blaža -> RE: torta za rojstni dan (3.2.2010 7:01:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chiara82 blaža koliko debelo pa namažeš (cm/mm) masleno kremo? Ali lahko daš maslo namesto margarine? In, kako pobarvaš tičino maso in koliko približno jo porabiš za 8 kg torto. Jaz bi rada naredila dvonadstropno pravokotno. Glede na to, da sem iz primorske, bi mi znala katera svetovat kje bi lahko nabavila tičino maso in koliko stane kg le te? Aja, pa še to. Ali namočiš biskvit preden daš gor masleno kremo? Jaz in vsi ostali, ki jih poznam smo mahnjeni na sočne torte. hvala, hvala in še 1000000000000 hvala za odgovore. [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] uau 8 kilska torta. to je ogromno. Po moje se tako težkih ne splača oblačit, ker pol je sigurno ene 3 kg samo za oblečt, pa še dekoracije je pol nekaj. Masleno kremo dašlih malo, da ne prepušča vlage, par milimetrov je dovolj. Lahko daš maslo za masleno, ali pa margarino. Tičino nabaviš tako, da pokličeš Rams d.d in naročiš massa bianca. Je pa pakirana 6 kg.Zadnji biskvit se tudi navlaži, pol pa maslena krema, in pa tičina, ko se maslena krema strdi. Torta je morda malenkost manj sočna kot ostale, se ne sme pretiravat, da ne bi spodaj se kaj cedilo in med enim in drugim nadstropjem mora bit plastičehn podstavek, ker če ne se na spodnji torti tičina topi zaradi zgornje. Moraš pazit, da ni zgornja torta pretežka, če ne rabiš podporo iz slamic ali ražnjičev. barve lahko daš une iz tubice ali pa naročiš pri Pitončici na kul slo icing so mega. Lahko kupiš tudi v pekarni Vrhnika v Lj.
|
|
|
|