|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ginekolog
24.1.2010 15:51:39   
marantz
Čeprav so od mojega poroda minili že trije meseci, in sva s punčko obe zdravi, mi določene stvari še danes ne dajo miru.
Moja nosečnost je bila, zaradi krvavitev v 13 tednu, obravnavana kot rizična. Ginekolog mi je sicer vsak mesec podajševal bolniško, kakšnih posebnih pregledov in opazovanj pa nisem bila deležna. Imela sem samo en pregled več kot normalna nosečnica. Zadnji UZ sem imela v cca 33 tednu, kjer je potrdil obrnjenost ploda na glavo. V 36 tednu mi je vzel bris, po tistem pa me praktično ni več pogledal. Kontrolirali so le kri, pritisk in težo, ginekološkega pregleda pa nisem več imela. Bližal se je PDP, pri meni pa nobenih znakov. Dva dni po PDPju na pregledu v porodnišnici pa ugotovijo da otročiček ni pravilno obrnjen. Naročijo me na CR. To je bil zame velik šok, ker ga nisem niti približno pričakovala. Ne vem kdaj se je otročiček obrnil, čutila nisem ničesar. V sebi čutim nek prezir do ginekologa, ker mam občutek da moje nosečnosti ni spremljal korektno. Z rednimi pregledi (vaginalno, otipanje trebuha ali UZ) bi lahko ugotovil stanje v mojem trebuhu. Je imela katera podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ginekolog
24.1.2010 15:55:17   
Jessy
Jaz samo to vem, da pri nas G ne dela ginekoloških pregledov po 30. tednu, pogleda pa vsakič z UZ, če je vse ok.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2010 16:40:43   
anckabancka
Pri meni je ginekolog proti koncu vedno preveril z otipom trebuha položaj otroka.  Pri zadnji nosečnosti pa tudi z UZ, ker se je obrnil šele v zadnjem mesecu.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
24.1.2010 16:46:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.1.2010 17:48:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2010 20:54:14   
PC Baby
Enako. Pri potrditvi nosečnosti sem imela vaginalni pregled, naslednjega pa pri sprejemu v porodnišnici.

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2010 21:41:50   
marantz
Sej pri nas je tud navada, da se dela vaginalni UZ samo na začetku. Mene samo čudi, da se mi v zadnjem mesecu sploh ni bilo treba sleči!
Nobenega UZ, CTGja, tipanja trebuha,nožnice....nič.
Samo izvide krvi, urina in porats teže je pogledala, pa vprašala kako se počutimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2010 22:35:35   
Petka09
Marantz, meni se zdi, da bi te v zadnjem mesecu le morala boljše pogledati. Saj to je ključen mesec, da se vidi, če je vse ok in kako napreduje do poroda.

Meni je G delal UZ na vsakem pregledu, čisto do konca. Tipal trebuh, vsake toliko pregledal vaginalno, da je preveril, če bi bila slučajno kaj odprta ter dolžino mat. vratu. UZ-je je delal vse do konca zato, da je računal težo,da ne bi mala kaj zaostajala v rasti in teži. Poslušal je pretoke po popkovini, opazoval plodovno vodo itd..... To so zame KLJUČNI pregledi in vse to kar sem naštela bi morali preverjat.

Kolegici tudi niso delali pregledov od 30. tedna dalje, vendar jo je skrbelo in se je naročila samoplačniško. Potem pa so v 36. tednu ugotovili, da punčka zaostaja v teži, da obseg trebuščka ni ok, da so nogice mogoče predolge glede na ostalo itd.. Ful se je prestrašila. Potem so vsi zagnali vik in krik in jo sprejeli v bolnico na opazovanje, da so videli, če se dojenčica sploh počuti dobro. Potem tamala sploh ni več pridobivala na teži in so sprožili porod. Zdaj je vse ok, ampak to gre pripisati edino zaslugam, da je sama izsilila oz. si plačala dodaten UZ.

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2010 15:29:04   
AnciM
V nosečnosti pripadata le 2 UZ, vsi ostali so dobra volja ginekologa. Celo tistega pokoli 33t - kontrola rasti ne delajo vsi ginekologi. Sicer pa mene G ni vaginalno pregledala ali celo srčka poslušala ali pretipala trebuh niti v prvi niti sedaj v drugi nosečnosti. Vedno le kri, voda in pogovor o mojem počutju. Če se dobro počutiš in otroka normalno čutiš, ni razloga za paniko.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?