zmajaz -> RE: kdaj postavljati otroka na noge (20.1.2010 22:37:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Jaz tudi mislim, da ni ravno hudega, če ga primeš za rokico in mu tako pomagaš, ko že enkrat sam hodi ob opori - prej pa absolutno ne. zakaj? stabilnost mora tud poštekat sam. mislim, več ko bo delal sam, prej bo spreten. Glede tega se strinjam - hotela sem samo reči, da otroku, ki že sam hodi ob opori ne boš naredil ravno neke hude škode, če mu tu in tam daš roko, in mu malo pomagaš, za razliko od tega, če postavljaš na noge otroka, ki se še sploh sam niti ne vstane - ker sem pa tudi to že doživela - soseda je postavljala na noge cca. 8 mesecev starega fantka, ki še niti slučajno ni znal sploh stati, ker ni imel niti najmanjšega ravnotežja, niti ni znal stati na ravnih nogah, ampak nekak na prstih, so ga držali kar pod pazduho in kao učili hoditi. Me je skoraj kap, ko sem videla, kaj delajo, ampak njim se je zdelo fino. Zdaj je star 14 mesecev in še ni sam shodil - ko ga vodijo za roko, ima pa tako čudno hojo, da ni čudno, da sam nima nobenega ravnotežja. Čisto so ga skvarili s tem. Saj prej ali slej bo že shodil, sicer ima še čas, ampak če ne bi tega delali, bi zdaj morda že hodil.
|
|
|
|