je ZELO POMEMBNO, kako dolgo je bila ženska zaposlena pred nastopom porodniške, V KOLIKOR JE OB NASTOPU BREZPOSELNA. Morda sem to premalo poudarila, sem pa tako razumela iz prvega posta.

Če je ženska ob nastopu zaposlena, pa je čisto vseeno, ali je to 1 dan ali 9 mesecev. Porodniška ji pripada, razlika se pozna pri izračunu le te. Zato sem tudi svetovala, da se patricija proba zaposlit, ker bi tako imela veliko več.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   SVETUJTE MI!!!
5.7.2005 10:36:42   
Anja
Tocno tako ;) Sem bla prehitra, oprosti :ups:

pa lepe bozicne praznike :) :) :)

uuu sem sele zdaj vidla :rozica: :rozica: :rozica:

A ze mas kaj sposojenega, ukradenega, podarjenega in nekaj starega?

Lep vikend :) :bravo: :bravo: :bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?