|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč navezana??
21.1.2010 10:07:20   
mojca83
Pozdravljene!
Zanima me vaše mnenje in morda če katera pozna rešitev.user posted image

Naša pikica bo v začetku februarja stara dve leti.  Od septembra hodi v vrtec, večinoma rada, pride pa kak dan ko joka in ji ni in jo povsem razumem. Tudi nam 'velikim'  marsikdaj kaj ni.user posted image
Problem imamo pa ta, da kadar grem sama kam oz ati sam kam, ona pa z drugim ostane doma ali kje drugje, nastane veeeelik jok. Vseeno kdo od naju gre in za koliko časa. Tako da odhode izvajamo na skrivaj. Eden jo zamoti, drugi pa ddobesedno pobegne,da mala ne vidi.user posted image   Isto naredimo ko jo peljema k babici in ostane tam sama. Vpraša za naju ampak ne joka in naju recimo v dveh dnevih sploh ne pogreša. Samo videt ne sme kako odhajava.
Naj vam še povem da smo že poskusili ji dopovedat da pridema in tako naprej ampak je bil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kaj mi ve svetujete? Prooooosim za pomoč.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč navezana??
21.1.2010 10:08:20   
Anonimen
Imamo isti problem. Stara je 1,5.

(odgovor članu mojca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2010 10:09:32   
mojca83
hvalabogu da nismo ediniuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2010 10:12:42   
zmajaz
Naša je stara 2 leti in tudi pogosto joka, ko vidi, da odideva  sploh če grem jaz. Ampak to predvsem, ker bi rada šla zraven, pa tudi potem, ko že odidem, se hitro potolaži. Pa večinoma naredimo tako, kot si že rekla - da jo nekdo zamoti in tisti, ki odhaja, se lepo izmuzne, da mala še opazi ne.

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2010 10:23:11   
roberta
mama in hčerka oz. starši in otroci ne morejo biti preveč navezani, bolj kot so, bolje je. težava je takrat, ko starši otroke čustveno zasvojujejo, z njimi manipulirajo, jih čustveno zlorabljajo, itd. kar pogojujej nezdravo navezanost... če pa gre za zdravo navezanost - povezanost med otrokom in staršem, dajanje varnosti, ljubezni, gotovosti, sprejetosti, sprejemanje otroka kot je, mu dajati očutke, da ga cenimo za to kar je... potem je to samo pozitivno.

drugo pa je karakter. eni so lahko že 1 letu zelo samostojni in jim ni hudo ob slovesu, drugi pa imajo težave še pri 4, 5, 6 in naprej letih. vajina punčka očitno je malce bolj občutljiva kar se tega tiče in ne vem, zakaj bi iz tega delali problem. s časom se bo ta intenzivnost joka zmanjšala, spremenila obliko (v daljši objem, tri poljube namesto enega), a občutljivost bo ostala. in se mi zdi, da to lahko samo spoštujemo in upoštevamo ter priznavamo - v smislu, da s temi njenimi občutki ni nič narobe. treba pa ji je dati vedeti, da nekaterih stvari ne moremo spremeniti in jih moramo sprejeti, pa če nam je to všeč ali ne, npr. da gresta mami in oči v službo, ona pa v vrtec, kjer se bo igrala z ostalimi otroci.

mislim celo, da ji ne delate usluge s tem, da se skrivaje odplazila od nje. zaradi tega nikoli ne ve, kdaj bosta odšla in je nenehno na "preži"... zato so potem tudi vsa konkretna slovesa dramatična. mislim, da bi bilo precej bolje, da jo pripravita v naprej na odhod in slovo. torej, da se ji že zvečer pove, da jutri zjutraj bo šla k starim staršem, ker gresta starša pač nekam in to pove še zjutraj (da se jo spomni in se ima tudi ona čas pripravit na to) in nato šele pride dejansko slovo. in ko se poslavlja, naj se poslovi, objame, poljub, če je potrebno še enkrat, nato pa naj se z odločnim "pa, pa" odide. tako bo videla, da slovesa so, da ve za njih in da pač tako je. da je pa ne pustita vnemar, ampak se od nje ljubeće poslovita.  jok verjetno še vedno bo, ampak s časom se bo ta tudi zmanjšal. bi se moral.

da bo pa kar naenkrat bolje, pa dvomim. no morda, čez čas. čez kako leto ali dve. nikoli se ne ve. ampak ne biti presenečena, če bo vedno bolj občutljiva na te zadeve.  

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2010 10:28:01   
Anonimen
Mislim, da je zdaj to ta čas, ko enostavno ne dovolijo staršem stran, če gledam po nečakinji in zdej po moji hčerki. Skoz gleda, če sem še v istem prostoru, če oddidem v drug prostor pa gre prvo pogledat kje je moja bunda in torbica. Če je vse namestu, potem je ok, se zaigra dalje. Če torbice  ali bunde ni več, takoj vpraša kje je mami. Zaenkrat joka ni, ker se ji vse lepo razloži in zaenkrat razume vse skupaj.
Če pa pogledam pri sestri, kakšen jok je bil, ko je vidla nečakinja, da ni torbice mamine. Je blo tako vreščanje še eno uro po tem.
Če oddidem stran, oddidem tako da se izmuznem, ko jo drugi zamotijo.user posted image

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2010 10:33:13   
kapitan jan
smo imeli takšne probleme pri prvem otroku, pobeg je bil edini možen izhod. Kot mati sem slišala marsikatero na ta račun - da je otrok preveč navezan name, sem preveč zaščitniška, otroku moram razširiti obzorje, ... Pri drugem otroku pa ni bilo nobenih težav na ta račun. Nikoli jok, ni se bal nikogar, crkljal se je pri neznanih osebah v naročju, brez joka (včasih je malo pojokal, ampak se ga je vedno dalo zamotiti) ob uvajanju v vrtec. Jaz sem še vedno ista oseba, ravnam podobno, le otroci so različni - različno doživljajo odhod staršev, nekateri potrebujejo več bližine, pozornosti, za nekatere je stres neprisotnost staršev, drugi to znajo izkoristiti drugače. Torej, nič ni narobe z nam mamami in očki, le prisluhniti moramo svojemu otroku. Še prekmalu bo prišel čas, ko se bodo začeli spuščati od maminega krila. In takrat je prav, da jim omogočimo to in jih vzpodbujamo na njihovi poti. Včasih me katera od mamic vpraša, kdaj sem prvič pustila svojega otroka v varstvu. Saj ni pomembno, vsaka mama prepozna, kdaj je njen otrok pripravljen na to. In seveda so velike razlike tudi med sorojenci, pravila preprosto ni.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2010 10:42:14   
sazi
Roberta - si zelo lepo napisala

in za razliko od vseh drugih, se tudi sama strinjam s tem, da tole srivno odhajanje na dolgi rok zadevo poslabša - pa berem, da kar vse to počneteuser posted image

Moj sinko je tudi jokal ob slovesu, ampak so mi vedno rekli, da se takoj potem potolaži. Sem mu vedno povedala, da grem in da potem pridem. Z jokom mi je samo povedal, da me bo pogrešal in da me ima rad, potem se je imel pa fino tudi brez mene.
Ne vem, za koga je lažje, da zbežite - za vas zagotovo, ker pač ne gledate otroka, ki joka, otrok pa res nikoli ne ve, kdaj ste zared izginili in kdaj imate namen spet priti nazaj.

(odgovor članu kapitan jan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2010 10:52:09   
Tisana
Se popolnoma strinjam z Roberto in naj še jaz izpostavim, da ji s "pobegom" ne delate prav nobene usluge, ravno nasprotno. Jemljeta ji možnost, da bi se morda naučila oz. zmogla soočiti se z vajinimi odhodi, samo zato, ker vama je hudo, ker joka. Res medvedja usluga.

Eni otroci so pač občutljivejši. Najina hčerka, sedaj stara dobri 2 leti, se je čisto lepo soočala s tem do prednovoletnega obdobja. Potem pa kar naenkrat jok, ko sva jo pustila v vrtcu, jok, ko sva jo odložila v njeno posteljo, jok, ko sva jo pustila pri babici... ves čas hoče, da je eden zraven nje, pa čeprav se potem igra sama ali pa z drugimi otroci. Ampak zraven pa morava biti. In seveda gre meni to včasih na živce... ampak očitno to sedaj potrebuje.

Pa res, poskusita se poslavljati od nje, ne pa je "vleči za nos". V vrtcu mi vedno znova povejo, da je sicer jok, ko jo oddamo, a se tudi takoj potolaži in je potem zelo dobrovoljna cel dan.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 11:18:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tisana)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2010 11:20:48   
mateyka
meni se zdi, da je to samo faza. vsaj pri naši je bila. bog ne daj, da je videla kako grem - dretje do amena. zdaj pa že nekaj mesecev ni več tega. se mi zdi, da bolj ko štekajo, bolj se da kaj dopovedat. naša ima zdaj dve in pol in šele nedolgo tega lahko grem in se mi ni treba skrivat user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.1.2010 12:12:52   
Naja31
A vi to resno prav pobegnete?
Pa ne morem verjet, no.
Kako pa bi se ti počutila če bi tebi draga oseba kar izginila,šla, nič rekla? Verjetno ne  prijetno.
Saj mogoče pa se otrok zato še bolj oklepa, ker nikoli ne ve katero sekundo bo kdo izginil.

Meni se to zdi zelo grdo do otroka, in to samo zato, da se izognite joku. Pač otroci jokajo. Saj to je normalno. So take faze, pridejo in grejo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.1.2010 12:22:40   
barni
Mi imamo isti problem, le da je bolj problem, ce jaz kam grem, zato niti ne hodim kaj pogosto okoli.

Stara je 2 leti in ji je blazno hudo ce grem kam, pa cetudi ostane pri ocku ali babi in dediju. Samo ji pa VEDNO povem, da grem, se je ze zgodilo, da smo se tako na hitro kaj zmenil, da sem ta mali pozabila povedat kam grem in kdaj pridem, pa sem se vrnila in ji sla povedat. Ne vem zakaj, samo meni se to zdi ful pomembno.

In tudi ona je potem ponavlajala, da mami pride cez eno uro, ceprav casovno seveda ni imela obcutka koliko je to. In vedno ko sem se vrnila po njo sem ji rekla, no a vidis, mami je zdaj prisla nazaj.

Ja tudi joka kdaj, samo se hitro potolazi. Mene bolj matra to, da ne morem nikamor zvecer sama, ker hoce vedno samo z mano spat, tudi z ocijem ne gre. Samo to je ze druga tema, da ne bom smetila tukaj.

Skratka, meni je bilo vedno receno, povej kam gres.

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2010 12:28:17   
claud
Meni tud ta pobeg ni vsecuser posted image

Tud mi mamo problem, sploh ko jaz grem, joka.
Ampak vedno ko grem od doma ji moram dat lupcka.....ne moram kr na skrivaj pobegnit....se mi ne zdi lepo, niti fer.....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.1.2010 12:30:54   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

A vi to resno prav pobegnete?
Pa ne morem verjet, no.
Kako pa bi se ti počutila če bi tebi draga oseba kar izginila,šla, nič rekla? Verjetno ne  prijetno.
Saj mogoče pa se otrok zato še bolj oklepa, ker nikoli ne ve katero sekundo bo kdo izginil.

Meni se to zdi zelo grdo do otroka, in to samo zato, da se izognite joku. Pač otroci jokajo. Saj to je normalno. So take faze, pridejo in grejo.

Točno tako. Nikoli ne bi pobegnila. Mogoče pa zato joka, ker misli, da bosta spet izvedla en "akcijski pobeg"?

< Sporočilo je popravil ZARA -- 21.1.2010 12:31:56 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.1.2010 12:38:54   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

itak vska po svoje sam sem opazila nekaj drugega, če se poslovim ali pa me vidi da se preoblačim urejam, teži da bi šla zreven se začne sma oblačit in ves čas samo jok, ko pa grem pa tudi jok in to ne par minutk tudi po pol ure je že bilo.
če pa grem "na skrivaj" pa ko ugotovi da me ni vpraša kje je mami, ji očka, dedi, babi odgovorijo da sem šla (v trgovino, v šolo,...) je pa brez joka, razume in je to to.

tukaj jaz ne vidim medvedje usluge saj se izognemu s tem jojanju ampak ne zato da ga jaz nebi čula ali pa kdo drug amapk azto ker je takšen odhod an skrivaj tudi zanjo manj stresen. in kot sem napisala pr nam ni jok zato ker grem ampak ker grem brez nje.

Očitno je, da ne razumeš. Eno je stres, ki ga ti vidiš, ko otrok joka, ker greš, eno je pa stres, ki ga mogoče sploh ne opaziš. A si se kdaj, ali pa katera koli druga od vas vprašala, kaj s tem, ko samo tako odidete, brez slovesa, sporočate otroku. Sicer pa, ali tudi sicer odidete brez slovesa. Posloviti se, je osnova bontona. Še ko odhajamo iz trgovine, rečemo popolnemu neznancu nasvidenje, ko zapuščamo dvigalo, v katerem se vozimo z nekom, ki ga še nikoli nismo videli,... gre za osnovno spoštovanje, če že ne vidite druge poante. Ne razumem tega, da ste/so nekateri bolj spoštljivi do popolnih tujcev, kot do svojih lastnih otrok.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.1.2010 12:45:24   
AnciM
Jaz moram tudi mojemu 17 mesečniku pobegniti. Ampak to ne pomeni, da grem brez slovesa. Ko se napotiva v spodnje nadstropje k stari mami, vidi da se obujem, vidi da vzamem jakno in ve da grem ven. Zato se me tudi drži ko klop. Ampak ne vidim razloga, zakaj bi ga obremenjevala s svojim odhodom. Nasvidenje lahko rečeš tudi prej ne zadnjo sekundo. Tašča ga malo pred odhodom zaposli in je vse OK.

< Sporočilo je popravil AnciM -- 21.1.2010 12:46:37 >

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.1.2010 12:56:13   
Petka09
No, da vam jaz povem svojo izkušnjo in sicer od takrat, ko sem bila majhna. Nisem hodila v vrtec, čuvala me je stara mama. Ampak sem pa pol morala pri 5-ih letih v cicibanove urice in kasneje v malo šolo.
No, stara mama me je potem tudi vodila v cicibanove urice. In je blo grozno. Sploh, ko sva prišli tja sem ful jokala, hotla domov z njo, nism hotla ostat. Ful se tega spomnim. Pa se je stara mama lepo poslovila, vzgojiteljica me je zaposlila, vabile so me z raznimi igricami in igračami... Ampak js sm hotla vseeno domov. In bolj ko se je stara mama lepo poslavljala slabše je blo. Tko da je tut ona potem morala dobesedno pobegnit, ker več je blo slovesa, bolj sm jaz mislila, da jo še lahko kako prepričam v nasprotno in da se me bo usmilila in bomo šle domov. V bistvu sm mela takšno fazo, da nism hotla nikamor, ne k zdravniku, nič.... Za vse take stvari sem upala, da lahko prepričam starše ali staro mamo, da mi ni treba in da me bodo vzeli domov.
In če zdej gledam nazaj, je edino pravilno, da je potem pač pobegnila in me pustila. Ker drugač ni šlo. Pa mi ni blo nič hudo, ker me je vzgojiteljica hitro zaposlila in sem kr nekak pozabila na staro mamo. Enostavno je bla taka faza... Ona se je sicer poslovila prej, ko sva prišli ampak preden je pa odšla pa ne več... Ker bi blo še slabše. Jaz se spomnim svojih občutkov in se spomnim, da mi je blo lažje, če je kar naenkrat več ni blo. Zavedala sem se, da moram tam ostat, ni mi blo toliko hudo in itak sem v sebi vedla, da bom tam samo en del dneva in da me ni zapustila zavedno.
Tko da ni čist tko enostavno rečt: ja, kako lahko pustite otroka brez slovesa?
Včasih ravno sloves v tej fazi nardi ogromno stresa otroku, ker slovesa ne razume, ga ne briga, če mu starš govori, da bo prišel kmalu nazaj.... Takrat razmišlja samo, kako bi starša uspel prepričati, da ga odpelje domov. Ker kao tam noče bit niti minute kljub krasnim igračam, vrstnikom, itd....

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.1.2010 12:59:39   
ajsek
Včasih je za otroka večji stres poslavljanje (sploh če traja v nedogled, pa še enega lubčka, pa še enega, pa ne jokat, saj bom kmalu nazaj,...).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.1.2010 13:44:05   
barni
Nobene ne obsojam, vsaka dela po svoje.

Samo vseeno mislim, da je vse skupaj bolj stres nam starsem kot otroku. Normalno otrok zajoka, ker protestira, ker se dogaja nekaj, kar mu ni ravno ok.

Mislim tudi, da nobena ni govorila o dolgotrajnemu poslavljanju. Gre za to, da vzame bundo, obujes cevlje in reces, adijo, grem v trgovino, pomahas in gres. Mislim da tudi partnerju poveste, da greste ven? Jaz nikoli ne odidem iz prostora brez besed. VEdno povem kam grem.

Je pa v vsakem prmeru zoprno, ko tvoj otrok joka in si zelis samo, da bi nehal.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.1.2010 14:11:40   
mateyka
tiste, ki niste mele tega problema, ne razumete. ali se posloviš ali ne - to nima veze, joka ko te vidi da greš skozi vrata.
torej, ti se posloviš rečeš da moraš v trgovino, ji daš lubico in objem. potem jo babi pokliče v drugo sobo na igrico (karkoli je aktualno) in mami gre sama čez vrata ven.
mislim, če je pa to travma, pol pa res ne vem kaj bi rade.. da tuli polure pred vrati, ker stoji zraven, ko grem ven? pri naši je minilo. ne zdi se mi da je pustila ta taktika kake posledice.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.1.2010 14:26:35   
annie
Mi smo pred kratkim imeli še isti problem, je kdo od naju tudi mogel na skrivaj odit. Ampak po 2.letu pa kot bi odrezal, več ni joka in sedaj kar sam reče, da gre mama/ati papa, da lubčka in sploh ni več nobene solzice, ko kam greva user posted image Po moje otroci slej ko prej tole prerastejo in potem ni več problema...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.1.2010 15:07:52   
naja78
faza ki mine.bolj jo zakompliceraš( npr.: sam sebi-s skrivnimi izhodi,...)kasneje pojemajo,se znajo neg.obrestovati.
sem mnenja da je treba otroku povedat odkrito z nič prikrivanja in kmalu mine.nevem-naš je npr.pred 2 letom že pogruntal če jo kdo ne namenoma kam šel,ali pa namenoma konc koncev.
jaz ne bi skrivaj odšla.pa kaj pol če malo joka.vsakič bo manj.itak pa da kdaj pride situacija,ko enostavno moraš kar it.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.1.2010 15:35:04   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ti se posloviš rečeš da moraš v trgovino, ji daš lubico in objem. potem jo babi pokliče v drugo sobo na igrico (karkoli je aktualno) in mami gre sama čez vrata ven.

pobeg si predstavljam drugače, ker če si rekla, da greš, jo objela in dala lupčka, si se poslovila - v vrtcu vidim, kako zgleda pobeg - mama otroka odnese otroka do igralnice, on pogleda po sobi, med tem pa mama izgine - ali kaj podobnega

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Včasih je za otroka večji stres poslavljanje (sploh če traja v nedogled, pa še enega lubčka, pa še enega, pa ne jokat, saj bom kmalu nazaj,...).

No, s tem pa res delaš več škode, kot koristi. Ko sem starejšega uvajala v vrtec, je imel kak teden malo večjo krizo, ko sme odhajala. Sem mu samo rekla, da zdaj grem pa v službo, ga poljubila, on je jokal, ga je vzgojiteljica vzela k sebi in odnesla. Ko me je še pogledal, sem mu pomahala in odšla. Sem vedno slišala (za ovinkom), da je takoj nehal jokat in tudi vzgojiteljice so povedale isto. Pač jokajo, ko gremo. Da pa otroka, ki želi ostati s starši, zadržuješ celo večnost - to je pa že skoraj kruto. Dodatni poljubi in objemi in dolgo prigovarjanje res samo še poslabšajo situacijo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.1.2010 20:13:26   
mateyka
ne vem sazi, zame je pobeg, če grem in ona ne pričakuje da grem. ko je bila stara leto in pol, ji to, da sem rekla da grem v trgovino, ni ravno povedal, da grem čez vrata. če bi šla tist moment bi bil cel cirkus. če bi šla, ko je za vogalom in "bizi", je pa ok. go figure..
no, hočem rečt, na nek način sem se "odkradla" stran. nisem mogla normalno, brez strategije odloga, odit. zdaj mi ni treba več, hvalabogu - grem v trgovino "ko čovek na misiji" user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?