Petka09 -> RE: ginekolog (24.1.2010 22:35:35)
|
Marantz, meni se zdi, da bi te v zadnjem mesecu le morala boljše pogledati. Saj to je ključen mesec, da se vidi, če je vse ok in kako napreduje do poroda. Meni je G delal UZ na vsakem pregledu, čisto do konca. Tipal trebuh, vsake toliko pregledal vaginalno, da je preveril, če bi bila slučajno kaj odprta ter dolžino mat. vratu. UZ-je je delal vse do konca zato, da je računal težo,da ne bi mala kaj zaostajala v rasti in teži. Poslušal je pretoke po popkovini, opazoval plodovno vodo itd..... To so zame KLJUČNI pregledi in vse to kar sem naštela bi morali preverjat. Kolegici tudi niso delali pregledov od 30. tedna dalje, vendar jo je skrbelo in se je naročila samoplačniško. Potem pa so v 36. tednu ugotovili, da punčka zaostaja v teži, da obseg trebuščka ni ok, da so nogice mogoče predolge glede na ostalo itd.. Ful se je prestrašila. Potem so vsi zagnali vik in krik in jo sprejeli v bolnico na opazovanje, da so videli, če se dojenčica sploh počuti dobro. Potem tamala sploh ni več pridobivala na teži in so sprožili porod. Zdaj je vse ok, ampak to gre pripisati edino zaslugam, da je sama izsilila oz. si plačala dodaten UZ.
|
|
|
|