Leela
|
k.tja drži se jutri. Čimanj treme, potem pridi pa zvečer na relax. Prstne igre, to sem enkrat skopirala: Biba torto meša, vija vaja, vija vak (držiš otrokovo dlan in s prstom krožiš po njej) Biba torto reže, šlik, šlak, šlik, šlak (po otrokovi dlani s prstom narišeš križ -šlik, šlak) En kos torte ti dobiš ("zajameš iz otrokove dlani s svojimi prsti "torto" in jo neseš pred otrokova usta) drugega pa mala miš. (enako pred svoja usta) Miska zgancke kuhala, temu dala, temu dala, temu dala....(vsem prstom,do mezincka) temu pa vrat zavila (mezincku) pa v luknjico skocila (pozgackas otroka pod pazduho) Biba buba baja, po hrbtu se sprehaja,(s prsti se sprehajas po otrokovem hrbtu in ga pri tem zgackas) pa Lukatu nagaja. Luka rece "ti,ti,ti", (s prstom otrok zazuga) saj ni Biba kriva, ce je nagajiva. Pojdimo na vrt pogledat kaj delata miška in krt. miška po vrtu drobenclja (s prsti s sprehodimo po otrokovih dlaneh), krt zemljo ravna (z dlanmi pobožamo otrokove dlani). miška rožice nabira za krta (s palcem in kazalcem desne roke "potegnemo" vsak otrokov prstek - kot da obiramo), krt luknjice vrta. luknjo za miško vrta, vrta, vrta (s kazalcem desne roke vrtamo v dlan ene otrokove rokice). luknjo za krta vrta, vrta, vrta (s kazalcem desne roke vrtamo v dlan druge otrokove rokice). v eni luknji miška spi (primemo hrbtno stran ene otrokove rokice, potisnemo palček proti dlani, nato zapremo dlan v pest z ostalimi prsti). v drugi luknji krtek spi (primemo hrbtno stran druge otrokove rokice, potisnemo palček proti dlani, nato zapremo dlan v pest z ostalimi prsti). ninaj, ninaj, ninaj, ni (z dlanmi primemo hrbtno stran otrokovih pesti, jih potisnemo drugo k drugi in zazibamo) Moj klobuk ima tri luknje, tri luknje ima moj klobuk, če ne bi imel treh lukenj, ne bil bi moj klobuk. Potem jo ponoviš, sam da namesto trojke si tiho pa pokažeš s prsti številko 3. Naslednjo rundo dodaš še znak za klobuk (kot da si ga snameš iz glave)- Pri Zadnji ponovitvi dodaš še znak za luknjo (kot znak za odlično-kazalec in palec sta sklenjen, ostali trije pa razprti) Biba leze brez oddiha blja blja blja biba leze in sopiha (zasopihano) blja blja blja (s prsti grem od nog do glave) biba je do vrat prišla tok tok tok (potrkam ji na nos) je kdo doma? (poveš ime otroka) Biba, buba, baja po trebuščku se sprehaja ( sprehajamo se s prstki po trebuščku), malo sem (požgečkamo pod levo pazduho) in malo tja (požgečkamo pod desno pazduho) biba buba plesat zna. Sredi kroga buci buc (krožimo po trebuščku), dremlje, dremlje črni muc (pokažemo, kako spimo), črni muc se prebudi (se prebudimo), bibe ni,ni,ni En,dva tri vlak stoji ( palec -ena, kazalec- dva, sredinec- tri ) nič ne čaka - odhiti. ( z kazalcem "odmigamo" in zamahnemo z roko) kdor ne sliši zamudi. ( pokažemo na uho in skomignemo z rameni )
|