blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 13:59:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 blaža hvala za odgovor. Sem pa na tej strani zasledila tole: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing in me zanima kje v slo bi se dalo dobiti sestavino vegetable shortening. Sem se pa odločila, da bom tičino maso sama probala narediti po tem receptu: sestavine: 1 kg sladkorja v prahu 1,5 vrečke želatine v prahu (15 g) 6 žlic hladne vode ( za želatino) 8 žlic fruktoze 1 žlica vroče vode ( za fruktozo) 15 ml jedilnega glicerina ( se ga dobi v lekarni) Recept: 1. Želatino prelijemo z hladno vodo in pustimo stati 10 min., da ta nabrekne 2. Fruktozo prelijemo z vročo vodo in ob zelo majhnem gretju na steklokeramični/ plinski plošči/ ognju mešamo, da se fruktoza popolnoma raztopi, tako da na koncu dobimo sirup Pri tem postopku je potrebno PAZITI, DA FRUKTOZA NE ZAKUHA IN DA NE KARAMELIZIRA IN PORUMENI!!!!!!! 3. Ko se pripravljen sirup (fruktoza + vroča voda) malo razhladi, dodamo glicerin 4. Ta pridobljen sirup zmešamo skupaj z nabreklo želatino 5. V večjo posodo damo sladkor v prahu, naredimo luknjo v sredini in vanjo zlijemo zgornjo mešanico iz sirupa in želatine. Paziti moramo, da je sladkor zares dobro mlet 6. Vse sestavine najprej mešamo s kuhalnico, nato pregnetemo kot navadno testo. Masa naj ne bo premehka. Na koncu dobimo kroglo bele barve Če želimo pobarvati maso, moramo barve dodati šele, ko je masa dokončana. Wish me good luck! [sm=smiley1.gif] a je to uni s kulinarike? Tisti na kul slo je preverjen in res dober recept za tičino.
|
|
|
|