RE: torta za rojstni dan (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


pety78 -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 10:18:11)

1. ali se lahko naročijo torte pri vama?
2. koliko prej potrebujeta naročilo?
3. približni cenovni rang tortic


Delam za sorodnike in prijatelje, ampak sem se že dogovorila tudi za znance, tako da načeloma je možno. Sem pa z Gorenjske, blaža pa mislim da s Primorske.

Ceno je pa vedno težko določit, ker je ful odvisno od velikosti, od file, ali je tičina ali ni, pa koliko je tičino mase, ...Mogoče bo blaža bolj vedla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zaspančka -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 12:51:41)

Mene pa zanima, kako nardite, da je na torti gor kot fotografija. Pr blaži sem vidla vda primera: bambi in ben10. To me je zmeri zanimalo, kakšna čarovnija je zadej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja, pa res so svetovne torte!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 12:54:05)

blaža hvala za odgovor. Sem pa na tej strani zasledila tole: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing in me zanima kje v slo bi se dalo dobiti sestavino vegetable shortening.

Sem se pa odločila, da bom tičino maso sama probala narediti po tem receptu:

sestavine: 1 kg sladkorja v prahu
1,5 vrečke želatine v prahu (15 g)
6 žlic hladne vode ( za želatino)
8 žlic fruktoze
1 žlica vroče vode ( za fruktozo)
15 ml jedilnega glicerina ( se ga dobi v lekarni)

Recept:

1. Želatino prelijemo z hladno vodo in pustimo stati 10 min., da ta nabrekne
2. Fruktozo prelijemo z vročo vodo in ob zelo majhnem gretju na steklokeramični/ plinski plošči/ ognju mešamo, da se fruktoza popolnoma raztopi, tako da na koncu dobimo sirup Pri tem postopku je potrebno PAZITI, DA FRUKTOZA NE ZAKUHA IN DA NE KARAMELIZIRA IN PORUMENI!!!!!!!
3. Ko se pripravljen sirup (fruktoza + vroča voda) malo razhladi, dodamo glicerin
4. Ta pridobljen sirup zmešamo skupaj z nabreklo želatino
5. V večjo posodo damo sladkor v prahu, naredimo luknjo v sredini in vanjo zlijemo zgornjo mešanico iz sirupa in želatine. Paziti moramo, da je sladkor zares dobro mlet
6. Vse sestavine najprej mešamo s kuhalnico, nato pregnetemo kot navadno testo. Masa naj ne bo premehka. Na koncu dobimo kroglo bele barve
Če želimo pobarvati maso, moramo barve dodati šele, ko je masa dokončana.


Wish me good luck! [sm=smiley1.gif]




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 13:58:10)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

1. ali se lahko naročijo torte pri vama?
2. koliko prej potrebujeta naročilo?
3. približni cenovni rang tortic


Delam za sorodnike in prijatelje, ampak sem se že dogovorila tudi za znance, tako da načeloma je možno. Sem pa z Gorenjske, blaža pa mislim da s Primorske.

Ceno je pa vedno težko določit, ker je ful odvisno od velikosti, od file, ali je tičina ali ni, pa koliko je tičino mase, ...Mogoče bo blaža bolj vedla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



enako tudi jaz kot pety.





blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 13:59:14)


IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

blaža hvala za odgovor. Sem pa na tej strani zasledila tole: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing in me zanima kje v slo bi se dalo dobiti sestavino vegetable shortening.

Sem se pa odločila, da bom tičino maso sama probala narediti po tem receptu:

sestavine: 1 kg sladkorja v prahu
1,5 vrečke želatine v prahu (15 g)
6 žlic hladne vode ( za želatino)
8 žlic fruktoze
1 žlica vroče vode ( za fruktozo)
15 ml jedilnega glicerina ( se ga dobi v lekarni)

Recept:

1. Želatino prelijemo z hladno vodo in pustimo stati 10 min., da ta nabrekne
2. Fruktozo prelijemo z vročo vodo in ob zelo majhnem gretju na steklokeramični/ plinski plošči/ ognju mešamo, da se fruktoza popolnoma raztopi, tako da na koncu dobimo sirup Pri tem postopku je potrebno PAZITI, DA FRUKTOZA NE ZAKUHA IN DA NE KARAMELIZIRA IN PORUMENI!!!!!!!
3. Ko se pripravljen sirup (fruktoza + vroča voda) malo razhladi, dodamo glicerin
4. Ta pridobljen sirup zmešamo skupaj z nabreklo želatino
5. V večjo posodo damo sladkor v prahu, naredimo luknjo v sredini in vanjo zlijemo zgornjo mešanico iz sirupa in želatine. Paziti moramo, da je sladkor zares dobro mlet
6. Vse sestavine najprej mešamo s kuhalnico, nato pregnetemo kot navadno testo. Masa naj ne bo premehka. Na koncu dobimo kroglo bele barve
Če želimo pobarvati maso, moramo barve dodati šele, ko je masa dokončana.


Wish me good luck! [sm=smiley1.gif]


a je to uni s kulinarike? Tisti na kul slo je preverjen in res dober recept za tičino.




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 14:00:28)


IZVIRNO SPOROČILO: zaspančka

Mene pa zanima, kako nardite, da je na torti gor kot fotografija. Pr blaži sem vidla vda primera: bambi in ben10. To me je zmeri zanimalo, kakšna čarovnija je zadej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja, pa res so svetovne torte!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Slikica je skenirana na tankem listu - hostiji, ki se ga da pol na smetano in se lepo navlaži ter zravna.[sm=smiley1.gif] lahko tudi v pekarni Vrhnika naročiš in te pride z poštnino nekje 9 e za sliko. mene je tisti ben 10 stal 4 e.




pety78 -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 14:06:53)

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:04:41)

Blaža to je recept iz mislim da hrvaške coolinarike. Ko sem brskala po raznih forumih sem dobila ta recept.




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:22:04)

Evo, naj vam povem, da sem našla ta vegetable shortening in si ga bom na tej strani:http://www.americansweets.co.uk/index.asp?function=SEARCH tudi naročila.




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:42:13)


IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

Blaža to je recept iz mislim da hrvaške coolinarike. Ko sem brskala po raznih forumih sem dobila ta recept.


za ostale ne vem, vem pa da je tisti iz kul slo preverjen recept za tičino, ker ga je dala gor moja kolegica.




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:43:23)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.




pety78 -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:48:12)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano.



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.


Pol pa bodi faca, pa mi daj še link do recepta za tvoje indijančke, ker so takooooo krasni. A pol rabim kocinski nastavek? Šment.
Katera krema je pa na torti ben ten?




marta82 -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 15:57:04)

Punci res lepe torte.[sm=smiley1.gif]

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:09:58)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Blaža, veš kaj mi povej, ko smo že pri Ben10 torti. Kako narediš tiste nabrizgane rožice okrog torte, s smetano ali katero drugo kremo? Jaz imam tiste plastične brizge, ampak nikoli ne pride tako lepo, če brizgam smetano.



Plastični nastavki ne pustijo tako dobrih sledi kot kovinski. jaz mam oboje, plastične bolj malo uporabljam. odvisno spet od kreme. una torta z račkami je npr z kremo od indijančkov in mega rata z kovinskimi nastavki. Poglej v albumu.


Pol pa bodi faca, pa mi daj še link do recepta za tvoje indijančke, ker so takooooo krasni. A pol rabim kocinski nastavek? Šment.
Katera krema je pa na torti ben ten?



smetana.




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:11:28)


IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Punci res lepe torte.[sm=smiley1.gif]

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?


za glazuro je jedilna čokolada oz prav taka za kuverture. Imaš temnno in tudi belo. Prodajajo v vsakem malo večjem marketu. Pol pa to redčiš z margarino ali pa eno z oljem, eni dodajajo smetano. na kul slo je veliko takih tem in se splača malo prebrat.[sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:21:22)

ful lepe torte!
mene pa sam zanima kater recept za biskvit uporabiš?ker sm sprobala tud tistega na kulinariki biskvit ki nikoli ne pade dol pa mi ni všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




FLASK_A -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:24:27)

O moj bog, Blaža!!!!!! Kaj si ti majstrca!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:25:53)


IZVIRNO SPOROČILO: larilu

ful lepe torte!
mene pa sam zanima kater recept za biskvit uporabiš?ker sm sprobala tud tistega na kulinariki biskvit ki nikoli ne pade dol pa mi ni všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


za biskvit mam jaz svoj recept, ki mi ga je dala moja mam 10 let nazaj, ko sem začela pečt.[sm=smiley1.gif]




blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:26:49)

Zvečer, če bom utegnila napišem recept za biskvit pa za kremo od indijančkov, zdej se grem pa z otrokoma malo igrat.




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 16:30:13)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Punci res lepe torte.[sm=smiley1.gif]

Imam pa eno vprašanje za vaju: kako je najbokje narediti čokoladno glazuro (eno rabim z belo čokolado in eno "obično" - je bolje mlečna ali temna?)? Koliko masla in koliko čokolade, da se lepo strdi ampak da se pri rezanju ne lomi? Ali raje priporočata kakšno kupleno čokoladno glazuro?


za glazuro je jedilna čokolada oz prav taka za kuverture. Imaš temnno in tudi belo. Prodajajo v vsakem malo večjem marketu. Pol pa to redčiš z margarino ali pa eno z oljem, eni dodajajo smetano. na kul slo je veliko takih tem in se splača malo prebrat.[sm=smiley1.gif]


jaz sm kupila od manner-ja kuverturo ampak ne vem zakaj se je s temno tok težje delalo pa čeprav sm na isti način jo stopila kot belo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (6.2.2010 16:06:03)

No, naj se vam pohvalim, da je tičina masa po receptu, ki sem ga napisala USPELA! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (7.2.2010 10:10:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82

No, naj se vam pohvalim, da je tičina masa po receptu, ki sem ga napisala USPELA! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=smiley20.gif]


super čestitam a boš pokazala umetnine?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (7.2.2010 10:36:45)

umetnino bom pokazala po valentinovem, ko bom spekla tortico za možeka. Sem hotela najprej narediti to maso, da potem ne bi česa zasračkala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. sedaj vem, da po spet uspela, ko jo bom drugič naredila. to maso bom pa uporabila za kakšne figurice.




Hator -> RE: torta za rojstni dan (8.2.2010 21:32:29)

Chiara82, tudi mene zanima ta "shortening". Sem ga že našla nekje na spletu, pa ne pošiljajo k nam. A ti si ga uspela dobiti???? Jaz bi ga tudi naročila. Če si zainteresirana, lahko naročimo skupaj in delimo poštnino.




Anonimen -> RE: torta za rojstni dan (14.2.2010 20:31:14)

Hator ta shortening (Crisco) jaz ne bom naročila, ker je čisto dovolj za masleno kremo voda, maslo, sladkor, limonin sok in vanilijev sladkor. Shortening je pa mix raznih olj in po moje daje masleni kremi samo volumen.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>