anikabd
|
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ IZVIRNO SPOROČILO: flower Jaz sem bla pa na govorilnih v vrtcu. Vzgojiteljica je rekla, da se naj bolj trudimo, da bi sam in lepo jedel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ker baje naredi par žlic, potem se pa začne s hrano igrat.Pa ful se umaže. To sicer počne tudi doma, ampak to počne odkar je v vrtcu. Prej nismo imeli nikoli težav s hranjenjem. One pa imajo 4 take, ki sploh ne jedo sami, pa dzaj še pride en 11-mesečni in imajo težavo nahranit 12 otrok. Kaj naj naredim? Zdaj smo imeli kosilo, pojedel je 2 žlici sam, več ni hotel, da bi ga jaz hranila ni pustil. In to je vse kar je pojedel. Začel je vpiti dol, dol.. ko sem mu hotela dat žlico v usta mi je odkimaval ne, ne in zaprl usta. In je pojedel kosila 2 žlici. Jogurti in take tekoče stvari je sam, a je ves umazan.. makarone, meso.. vzame v roko in je spet ves umazan. Joj.. kak ga naj navadim, da bo lepo jedel.. sem prav žalostna, ker se res trudima. Jaz sem pa mislila kak je napredoval, ker ko je začel hodit v vrtec, še žlice ni hotel, niti znal držat.. Pa daj flower, reci mi, da se hecaš. Reci mi, da ti ni to rekla? Ne morem verjet, da lahko vzgojiteljica reče staršu, da naj se potrudijo doma, ker se njegov otrok umaže pri hrani in, da ne zna sam jest. Oprosti, meni bi blo ful težko, ne vem sploh kaj bi naredila. Poglej, naša Iraya NE prinese v usta NITI ENE žlice sama brez, da bi vsaj pol padlo dol, pa še to redko, da bi frajla sploh sama jedla. Tariq je, ampak ima več na kolenih, rokah, mizi, kot kje drugje...pa enivej. Vsaj začela sta. Naša2 na začetku v vtrcu še k mizi nista hotla, kaj šele, da bi sama jedla, zdaj sta toliko napredovala, da gresta vsaj lepo sedet in se trudit jest, čeprav morajo obema pomagat, pa mi tega niti enkrat ni rekla, pač pa je oba pohvalila, kako lepo SEDITA pri mizi. V skupini je 14 otrok, od tega jih vsaj polovica ne je samih, so pa tri, ki jih hranijo in še nikol nobena ni rekla, da bi se kdo pač moral kaj naučit al pa pazit, da se ne bi umazal. Ja j.e.b.a.t. ga flower, saj vendar imaš rezervna oblačila tam, pa naj ga preoblečejo. V drugih vtrcih tud tako delajo, imajo večje skupine in vse gre. Flower, malo too much se mi zdi, da ti je šla to rečt. Ne vem....otroka ne moreš navadit ti, otrok se bo navadil lepo in samostojno jest, sam. Pod to se podpišem. Sem vzgojiteljica v jaslih in mi od 14 otrok je samostojno samo eden in še ta včasih potrebuje pomoč. Ne obremenjuj svojega otroka zaradi tega, ker se mu bo še bolj vse uprlo in ne bo hotel več jesti. Bistveno je, da otrok ni lačen. Kar postavi se za svojega otroka in bodi odločna. Tako, da kot je rebeca napisala, že to je ogromen napredek, da sedi lepo pri mizi in, da poskuša sam jesti. V četrtek imam govorilno uro za Filipa. Me prav zanima kaj bosta povedali. Pomočnica vzgojiteljica ga vedno pohvali, vzgojiteljica vedno nekaj najde za pripomnit. Zimska drž se.
|