Jessy -> RE: torta (22.1.2010 21:25:23)
|
Sem bila ves dan odsotna, zato nisem mogla odgovoriti. Če nisem prepozna: - biskvit lahko pustiš v modelu, da se tam ohladi, lahko pa mlačnega vzameš ven, ker bo tako hitreje hladen, če misliš še isti dan delat naprej - jaz pekač vedno namažem s koščkom margarine, da je vse belo, potem pa posujem z drobtinami na debelo po dnu in okrog po obroču, odvečne drobtine pa stresem ven in malo potolčem. Tako se nikoli ne prime. - od danes do nedelje je še daleč. Jaz toliko prej ne bi delala. En dan prej, ja, več pa ne. - takoj biskvita ne smeš dati na hladno, saj ti lahko pade dol. Počakaj, da je mlačen, potem pa ga lahko postaviš na hladnejše mesto. - za preliv je vseeno ali daš maslo ali margarino. Lahko tudi pokombiniraš z obojim. - lahko kombiniraš plast kreme in plast marmelade. Jaz sem prakticirala tudi, da sem spodnji biskvit namazala z marmelado, potem nanjo dala kremo, na naslednjo pa samo kremo. Se je super obneslo. Zivepo, bravo za uspelo torto!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Alenkica, ne sekiraj se, če ni estetska. Važno, da je dobra! Drugače pa praksa dela mojstra!
|
|
|
|