Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute imel je 2 strani v RJI. s tem, da je imel 20 racunov za prepisat v mat. zvezek. potem je imel za narest popravo nareka.(itak je moral prepisat cel narek, ker se je v vsakem stavku nasla napaka. narisar je moral zimsko veselje. napisat razglednico od kje vem kod. on ni sposoben sedet 1 uro pa pol za mizo in intenzivno delat. in ga ne silim v to. aja....miselni vzorec za spo in bralna torbica za koncat Joj, joj, miška, kako zelo te razumem! OGORČENA SEM! A veš, jaz še nikdar v lajfu, niti v stari 8-letki nisem dala tako veliko naloge. Šole so različne. Predvsem so pa učiteljice različne. Nekatere menijo, da naloga mora biti, že samo zato, ker se mora otrok naučit delavnih navad. Pa zato, da utrjuje. Včasih sem se zelo na glas kregala z njimi na aktivih, pa če se razpočiš se nekaterim ne da dopovedat, da je naloga namenjena zgolj utrjevanju reči, ki so smiselne za utrdit. Torej branju, učenju poštevanke in podobnih neizbežnih reči, ki se jih otrok enostavno ne more naučiti samo v šoli. Nekatere so in bodo dajale nalogo že zato, ker se njim zdi tkao prav in ne pomislijo, niti slučajno ne pomislijo, kaj v družini to za sabo potegne. Ne iz zlobe, sploh ne, iz nevednosti ali napačnih prepričanj. Če ti kaj pomaga, sem sama naredila enako kot ti en dan, ko je moja hči, ki ni imela nikakršnih problemov v šoli z ničemer, vsak dan 2-3 ure pisala DN, ob dejstvu da je vedno bila pri vsem pri pouku prva, je prva dokončala, ker je bila tkao hitra in sem se kot mama spraševala, zakaj učiteljica ne sliši krikov na pomoč tistih staršev, ki so imeli malo manj uspešne otroke in so dneve in tedne in mesece tri leta zapored pisali domače naloge cele popoldneve in jim zagravžali šolo v celoti še za leta naprej. Torej prepovedala sem ji naredit nalogo do konca in sporočila v šolo, da kadar bo naloge za več kot eno polno uro dela, da ji ne bom pustila naredit. Pa sem se jim zdela grozljivo tečna mama, naloge pa niso zmanjšali. Me prav zanima ta ista učitlejica zdaj, ko ima doma dva otroka, ki jih prej ni imela - če kaj drugače gleda na vse skup. Če prej ne, bo drugače gledala, ko bosta njena dva v šoli. Pa je bila sicer čisto fajn učiteljica. Tega pa ni štekala. Sama kot učiteljica ne vidim smisla v tonah naloge. Ajd, utrjevanje, kadar je res treba. Ampak naloga samo zato, da je, je pa resnično popolnoma brez smisla.
|