[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2010 22:30:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2010 22:32:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bumerang -> RE: torta (21.1.2010 22:37:07)

Biskvit prebodi s tanko kovinsko paličico in če se nanj nič ne prime, je pečen.

Želim, da bi bila torta odlična! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jessy -> RE: torta (21.1.2010 22:52:37)

Prepričana sem, da ti bo uspela![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.1.2010 8:45:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: torta (22.1.2010 11:24:38)

Si že končala? Kako izgleda? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.1.2010 11:55:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




blaža -> RE: torta (22.1.2010 12:03:13)


IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

torta je v hladilniku prelita s čokolado.
me pa jezi ker sem tudi zgornji biskivt namočla (čeprav ne vem zakaj) in čokolada pač ni pokrila vsega. ka pa če še enkrat namažem da bo bl debelo s čokolado, pa ob strani mi enr ata najboljš namazat.

ampak bo že, fila je dobra njamsi



Sej ga je treba namočit. meni je grozno, če je torta suha. Biskvit mora bit cel navlažen, še posebaj ob robovih ter zgornja plast. Pazit je treba edino, če se jo oblači v tičino, da se spodaj premaže z masleno kremo ali čokoladnim prelivom, ampak to je že druga zgodba.

Preliv komot nardiš še en, če si dala premalo čokolade. Pazi, da ni preredek. Ko dodajaš stopljeni čokoladi margarino pazi, da ni preveč margarine, da ne rata čokolada preredka. Spet pa ni ok, če je pretrda, ker se pol lomi.

Če hočeš, da je lepo namazana tudi ob strani, moraš dat res dosti čokolade, da se cela lepo oblije. Če ne pa lahko rešiš z kokosom ali čem podobnim, da se ga da ob strani in je pol lepo za videt, malo zakamufliraš pa je.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.1.2010 12:23:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




marta82 -> RE: torta (22.1.2010 12:39:42)

Katero filo si potem naredila? To z rastlinsko smetano in mlekom?




Anonimen -> RE: torta (22.1.2010 12:56:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
Matejchy, meni je najboljša čokoladna krema sledeča:
V rastlinsko smetano (cca 7 dl) nalomiš cca 20-30 dag jedilne čokolade, nato pa segrevaš, dokler se vsa čokolada ne stopi. Lahko tudi zavre, ni problema. Potem pa ohladiš na sobno temperaturo in čez noč daš v hladilnik. Naslednji dan pa z mikserjem stepeš v trdo smetano. Ampak ne skrbi, smetana se bo naredila, le nekoliko pozneje, kot če notri ne bi bilo smetane. Ko je stepeno, pa priliješ še mleko, da je sočno (to sem že zgoraj opisovala).
Aja...vedno delam le iz rastlinske smetane Hullala.

A to rata tu če ne narediš z rastlinsko smetano, ampak z navadno? ... moj ima v ponedeljek RD pa bi mu čokoladno torto spekla, samo ne mara rastlinske smetane ...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.1.2010 12:56:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: torta (22.1.2010 13:19:11)

Otika, mleko lahko daš SAMO v rastlinsko. Če ga daš v navadno, se ti bo smetana stopila.
Jaz tudi ne maram rastlinske smetane, ker mi je taka čudna na jeziku, ampak, če narediš tako, kot sem ti napisala, živ bog ne pogrunta, da je rastlinska smetana, saj je super sočna, kot navadna smetana.

Veš kaj ti svetujem? Naredi te dni eno rulado, pa daj vanjo tako smetano (ta mala pakunga je zadosti), kot sem ti rekla, pa mu jo ponudi in nič ne povej, da je rastlinska. Boš hitro videla, če mu je všeč ali ne. Vsekakor pa v smetano daj ali sadje (lahko celo, lahko zmiksano) ali čokolado v prahu ali pa kaj drugega, samo da ni samo smetana.




Anonimen -> RE: torta (22.1.2010 13:24:13)

Jessy hvala ... no saj se mi je zdelo, da zna bit tale zadeva s čokolado tolk zakomuflirana, da se ne opazi, da je rastlinska ... tak da bom kar naredila to kremo ... pa še neki ... bo pa čokoladni biskvit, pa ena plast te kreme, eno sem pa mislila kar z marelično maremlado namazat ... a bo to vredu, al mi priporočate kaj drugega? 




Anonimen -> RE: torta (22.1.2010 13:31:53)

Od rastlinskih smetan je meni najboljsa Pomurska rast.smetana,v taki modri pakungi je. 




Anonimen -> RE: torta (22.1.2010 15:05:30)

Eto ... bila v trgovini in nabavila zadeve ... zdaj me zanima "samo" še to:
  • ko je biskvit pečen, a ga moram takoj vzet iz modela, al je treba počakat, da se ohladi??
  • je dovolj če model samo pomašem z oljem al ga je treba s peki papirejm obložit?
  • a lahko biskvit spečem že danes, obložim pa v nedeljo oz. ponedeljek dopoldne? ... drugače namreč ne vem, kako mi bo ratalo torto na skrivaj spečt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
  • aja, pa še to ... ko se biskvit hladi, a je bolje da se počasi hladi al ga dam lahko kar takoj ven na balkon na mraz?
Ja malo potrpljenja prosim ... do sedaj sem še vedno biskvit kar narejen kupila pa s smetano in sdjem nafilala ... zdaj bi pa vse rada sma ... upam, da mi bo uspelo!!!




pupe -> RE: torta (22.1.2010 15:51:53)

za preliv uporabi 30 da jedilne čokolade in 10 dag rastlinske masti
stopi mast na sopari, odstavi in dodaj na koščke nalomljeno čokolado, večkrat premešaj
srečno če nisem prepozna, sigurno bo dobra




pupe -> RE: torta (22.1.2010 15:54:45)

biskvit lahko spečeš prej, vendar ko je hladen ga ne jemlji iz modela, ker se ti bo izsušil
model je bolje da ga oblečeš v peki papir
biskvit pa je bolje dase hladi počasi
če rabiš še kakšen nasvet piši, sem slaščičarka




Anonimen -> RE: torta (22.1.2010 15:54:52)

IZVIRNO SPOROČILO: pupe

za preliv uporabi 30 da jedilne čokolade in 10 dag rastlinske masti
stopi mast na sopari, odstavi in dodaj na koščke nalomljeno čokolado, večkrat premešaj
srečno če nisem prepozna, sigurno bo dobra


A je vseeno če je maslo? Nimam ne dovolj olja ne margarine doma ...




alenkica -> RE: torta (22.1.2010 15:57:08)

Biskvit je ratal super, lepo zlato rumene barve, visok,lepo vstal. Odprem pekač, da vzamem ven - testo se mi je sprimlo na vrhnji strani (sem namazala z margarino) in mi je seveda uničilo vrhnjo plast in spodnjo prav tako, ker se je sprimlo. Res škoda, ker preliv iz čokolade je ratal lep, se je lepo svetlil in lepo se je strdil.
Oblika torte je pa grozna. Še dobro da smo samo mi in ne kakšen obisk. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kaj sem narobe naredila? Pa pekač je nov, tisti ki so bili v sparu za točke zvestobe.






bumerang -> RE: torta (22.1.2010 16:13:52)

Jaz pri torti ne rabim peki papirja, ker pride potem čudne oblike, naredim raje klasično.
Na debelo namažem z margarino, tudi zgornji rob, in posujem z moko. Na namazan pekač posuješ par žlic moke potem pa z obračanjem obroča to moko razporediš po celotni površini. Malo potolčeš, da viški odpadejo, ne smeš pa tega več prijemat s prsti, ker se na odtis potem prime testo.

Za preliv pa najraje uporabljam že kupljeno kuverturo, se veliko lažje premaže kot čokolada+margarina.
Ob strani pa ponavadi namažem smetano in nanjo posujem ribane mandlje, mlete orehe, kokos,... nekaj, kar vse skupaj utrdi in naredi figuro.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.1.2010 19:45:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kasso -> RE: torta (22.1.2010 20:31:58)


IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

jst pa sam poročom d aje še moj ki je od slaščičarja sin reku da je torta dobra (prvo si je tk miniaturen kos odrezu češ da ni lačen) no pol pa si je še enga konkretnega.
sem pa na vrhu posula s "štapcukrom" v sredini pa napisala PIA

naslednjič še moram bolj namočit biskvit in ga mal lepš razrezat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] aja pa lepš namazat okol


čestitam

en nasvet...torto naredi en dan preden jo boste jedli, vsaj biskvit in filo. Okrasiš pa jo tisti dan, ko jo postrežeš.
Meni je tako bolj dobra oz. sočna [sm=smiley1.gif]




Jessy -> RE: torta (22.1.2010 21:25:23)

Sem bila ves dan odsotna, zato nisem mogla odgovoriti. Če nisem prepozna:

- biskvit lahko pustiš v modelu, da se tam ohladi, lahko pa mlačnega vzameš ven, ker bo tako hitreje hladen, če misliš še isti dan delat naprej
- jaz pekač vedno namažem s koščkom margarine, da je vse belo, potem pa posujem z drobtinami na debelo po dnu in okrog po obroču, odvečne drobtine pa stresem ven in malo potolčem. Tako se nikoli ne prime.
- od danes do nedelje je še daleč. Jaz toliko prej ne bi delala. En dan prej, ja, več pa ne.
- takoj biskvita ne smeš dati na hladno, saj ti lahko pade dol. Počakaj, da je mlačen, potem pa ga lahko postaviš na hladnejše mesto.
- za preliv je vseeno ali daš maslo ali margarino. Lahko tudi pokombiniraš z obojim.
- lahko kombiniraš plast kreme in plast marmelade. Jaz sem prakticirala tudi, da sem spodnji biskvit namazala z marmelado, potem nanjo dala kremo, na naslednjo pa samo kremo. Se je super obneslo.

Zivepo, bravo za uspelo torto!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Alenkica, ne sekiraj se, če ni estetska. Važno, da je dobra! Drugače pa praksa dela mojstra!




alenkica -> RE: torta (25.1.2010 16:13:08)

No, moram povedat, da so jo vsi pohvalili. Naredila pa sem tisto z sadnim nadevom in oblila s čokolado. Bla je zelo dobra, samo nič kaj lepa za pogledat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>