benika -> SVETUJTE MI!!! (1.7.2005 23:26:22)
|
Evo Patricija, pri meni je bilo isto kot pri tebi. V podjetju sem bila zaposlena za določen čas do 31. marca 2005. Med tem časom sem zanosila, in ker v 'gostinstvu pa res nosečnice nimajo kaj za počet oz. bi kao firma imela z mojo bolniško preveč stroškov', mi pogodbe niso podaljšali. Tud jaz sem šla pres iztekom pogodbe na bolniško. Potem pa je bilo takole. Na zavodu za zdravstveno zavarovanje ti pripada nadomestilo plače (1 mesec). Po enem mesecu se prijaviš na Zavod za zaposlovanje, kjer se pozanimaj, če ti pripada kakšna pomoč. V primeru, da ti ne, pojdi na CSD in vloži najprej prošnjo za enkratno pomoč, naslednji mesec pa še prošnjo za denarno pomoč. Ta ti bo, vsaj upam, pripadala do porodniške. Ker imam rok septembra sem šla že po papirje na CSD in tam so mi rekli takole. Porodniška ti pripada, če si bila v zadnjih treh letih zaposlena vsaj eno leto. V primeru, da si bila zaposlena manj, ti pripada starševski dodatek, ki znaša okrog 45.000 SIT mesečno. Poleg tega ti pripada tudi paket za novorojenčke, pa tudi občina (vsaj v Kranju je tako) nekaj prispeva za :duda:. Upam, da ti je tole kaj pomagalo. lp Katja
|
|
|
|