|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 3. del
17.2.2010 10:25:28   
ursa_p
Dobro jutro!

Vceraj smo bile pa spet februarcice06 za vecerji v Kavalu in je bilo enkratno. Smo se tako smejale, da so me zaceli fajn krci matrat in sem komaj pripeljala do doma. No, potem sem malo pocila, pa je bilo bolje. Sem bila pa tako utrujena, da sem zaspala medtem, ko mi je matic nekaj razlagal ...

Rozca ... zihr ves kaj se kej z Zimsko dogaja? A je ze rodila ... mislim, da ima ona jutri rok, pa se med ljubljancankami ze dolgo ni oglasila.
Pa ne bit slabe volje, ker pikica se ni s tabo. Bolj kot je donosena, manj tezav lahko ima. Tako da ... ne bit tako nestrna, sej bo ... cist se mal ti manjka. user posted image

Lorelaj ... kje si?

Lep dan vam zelim, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 17.2.2010 10:26:37 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
17.2.2010 10:29:23   
plamen
Evo punce, jaz že z novo frizurouser posted image , da se malo pohvalim.
Danes sem že prišparala 4000 eur na hiški oz. na komunalcu, ker sem se neki zbunila in so preveč računali. Je bil gospod na Občini celo zelo prijazen, kar za ponedeljek ne morem reči. Ampak bravo jazuser posted image , da znam težit.user posted image

Mali je bil včeraj zaspanček, danes pa razgraja že od zjutraj. Moj nos pa tudiuser posted image , teče iz njega. Skoz zdrava zdaj pa zadnji mesec,... Sem na čajčkih in robčkih.

Sarika - ne vemo v kakšnem stanju si, ampak user posted image user posted image user posted image user posted image pa vedno prav pridejouser posted image !

Sobica je popleskanauser posted image . Še spucamo pa lajšte damo, pa bova lahko posteljico sestavila. Vau, po moje se bom šele zdaj zavedala kaj me/naju čaka. Zdaj je še vse lepo v škatlah in nobenega znaka o novem članu, razen mojega user posted image .

Zdaj bom še za službo delala, potem pa bom tudi jaz lenarila. Za kosilce bodo pa kalamarčki danes in cvetačina juhica. Kalamari so moja naj jeduser posted image .

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
17.2.2010 10:36:45   
mammamia
Dobro jutro!

Jaz pa sem kar mela dogajanje čez vikend. Kot sem pisala me je tako bolelo v nedeljo trebuh in medenica, da sem v ponedeljek šla k G . Pa me je takoj dal na ctg. Je rekel da so najbrž bili kaki lažni popadki, pol pa je za preventivo dal dve inekciji za razvoj pljučk. Včeraj sem šla še po drugo pa spet ctg, nekaj popadkov je pokazalo ampak nič resnega. Sem še čist zaprta. Danes je HB spet vse ok. V ponedeljek mam pa kontrolo.

Moj možek pa ko prej se mu nikamor ni mudilo-sem hotla kupit še banjico, pa previjalno, pa je težil da je še prekmalu, daa bomo drug mesec...-zdaj pa me sili naj si čimprej torbo za v P pripravim. Je ga kr mal streznilo, da ni več tolk časa....

Ko sem čakala na ctg je ravno tam čakal en mož svjo ženo ki se je pripravljala na porod. Tako simpatično je bil prestrašenuser posted image . Najbrž jim je res kr hudo ko žena trpi bolečine, oni pa nič ne morejo....ampak tako si je Bog zamislil in tako mora biti. Zato pa potem toliko bolj spoštujejo vse ženske-matere.

No, upam da zdaj kmalu dobim banjico pa previjalno pa še posteljico mora čez vikend sestavit.

Zdaj pa vas grem mal brat za nazaj.

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
17.2.2010 10:38:37   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: naty28

No jaz imam naslednje stvari že doma:

-VOZIČEK
http://otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-coletto-austin-3-zelen-potovalni-komplet-i557.shtml?tselimage=1812#images

-POSTELJICO
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00115751

-POSTELJNINO
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60161325

-BALDAHIN
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20130878
-KROKODILuser posted image
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60107791

-LEŽALNIK
http://www.bolha.com/oglas383753882/slika0/otroski-lezalniki

-STERILIZATOR IN GRELNIK STEKLENIC NA 2O STRANI
http://www.e-leclerc.si/P/PDF/katalog.php?c=307&d=0

-POSODICA ZA VODO
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160572

-PREVIJALNA PODLOGA
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160602

-VEDRO ZA PLENICE(še moram kupit)
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160581

-STEKLENIČKE ROZA
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173614

TAK ZAJ SEM SE PA NAMATRALA, PA ČE SE KERI DA NAJ ŠE SVOJE STVARI POKAŽEuser posted image

Jst moram rečt, da polovico od tega nimam. Mislim, da sploh ne bom rabila ali pa bor lahko tudi brez tega. Nimam baldahina, "krokodila" za oporouser posted image , ležalnika, sterilizator, grelnik za steklenice, vedro za plenice. Sploh nimam potrebe, da bi to kupila.
"Krokodil"za oporo user posted image - lahko zvijem dekco in mi služi ravno tako, sterilizator - vsake tolk prekuhaš v vodi, grelnik - ogreješ v topli vodi, vedro - uporabiš navaden koš (seveda ga pražniš večkrat).

Pa za ležalnik še ne vem če bi ga kupila. Še vedno ga lahko potem, ko bom vidla, da brez tega ne gre. Lahko se pa motim, lahko bom vse to rabila. Ampak po izkušnji sestre, ki ima sedaj že dva user posted image , je brez tega lahko normalno shajala kljub temu, da ni dojima ampak je hranila user posted image z prilagojenim mlekom.

Samo nekaj me zanima...tiste, ki nameravate dojit ali ste si kljub temu kupile črpalko ali boste s tem še počakale?

(odgovor članu naty28)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
17.2.2010 10:38:39   
lucika
jaz že tudi kuham. zelenjavno juhico. upam da bo dobra, ker sem ji dodala malo kisle repe, ki se mi vlači po hladilniku;:) nekak mi ful pašejo zelenjavne juhce zadnje čase...

zdaj pa razmišljam katerega dela hiše se naj lotim. nekaj bo treba, ker dnevi bežijo, jaz imam pa občutek, da še ni vse pripravljeno...ampak, saj o temle pucanju smo že govorile...sploh če imaš otroke, je čez dva dni isto kot je bilo... ooookkkkkkeeeeeej no, vsaj okne bi morala, vsaj tiste, ki jih mali ne doseže, da se bo vsaj nekaj videlo.

dajte pisat na dolo in široko, ker meni je dolgčas:)

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
17.2.2010 10:51:15   
t_anja
Aja pa dobro jutro, če že ne dober dan!

user posted image user posted image user posted image za Sarouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zvezdici pa čestitke za 35.tednov. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jst sm takoj za tabo.

Plamen user posted image user posted image user posted image user posted image za prepleskano sobico.

Mammamia user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tvoj možek bo že pogruntov, da je cajt da gresta v nabavo. Moj je tud nekaj časa rabu. Pol sem mu pa povedala, da lahko tud kakšn mesec prej rodim in je prec reku naj spisek napišem, da greva vnabavo. Zdaj pa prav: "Je še kaj nujnega?" Jst pa pravm, da samo še user posted image manka. Pa je ves vesel, da je vse poštimano. Ko bom pa domou pršla se bo pa še kaj tacga nabavlo, kar bova potrebovala za našo pikico.

Rozca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da se bo vse lepo izšlo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
17.2.2010 10:51:37   
Jessy
T-anja, tudi jaz nimam nobene od tistih stvari, ki si jih že ti omenila, da jih nimaš. Glede vedra za plenice...če nimaš prav tiste variante, kot je palček zavijalček, ti bo vse smrdelo po sobi. Mi smo prakticirali eno mičkeno plastično posodico, v kateri je prostora ravno za 1 plenico in par vatic ali robčkov. To sem metala v te prozorne vrečke, v katerih kupujemo sadje in zelenjavo, ter sproti nosila v kanto za smeti, sploh, če je bila plenica pokakana. Isto bom delala tudi zdaj.

S črpalko je pa bila moja izkušnja sledeča. Ko sem bila v P in sem začela z dojenjem, je bilo vse ok, nakar se en večer, ko se grem tuširat, zagledam v ogledalu, ko je bila ena dojka 3x večja od druge, topla na dotik in rdeča. Tega nisem sama od sebe opazila, dokler se nisem videla. Pa sem stopila do babice in jo vprašala. Mi je rekla, da imam naval mleka in da si moram iztisniti vse, kar mi user posted image  ne poje, da ne bom dobila mastitisa. Ker so mi ponudili eno njihovo črpalko, s katero mi ni in ni šlo to izčrpavanje, sem potem rekla, naj mi jo prinesejo od doma (mi jo je posodila sestra), do takrat sem si pa na roko stiskala, ker mi je šlo lepše kot z njihovo črpalko. Potem sem to mleko nosila v negovalno sobo, kjer so ga shranili v hladilniku in ga dajali Neji ponoči, ko smo mamice spale in so bili user posted image  pri njih.
Ko je prišla k meni na obisk patronažna, mi je rekla, da bom lahko rekla, da dojim šele, ko bom cel mesec dojila. Tudi ona mi je rekla, da se v prvem mesecu vzpostavlja to mleko in da je treba vse viške izčrpati, dojke pomasirati, da gre res iz vseh kanalov mleko ven. Mleko sem potem zamrzovala za hude čase.
Hec pa je bil, da sem povsod brala, da večje kot je povpraševanje, več mleka bo v dojkah in to me je skrbelo, ker sem črpala, da kaj mi bo toliko mleka, če ga user posted image  ne poje. Pa nisem mogla verjet, da ko sem čez nekaj časa, čez kak mesec in pol nehala s črpanjem, da je bilo mleka ravno prav.
Ker se mi je ta prvič tako lepo izšlo s tem dojenjem in črpanjem, bom enako prakso skušala peljati tudi tokrat.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
17.2.2010 10:58:09   
3Sonček3
Dobro jutro!

zvezdici nimam nobenga posebnega recepta, en čist na izi.
425g bele moke
1 zavitek suhega kvasa
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
200 g grobo naribane gavde (js sm dala edamec)
1 jajčni rumenjak

V skledi zmešaš moko in kvas, nato dodaš sladkor in sol in priliješ 250ml tople vode. Sestavine ugneteš v gladko testo, tako da jih 5 minut gneteš z gnetilnima kavljema električnega mešalnika, sprva pri najmanjši nato pri najvišji hitrosti. Primešaš 150 g naribanega sira, nato pa daš vzhajati na toplo, da naraste na 2x-ni obseg. Testo še enkrat temeljito pregneteš in iz njega izoblikuješ 10 štručk (js sm jih samo 6) Naložimo jih na pomaščen pekač in jih še enkrat damo na toplo da vzhajajo. Jajčni rumenjak zmešamo z žlico vode in zmes pomažemo po štručkah in jih potresemo z preostankom sira. Sirove štručke postavimo v ogreto pečico in jih pri 175-200 pečemo 25 minut.

Nč pretresljivga, nč packanja...

plamen user posted image user posted image user posted image za novo frizurico
t_anja js nameravam dojit, vendar si črpalke še nisem kupila in si je tut nebom, dokler nebom vidla da jo (če jo) potrebujem.

No, sm vesela da ste ene lepo spale, kr js nism. Najprej je mogla ura odbit 2 zjutraj da sm sploh zaspala kr je moj spet smrčkou in mi je šu na ŽIVCE user posted image user posted image user posted image . Potem pa sem mela celo noč tko rahel spanec da sm se zbudila usakič ko je mal bl globoko zadihou mislm too much. Komej sm čakala da je ura 7 da začnem sama kraljevat v postelji. Naš user posted image se tok preteguje v bušiju da mi je prou neprijetno, učerej zvečer sm mislna da mi bo kakšno rebro polomu, danes se nadaljuje ista zgodba. Sej je bolš tako kukr pa da ga ne čutm in sm panična, ampak je res že neprijetno, se mi kr smili kam se spravi s tako veličino v moj majhen trebušček.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
17.2.2010 10:59:16   
mammamia
Črpalke-katere pa so boljše ročne al električne-ima katera izkušnje in katere znamke...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
17.2.2010 11:01:27   
t_anja
Jessy jst bom malo počakala s kupovanjem črpalke. Lahko, da je ne bom potrebovala in bom tako kot ti mleko stisnila z rokami. Če mi pa ne bo šlo bo pa mož skoču kupt. Sem pa res slišala, da moreš (sploh na začetku) pazit, da ne dobiš mastitisa in si moreš po dojenju odvečno mleko iztisnit. Bomo vidli kako bo vse skupaj v praksi.
Rada bi samo vstajala na svojem mleku. Da zarad težav z dojenjem ne bi nehala in šla na prilagojeno mleko.

Hvala za tvoje mnenje.user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
17.2.2010 11:07:48   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: mammamia

Črpalke-katere pa so boljše ročne al električne-ima katera izkušnje in katere znamke...

Če bom rabila bi kupila ročno črpalko in verjetno od aventa. Bom pa probala dobit kakšno rableno.

Tiste, ki ste ali boste shranjevale svoje mleko v hladilniku...v čem to shranjujete. Imate več stekleničk ali se kupi kakšne posodice...?

(odgovor članu mammamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
17.2.2010 11:17:23   
Jessy
Jaz sem jo dobila od sestre, tako da je kupovala nisem. Če je ne bi imela sestra, bi jo kupila šele takrat, ko sem bila na tem, da jo rabim, saj nekatere zmorejo tudi brez nje. Imam Aventovo in mi je čisto ok. Verjamem pa, da so v teh letih patentirali še kakšno, ki je dobra.

Za shranjevanje mleka lahko kupiš posodice, če se ti ne zdi škoda denarja. Jaz jih nisem imela in sem naredila po nasvetu patronažne. Načrpano mleko sem zlila v plastično vrečko za shranjevanje mesa, ki ga daš v skrinjo. Vrečko sem seveda potem položila v jogurtov lonček, da je zmrznilo, nato pa sem jih pobirala ven, ker ni bilo več bojazni, da kaj kam steče. Gor sem nalimala selotejp (tisti, po katerem se lahko piše) in napisala datum, nato pa dala v skrinjo. V hladilniku ga jaz nikoli nisem shranjevala, saj sem imela za sproti dovolj mleka.
Točnega časa shranjevanja se ne spomnim več, zdi pa se mi, da če si dal v zamrzovalnik, ki je v hladilniku, da si lahko tako hranil mleko 2 ali 3 mesece, v ta pravi skrinji, kjer je -18°C pa pol leta.

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
17.2.2010 11:17:40   
3Sonček3
V čem je pa razlika med ročno pa električno, mislm sej mi je jasno ampak kako se kero uporabla. Tisto električno vrjetno samo namonteraš pa samo vleče vn kaj pa pr ročni, kdaj veš da je čist prazno oz. uredu da lahko prenehaš? 

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
17.2.2010 11:21:02   
Zvezdici
sonček - hvala za recept. Njami! user posted image

Glede črpalke.. jaz jo sicer imam od sestre (od aventa). Je pa boljša električna, ker se ne rabiš matrat. Zdaj odvisno kako težko si mleko izčrpaš. Ampak je res boljše malo počakati, ker lahko da je sploh ne bomo rabile (upam, da ne).
Drugače ima sestrična električno od medele. Je baje zelo dobra. No saj se tudi na ceni pozna. Se da pa tudi na bolhi rabljeno kupit.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170063

t_anja - tudi posodice za shranjevanje se da kupiti. Se splača. Zato, da mleko ne dobi vonja in okusa po zmrzovalniku ali hladilniku.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=29981

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=188653

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
17.2.2010 11:22:33   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

V čem je pa razlika med ročno pa električno, mislm sej mi je jasno ampak kako se kero uporabla. Tisto električno vrjetno samo namonteraš pa samo vleče vn kaj pa pr ročni, kdaj veš da je čist prazno oz. uredu da lahko prenehaš? 

Z ročno se bolj matraš kot električno. Po nekem času te pri ročni začne kar močno boleti roka. Električna, pa vse to naredi namesto tebe. Drugače, pa vidiš kdaj zmanjka. Takrat, ko ne gre nič več ven.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
17.2.2010 11:23:08   
Jessy
Ne vem, kakšna je razlika med črpalkama, saj električne nikoli nisem sprobala.

Še nekaj sem hotela povedati okrog dojenja. Ko sem bila v P, sta bili z menoj še 2 mamici in ena je rodila že 2. otroka. Ona si je večina prostega časa lepo masirala dojki, kar mi je bilo sprva čudno, potem pa sem videla, kako lepo se dojita z user posted image  in sem začela to delat tudi sama. Masirala sem se pa tako, da sem dlani dala na nasprotni strani dojke, nato pa od zunanjosti proti kolobarju nežno pritisneš in tako masiraš. Mleko se je res lepo delalo. Jaz sem bila na CR in sem 4. dan imela toliko mleka, da sem si ga črpala. Vprašanje, če bi ga tudi v nasprotnem primeru imela.
Ja, v naši sobi smo vse tri masirale dojke in vse tri full lepo dojile. user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
17.2.2010 11:25:28   
Jessy
zvezdici, glede na to, da vrečko zavežeš, ne more dobiti vonja in okusa po skrinji. user posted image  Sicer pa se meni z ročno čralko ni zdelo nič mučno to početje. Nisem imela občutka, da bi se matrala. Itak pred črpanjem dobro zmasiraš dojko, lahko narediš tudi tople obkladke, da lepše steče, potem pa lepo teče mleko. Skoraj tako kot pri kravah. user posted image  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
17.2.2010 11:28:15   
lenčy
živjouser posted image

uh kakšna debata...js si bom kar zdaj kupila ročno črpalko. sm jo najprej mislna kasnej (v primeru, da ne bi imela melka), pol mi je pa sestrična rekla, da kaj bom nardila, če jo bom ponoč rabila, kje jo boš pa pol kupila... tko da sm se kar mal zamislna in si jo bom kupila kar zdaj...

js mam tud eno vprašanje... zdj bom dala še en stroj cunjc prat, pa me zanima kako je s kisom zraven dajat namest mehčalca....ker so cunjce drgač čist trde... kako ste že ve to delale?

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
17.2.2010 11:28:54   
3Sonček3
No js bom z nakupom kr počakala, če bo treba jo bo šu pa user posted image kupt ta čas ko bom js v P. Sicer se pa to da vrjetno v vsaki lekarni kupt tko da se nebo treba nekam daleč pelat. So pa kr drage tele črpalke. Od aventa je nova 50€. Js če bom bom kupila kr aventovo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
17.2.2010 11:30:11   
3Sonček3
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

živjouser posted image

uh kakšna debata...js si bom kar zdaj kupila ročno črpalko. sm jo najprej mislna kasnej (v primeru, da ne bi imela melka), pol mi je pa sestrična rekla, da kaj bom nardila, če jo bom ponoč rabila, kje jo boš pa pol kupila... tko da sm se kar mal zamislna in si jo bom kupila kar zdaj...

js mam tud eno vprašanje... zdj bom dala še en stroj cunjc prat, pa me zanima kako je s kisom zraven dajat namest mehčalca....ker so cunjce drgač čist trde... kako ste že ve to delale?

Js sm dala kr mehčauc. Če pa maš sušilni stroj pa ti ni treba dat nč kr bojo itak ful mehke cunice iz sušilca pršle

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
17.2.2010 11:30:13   
Zvezdici
jessy - ja saj je res odvisno od vsake ženske. Moja sestrična vem, da se je res matrala. Sem bila zraven in videla. Ker je zelo težko izpumpala sploh kaj mleka. Se je mogla matrati tudi do 2 ure če je bilo treba.
Prav tako pri punci od bratranca. Je imela velike probleme, da je sploh  kaj dobila ven. In ni dojila skoraj nič ker ni mogla spumpat nič. Se je tudi matrala.
Saj pravim.. je res odvisno od vsake posameznice. Upam, da me ne bomo imele teh problemov.
Bom pa prakticirala to kar si napisala glede masiranja! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
17.2.2010 11:30:45   
lucika
jessy,hvala za nasvet, za sprobat je. uf, ko se spomnim mojih kolobocij z dojenjem in bradavicami...jao, upam, ne, verjamem da bo tokrat boljše...moram pa naslednjič z listkom k svojemu ginekologu... ali mi bo dal recepte vnaprej, ali pa priporočilo za osebnega zdravnika. moj g ima tudi ordinacijo za dojke. v glavnem, v prvo sem imela dvakrat enake težave...mlečne vode imam še čisto notri pod pazduho in tam se mi je nekaj zadelovalo. bolelo ko hudič, kot bi me kdo z iglo pikal, sem morala antibiotike jesti. ni baje heca s tem, ker se lahko iz tistih bul kaJ finega razvije in jih je treba it odstranit...zdaj se mi je to pojavilo, v manjšem obsegu, a vseeno boli, že v začetku nosečnosti in vsake toliko...predvideva g, da bo ob dojenju spet veselica. ma, kaj čemo, jaz vem, da se bom potrudila maksimalno, da bo naj jenči sit in zadovoljen. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
17.2.2010 11:32:13   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

živjouser posted image

Ja to je res..
Jaz sem tako naredila, da sem za vsak slučaj kupila 4 male paketke (vsak paketek za en obrok) adaptiranega mleka. 4 prav zato, da če se to zgodi ponoči ali v nedeljo, ko ne moram kam iti iskat. Pa tudi če mi ne bodo prišli prav, pa jih bom stran vrgla.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
17.2.2010 11:40:06   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

t_anja - tudi posodice za shranjevanje se da kupiti. Se splača. Zato, da mleko ne dobi vonja in okusa po zmrzovalniku ali hladilniku.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=29981

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=188653

Ja tud to sem imela v mislih, da ne dobi mleko vonja po ostali hrani. Te posodico so do aventa, jst mam pa stekleničke od nuka... in nastavek ne paše na aventovo posodico, tako da te ne morem met. Bom res probala z navadnimi vrečkami in bom vidla kako bo. Se bom probala znajt brez posodic...

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
17.2.2010 11:44:13   
t_anja
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

Ja to je res..
Jaz sem tako naredila, da sem za vsak slučaj kupila 4 male paketke (vsak paketek za en obrok) adaptiranega mleka. 4 prav zato, da če se to zgodi ponoči ali v nedeljo, ko ne moram kam iti iskat. Pa tudi če mi ne bodo prišli prav, pa jih bom stran vrgla.

Tud to sem razmišljala, da bi za take primere kupila adaptirano mleko. Če pride do take krize, da imam rešitev pri roki. Kero mleko si pa to kupila, ki ima že odmerjene dozice.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?