|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: preveč navezana??
21.1.2010 22:07:28   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

A vi to resno prav pobegnete?
Pa ne morem verjet, no.
Kako pa bi se ti počutila če bi tebi draga oseba kar izginila,šla, nič rekla? Verjetno ne  prijetno.
Saj mogoče pa se otrok zato še bolj oklepa, ker nikoli ne ve katero sekundo bo kdo izginil.

Meni se to zdi zelo grdo do otroka, in to samo zato, da se izognite joku. Pač otroci jokajo. Saj to je normalno. So take faze, pridejo in grejo.

Točno tako. Nikoli ne bi pobegnila. Mogoče pa zato joka, ker misli, da bosta spet izvedla en "akcijski pobeg"?

Jaz tud pri prvi nikoli nisem pobegnila. In vedno mi je pomahala v slovo. Pri drugi pa se je že zgodilo, da sem odšla brez da sem ji pomahala, čeprav nerada. Ampak druga je čisto drugačen karakter kot prva in veliko bolj navezana name. V bistvu se strinjam, da je pobeg slab za otrokovo samozavest, ker pač ne ve ali boš prišel nazaj ali ne. Sam včasih res ne gre drugače...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.1.2010 8:43:32   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: mojca83
Tako da odhode izvajamo na skrivaj. Eden jo zamoti, drugi pa ddobesedno pobegne,da mala ne vidi.user posted image  

Samo toliko, da ne bo pomote, iz zgoraj napisanega je jasno razvidno, da se pogovarjamo o tem, da enostavno izgineš, ne pa, da se posloviš, potem pa nekdo otroku preusmeri pozornost, da ne joka.

Tudi noben ne govori o dolgotrajnem poslavljanju..., temveč o tem, da otroku poveš, da greš, ga objameš, mu daš lupčka in mu poveš, da se vrneš in kdaj. Potem je pa logično, da vzgojiteljica otroka povabi k igri, mu ponudi igračo, ki jo ima najraje,... ali pa babica reče, da gresta božat mucka... valjda, da ne boš otroka, ki ob slovesu joka, kar pustil, da joka... ampak, da pa kar izgineš, brez mu, bu, nič... pa HALOOO! Pa kje je vaše spoštovanje! A tudi sicer kar odidete?!?!

Ko prideš nazaj, še posebej poudariš, da si se vrnil, tako kot si obljubil.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.1.2010 12:36:14   
TiaSara
Naša ima sedaj 16 mesecev in je že bistveno boljše. Je bil tudi vedno jok, ampak sem se vedno poslovila - na kratko, povedala kam grem (poenostavljeno seveda) in kdaj pridem nazaj (v njej približno razumljivem jeziku). Potem sem se poslovila še od drugih članov, pomahala in šla. Je zelo navezana name, ampak sedaj že prenese to odhajanje brez joka. Zdaj že tudi ve zakaj ponavadi mamica gre (na aerobiko, v trgovino...), ve da so to običajne stvari in da mami kmalu pride nazaj. Pri tavelikem je bila taka strategija zelo učinkovita, je pa res, da taveliki ni imel takega karakterja kot mala. Pri tamali me je še partner spodbujal, naj pobegnem, da mu ne bi jokala, ampak kot sem rekla, že zdaj je mnogo boljše.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
22.1.2010 13:18:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
22.1.2010 13:25:32   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

tisana -  ampak pr nam ni problem da grem JAZ, OČKA, STRIC ven ampak da ona ne gre zraven. velikokrat sploh ne opazi da sem šla, dokler ne pridem nazaj.  in to sem že v prvem postu napisala.
in se oba z mojim strinjava da s tem ni nič narobe. 

Osebno ne vidim tukaj nobene razlike... poanta, ki jo želim povedati, je, da odideš na skrivaj, brez slovesa... lej, ne rečem, da sem jaz perfect mum, ker nisem, ampak se mi zdi ful nespoštljivo, da se kar gre... tudi otroka v bistvu učiš, da je tako prav... ne čudi se torej, če bo enkrat kar odkorakala...

Definitivno pa vsak na koncu naredi po svoje.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.1.2010 14:13:18   
ZARA
Pa saj verjamem, da vam je težko gledat kako jokajo. Ampak vseeno pobeg pomoje ni rešitev. Mogoče se motim...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.1.2010 14:28:42   
rija
pri dveh letih sem včasih tudi sama izpuhtela. ker drugače ni šlo. moj je totalni živec in se ne pomiri po eni ali par minutah....ne, on je bil sposoben tuliti po uro skupajuser posted image  
po pobegu pa niti trznil ni. mogoče je po eni ali dveh urah vprašal, kje sem in je babi rekla da v službi, pa je bilo vse ok.

zdaj, ko gledam nazaj vidim, da pri dveh letih še ni prav dojemal pojma: pridem nazaj....ja, saj je vedel, da sem ga vedno pobrala..samo v tisti histeriji ni dobil pravega občutka, KDAJ se bo to zgodilo.

tile pobegi na njem niso pustili nobenih travm...niti najmanj...bolj ko je dobival občutek za čas, manj problemov je bilo. zdaj pa seveda brez problema tudi pomaha v pozdrav in gre.

...vox populi...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.1.2010 14:32:45   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Pa saj verjamem, da vam je težko gledat kako jokajo. Ampak vseeno pobeg pomoje ni rešitev. Mogoče se motim...

Pomoje ful odvisno od otrok. Nekateri so res ekstremi. Moj bratranec je bil sposoben jokat dve uri skupaj. Če so ga pa med odhodom mamice zamotili, pa ni jokal. V takem primeru je res vprašanje, komu koristi, če se od otroka posloviš. Teoretično je to sicer fer do njega, pa po bontonu,... praktično pa vodi v večurni jok.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
24.1.2010 14:52:29   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek
Pomoje ful odvisno od otrok. Nekateri so res ekstremi. Moj bratranec je bil sposoben jokat dve uri skupaj. Če so ga pa med odhodom mamice zamotili, pa ni jokal. V takem primeru je res vprašanje, komu koristi, če se od otroka posloviš. Teoretično je to sicer fer do njega, pa po bontonu,... praktično pa vodi v večurni jok.

Verjamem, ajsek. Od otroka do otroka je sigurno odvisno in po eni strani sem vesela, da mi ni bilo tega treba delat&gledat. Potem imaš pa spet otroke, katerih mamice so ostajale tam do nezavesti (po uro in več) in čakale, da se bo nehal jokat ... pa se kljub temu ni. Ko je pa odšla je pa mali nehal. Potem pa bodi pameten.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?