3x mami
|
Pokora, temu se rece diastaza oz razmik trebusnih misic. v nosecnosti je nekaj obicajnega, pa ne pojavi se pri vseh. do 3 prste razmika med misicami je normalno, kar je vec, pa se moras ze kar pazit. razmik izmeris pa tako, da se ulezes na hrbet, noge pokrcis (stopala so na tleh), izdihnes in potem se cisto malo dvignes kot ce bi delala trebusnjake - ampak samo toliko, da se ti misice na trebuhu napnejo. potem gres z roko skoraj do popka (za dva prsta visje) in obrnes roko tako, da ti gledajo prsti od enega do drugega boka (ne vem, kako ti napisat. ce bi bila stoje, bi to bilo, da das dlan vodoravno) in s prsti izmeris 'spranjo' med misicama. ko imas diastazo, moras pazit pri dvigovanju oz se ga cimbolj izogibat. ker preprosto nimas spredaj vec stene, ki bi crevesje in ostalo tiscalo noter. in ti lahko pokuka ven... po porodu lahko gre cisto lepo nazaj. anju, kot ti je ze pokora napisala, v nosecnosti ni za se kregat. hormoni prevec divjajo in nas vcasih zanesejo. zdaj gres na dopust, imata se ogromno casa, da se pomenita. sam pocasi in brez jeze. jaz si ne zelim zraven moza zato, da bi videl na lastne oci, kako se matram in kako super blabla sem, ker dam porod skozi. ampak si ga zelim zato, da je ob meni tisti, ki mi je najblizje, da imam obcutek varnosti, in da bo z mano v trenutku, ko bo otrok zunaj. to, da porod ni ravno sprehod, je dejstvo, ampak tako pac je. in zakaj bi se mu zagabilo nekaj, kar je cisto naravno (kako naj bi drugace spravili ven otroka?). itak moras otroku naredit pot, da lahko pride ven. in ja, potem si mal razstelan. ampak telo je tako narejeno, da potem pocasi tudi zleze skupaj. pixieM, ne boj se poroda. s tem si delas medvedjo uslugo. ne ves, kako bo zgledalo, in ne napihuj si stvari po nepotrebnem. tako kot bo, pac bo. vcasih ima strah (pre)velike oci...
|