ronja
|
Kako bo sledil tolkim predmetom, če ne bo poslušal v šoli snovi oziroma če pol ne bo vedel kaj mora doma delati za domačo nalogo? Jaz pa mislim, da fant klepeta, ker mu je dolgčas, ker mu snov ni zanimiva oz. ni zanimivo podana. Ko da mi tega nismo delali! Še na faksu;) Pa mi je vedno dobro šlo:) PO moje je kazen prehuda oz. predvsem neustrezna. Se mi zdi, da otrok ne smemo kaznovat na tak način - ker rd je samo 1x na leto in prijatelji so nekaj, kar nas dostikrat zvleče, ko zabluzimo - tudi v šoli... Tega mu ne bi jemala... Ne vem, če moraš zdaj v tem vztrajat. PO moje če mu razložiš, da si premišljala, da to ni najboljši način, pa izbereš ustreznejšo kazen, da ni treba, da zato izgubiš avtoriteto. Saj je star 10 let in ne 3! Pa že pri 3 dosti razumejo... Je pač tako, da v šoli si mora učitelj sam naredit red, drugače ne gre. Starši se lahko doma na glavo postavijo, če učitelj nima avtoritete, mu tudi starši ne morejo pomagati. Priznam, da ne vem, kakšni so danes osnovnosšolci, se pa vseeno podpišem pod tole. Tudi v naših časih so bili učitejli, pri katerih smo vsi, še tanajtaboljtapridni galamili in so bili učitelji, pri katerih smo vsi, tudi tanajtaboljtagrozni, poslušali! PS: lahko mu predlagaš, da naj med poukom rajši piše listke, če mu je dolgčas, da ne bo tako zelo motil pouka. Listke bojo brali tisti, ki jim je ravnotako dolgčas, ker gre pač podajanje snovi za brihtne otroke v OŠ bistveno prepočasi, da bi lahko ostali zbrani (vsaj če po sebi sklepam), ostali bojo meli pa mir. Ali pa naj čečka in riše smešne obraze - tako sem jaz marsikatero uro prebila. Ali pa naj riše to, kar ga pač zanima ali si dela spiske v glavi, kaj bo še počel... pač z nečim zaposli misli, ker je res utopično pričakovat, da bo to naredil učitelj - se najde kdaj kakšen, večina pa niti približno ne uspe okupirat celih možganove enega živahnega otročka . Jaz bi na tvojem mestu zamenjala kazen, mogoče naredila en kompromis, da ne bi bilo preveč očitno;), pa mu poizkušala pomagat, bila bi iskrena z njim: dragi otrok, tudi tvoja mama je klepetala, tudi tvoja mama je pisala listke med poukom, tudi tvoja mama je bila z mislimi vse drugje kot tam, ker ti čisto priznam, da je OŠ živ dolčas, ampak vseeno - preživet jo moramo in najbolj fajn je, da najdemo en način, da drugih ne motimo, pa da se imamo čimbolj fajn medtem. Poizkusi namesto klepetanja kaj drugega, kar ti bo zaposlilo tvojo glavico, ok? Tehnofil, jaz sem očitno po tvoje še vedno izredno zasvojena: kadar mi je dolčas, moram nujno delat še kaj drugega zraven (zato rr med poizkusi, recimo;). Pa nimam nobenih problemov v življenju zato (kar naj bi se vedno zgodilo pri odvisnosti, vsaj če traja že - hm, 32 let . Tudi v šoli nisem nikoli imela problemov zato. Niti na faksu...). Ker je to samo takrat, kadar bi moji možgani enostavno zaspali zraven, če bi samo tisto poslušala (enako kot pri tem fantu, ne pri vseh predmetih enako). Ker grejo stvari dostikrat enostavno prepočasi. Še vedno na kakih predavanjih čečkam vmes;) Klepetam res ne več, ker nimam več s kom , ljudje se v veliki večini po diplomi pač zresnijo, kaj naj . Ampak ne vem, če je to neka zasvojenost - po moje mu je samo dolgčas. Kaj vam ni nikoli res dolgčas - da je to, kar moraš poslušat enostavno za umret dolgočasno? Ali da gre ful počasi? In da enostavno odplavaš nekam daleč stran v mislih, da ostaneš buden?