Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Opažam da tudi je ljubosumen če se kaj "preveč" pogovarjam z nekom ali s prijateljico (da se kaj pohecamo) in da ne prenese tega da sem prijazna do ljudi in če srečam kako staro prijateljico. Komentar:Hm kaj je bilo pa to? Beži, kolikor te noge nosijo! Njega v bistvu moti, da imaš stike z 'zunanjim svetom', da lahko kadarkoli vanj pobegneš. Ti bi morala biti doma, kuhati, pospravljati, ga streči in živeti samo zanj. Nesiguren moški. IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Glede daril mi jih ne rabi nosit, je pa vsaj lepo da se spomni da pa imava obletnico, ipd pa vsaj prinese čokolado, ali pa naredi pašto al pa kaj...pospravi stanovanje... Glede pohvale pa se skušam sprijaznit, da je ne bo. Lahko bi vsaj kaj komentiral ali je bilo vredu ali ne, kaj mu ne paše.... nekaj! Brez medsebojnega crkljanja je težko. V bistvu ti ne pogrešaš daril, ampak pozornost. Priznanje, da te je opazil in da je vesel, da je s tabo. IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Ja priznam in se podpišem pod materin sinček in da je nezrel za odnos. ... ... pri njemu pa tako da oče je imel vedno več kot zadosti, mati pa bolj skromna. Nikoli pa se nista dogovajala kako in kaj. Nazadnje je bilo tako da sta ko je tašča si kupovala določeno stvar ji je očital tast; a le ma dovolj in od kod bo vzela denar? Še huje, kot mamin sinček. Prevzel je vzorec: mati Cankarjanskega tipa in oče: Zatiralski vladar. Tvoj 'ljubi' je rasel ob pogledu na očeta, ki si je samozavest utrjeval, ko je zatiral svojo ženo, ki nima pojma, kaj je to partnerstvo. Žena je bila očitno vzgojena, da je tako treba in se je še bolj navezala na sinkota. IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Glede otrok je že izjavil da bi jih imel in da bi začeli delati na tem (ker je nekaj njegovih sorodnikov lansko leto dobilo otroke), ampak sem jaz rekla da ne, dokler ne razčistiva odnos in se poskušava uskladiti. Takšno življenje je zame bolj prazno kot polno. Nima smisla sedet pred tv in računalnikom kr vsak dan in to je vse... Beži, kolikor te noge nosijo. Otroke bi imel, ker je pač čas, da jih ima, ker jih že nekaj sorodnikov ima in ker jih je enostavno treba imeti. Ker tako pač je. Itak on ne bi imel nobenega opravka z njimi. Ne imej otroka zato, ker je pač čas, ker ga drugi imajo, ker ga je 'treba' imeti. IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Da ne omenim kakega dopusta vedno prepir - Takrat ko sva šla par dni, sva vzela njegovo mamo, ker tast itak nikamor ne gre oz. samo z njegovimi kolegi. Jao! Z mamico na dopust? V bistvu je bil zanj dopust to, da je mami kuhala. Saj je kuhala, kajne? Vzorec: 'gospod moški po svoje in na svoje zabave' po vzoru očeta se nadaljuje. K temu je treba pridati še to, da je mamica po vsej verjetnosti iz sinka naredila 'nadomestnega partnerja', ker je nekako morala zapolniti čustveno praznino. Ker je mamica v bistvu njegova partnerka, zate ostane tako ravnanje, kot ga njegov oče namenja njegovi mami. IZVIRNO SPOROČILO: marinčica Za vse zunanje faktorje velja da je fajni, da se zna pozabavat v družbi, da je nasmejan, simpatičen, da le kaj mi je, da se naj vzamem v roke, da takega ne bom več našla in da naj ne delam več panike. Le kaj bodo drugi rekli, da nisem sposobna in da sedaj pa se je z nekom pri svojih letih težko prilagajat. Niso 'zunanji faktorji' tisti, živijo z njim, ampak ti. Lahko, da je na ven 'fajni', bo pač brez problemov dobil drugo. Maminih sinkotov in nezrelih moških je dovolj, če se ti bo luštalo, boš TAKEGA vedno lahko našla.