Kerensa* -> RE: telesno kaznovanje (25.1.2010 14:04:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute sigurno ga ne udaeis po prstih in riti z namenom da ga boli....mam prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imaš. Kresneš ga (če ga že) zato, da preusmeriš pozornost, ker ti na drug način ne uspe. Primer: otrok razbija kozarce. Ne ustaviš ga na noben način. Ja pa valda ga boš kresnil po prstih, da ga bo zabolela roka. In ko ga bo, se bo njegova pozornost z metanja kozarcev preusmerila na boleče prste. Starš na ta način doseže, kar je želel - da otrok neha razbijati kozarce. Tukaj lahko dodamo še kakšen "člen" o zaščiti otroka pred samim sabo (ker se morda ne zaveda, da lahko ob metanju kozarcev poškoduje tudi samega sebe) in o financah (že res, da so kozarci poceni, ampak namerno jih pa vseeno ni treba razbijati, še najmanj pa nekomu, ki jih ni kupil, pa četudi je to tvoj lastni otrok), ampak bistvo je doseženo - otrok neha razbijati (I hope so, no). Ampak potem začne pa vpiti. Pa si v končni fazi na istem. Zato sem rekla, da je pri meni "vzgojnih" vedno manj. Ker ni efekta. Razbijaj ti kozarce, kolikor želiš, ampak v kaj si boš pa potem natočil sok, je pa tvoj problem. In ko boš vse razbil, boš tudi sam pometel, drugače pa v gojzarjih hodi po stanovanju. In če si pes poreže tace na tvojih črepinjah, bo šel denar za veterinarja od tvoje žepnine, ne od mojega denarja, kar pomeni, da bo zate, dete drago, ostalo točno nič, pa še dolžan mi boš. In tako dalje. Ja, ignoranca pri nas bolj zaleže.
|
|
|
|