Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi smo jo že od prvega dne navajali na "hrup" pri spanju. To se nam je obrestovalo, saj nisem nikoli imela težav, da mi je zaspala, medtem ko so jo obkrožali razno razni zvoki, tudi TV je ne moti, ko enkrat zaspi Evo, točno to sem tut jaz hotela in tako delala od samega začetka. Kot še čisto micena je spala v dnevni, jaz zravn ropotala z lonci, sesalcem, delal je radio, TV... In nekaj časa je tako špilalo, potem pa štop. Menda sem potem pri ene 4 mescih opazila, da se zdrzne ob vsakem večjem hrupu - recimo, če sem lonec ali krožnik dala v pomivalca. In sm se prav čudila od kod zdej to. Pa sem še kar vztrajala, vendar je ona posledično imela slabši spanec. In kaj sm hotla? Pač, ji dat večji mir... In zato doma spi v miru.. Ok, ne v popolni tišini, ampak več al manj mir (ne bom šla zlagat posodo v pomivalca). Zvečer in ponoči isto... Se je torej čist sama odločila, da hoče tako.... pa smo jo od začetka navajali na hrupnejše okolje, ampak enostavno ni marala. Otroci so si res različni. Ja, meni je tudi svakinja svetovala, naj ga ne navajam na popolno tišino in pa na popolno temo med dnevnim spanjem. Pa ni šlo in sem raje izbrala varianto, ki mi je omogočila zadovoljnega in naspanega otroka. Jah, kaj čes, niso vsi otroci by the book, a ne? Pa še hvala bogu da niso. Ampak krive smo pa mame, ki preveč kompliciramo, itak, kdo pa drug. Isto bi lahko jaz potem rekla za tiste mame, ki imajo neješče otroke, pa ki jim nočejo jesti mesa, pa sadja..., da komplicirajo in da so otroci zato taki. Pa ni res. Taki so pa pika. Kakšno stvar že lahko spremeniš in omogočiš, da se otrok prilagodi, določenih stvari pa ne in tudi nima smisla vztrajat če ne gre.
|