liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 ni vsem dano, da se takoj znajdejo z otrokom. v končni fazi - kljub vsej opevani povezanosti matere in otroka in kljub dejstvu da so mi jo še s popkovino povezano takoj dali na joško, kar naj bi to vez še utrdilo, od začetka nisem pojma mela kaj naj počnem z njo gledala sm jo mal čukast, nobenih blaženih občutkov nisem občutla, tok mejhna in drobna se mi je zdela, da sem bla ziher da ji bom vse ude polomla, če jo bom samo ošinila s pogledom. prva dva dni je sploh nisem jaz previjala, so jo sestre, pol pa k mi je rekla sestra da bi pa bil čas, sej je moj otroček, sem se pa čist nesposobno počutla in znoj je v potokih tekel po men, ko sem jo previjala, tolk sem bla živčna....da ne govorim pol, k sem domov pršla pa je vse zalaufalao glih tko, ni samoumevno prišlo z dejstvom da sem rodila, sem se pač mogla naučit vsega glih tak. in podcenjevanje moških in njihovega očetovskega čuta je glupo in čisto mimo. mislim da vsak si v osnovi želi bit dober oče, sploh če si je otroka želel in ga težko pričakoval, se ga veselil. sam če pa partnerka za vsak gib preži k sokol in sam sika pol za vse, pa piše navodila in pol deli črne pike, če navodila niso do potankosti izpolnjena - ja valjda ti vse dol pade. pol pač fantaziraš kaj vse boš počel z otrokom ko ta mal zraste - ko ne bo tak odvisen od mamice in one ne bo mela več tko močne besede....kaj pa ti ostane drugega No, in me same, ki smo otroka 9 mesecev nosile v sebi, smo se počutile nemočne in zbegane v rokovanju z otrokom......kako se pa šele potem moški počutijo......? Seveda ne pride samoumevno z rojstvom, kako naj široko povijaš, kako naj mu pampersko pravilno nastaviš....to so stvari, ki nas učijo.....čustva, bom pa vedno trdila, da so malo drugačna kot pri moškem (čeprav je res, da nimamo pojma, kakša so pri moškem).....ker otrok je vseeno bil del nas 9 mesecev, torej smo vseeno malo bolj povezane z njim.....in če mi te povezanosti toliko ne čutimo, jo pa čuti verjetno otrok...... Ne vem pa od kot ti podcenjevanje očetovskega čuta in moških.....v prvih mesecih pač mami pride v ospredje, ker otrok potrebuje mami bolj kot atija.....če ne že zaradi drugega, pa zaradi tega, ker ima mami zizike in mleko......
|