Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 21.1.2010 21:10:30
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas." Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa? Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo... Lahko pa da se motim...
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 22.1.2010 12:29:07
|
|
|
|
florecita
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa? Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. res hvala vsem, ki ste delili svoje zgodbe o vaših starostnih razlikah in pa doživetjih. Moram priznat, da se sedaj ne obremenjujem več toliko. Ko bo-bo. Važno je da smo zdravi in pa sposobni, željni in pa pripravljeni imeti še kakšnega otročka. Sedaj gledam na stvari malo drugače. Vidim, da bo sinček res lažje sprejel dojenčka, ker je že toliko velik da vse razume in že sedaj premišljuje o njem. Spravlja svoje premajhne cunjice in pravi da bodo za bratca/dojenčka... zelo rad ima okoliške dojenčke. vidim kar nekaj pozitivnih stvari: - samo ene plenice - ''pomoč'' pri dojenčku - starejši otrok se sam obleče, gre sam na wc, spi celo noč ( naš ni spal do svojega 3. leta!!!!) in sedaj ko razmišljam res ne vem kako bi lahko bila budnna cele noči ob obeh - morda se lahko vsakemu otroku posebaj posvetiš v njegovem času odraščanja poleg tega še gradimo in bi bilo res boljše ko bi imeli dojenčka že v novi hiši, saj je v tej pozimi kr hladno in tudi malo prostora je. No, kar je pa še najvažnejše,... se bom manj obremenjevala, kar pomeni, da bo tudi prej , saj vsi vemo, da stres in pa močna želja dosti pripomoreta k neuspehu pri zanositvi. Je pa tudi res, da me ta ''razlika'' moti tudi iz tega vidika, ker nama babe iz okolice in žlahte kr naprej težijo,... joj kdaj bo pa bratec al pa sestica,.. ja zdej bi blo pa že res čas,... ipd. Pa kaj naj celemu svetu razlajam, da sem pa imela SS??? Rada bi le, da se ne vtikajo toliko v naju. Saj jim to tudi rečem,pa ne zaleže. no, hvala res vsem
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 22.1.2010 12:35:44
|
|
|
|
mojamura
|
pa še moj prispevek. imam dva sina. imata razlike v letih malo man kot devet let. razumeta se super, se skupaj igrata, se seveda tudi kdaj pa kdaj skregata....sta res zelo navezana eden na drugega. naj te res ne skrbi to. po eni strani bo ti res lažje, ker boš imela res pomoč od starejšega sina.
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 26.1.2010 14:19:31
|
|
|
|
trobentic_@
|
Dokler te bodo njihove besede oz. govorice prizadele se bodo vtikali v vaju V naju se nihče ne vtika,ker me boli briga kaj govorijo... in vsem kar gre tudi povem in se več itak ne upajo pametovat
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 26.1.2010 14:26:26
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas." Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa? Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo... Lahko pa da se motim... Men so takšne dileme in vprašanja še vedno smešna, žal.
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 26.1.2010 18:43:28
|
|
|
|
hanna1
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas." Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa? Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo... Lahko pa da se motim... .......točno tako,preverjeno drži,da če si sam z svojimi strahovi,stiskami in vprašanji,trpiš,ti pa samo vzpodbudna beseda znanca ali pa prijateljice z RR-ja včasih zelo,zelo pomaga....marsikatera zagata je z več idejami lažje rešljiva....
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 26.1.2010 18:45:00
|
|
|
|
hanna1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Men so takšne dileme in vprašanja še vedno smešna, žal. Zakaj
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 26.1.2010 18:49:57
|
|
|
|
hanna1
|
Aja,pa moj sin je 14 let,hči pa dobri 2 leti in pol...zelo se imata rada,pa tud prepirata se....drug brez drugega ne moreta in jaz sem neskončno vesela,da ju imam...oba,ker sta tako različna,pa vendar mi vedno polepšata dan...no sine mi ga včasih tud zagreni,ampak kaj češ,življenje je niz vzponov in padcev...joj ,kako sem zakomplicirala
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 28.1.2010 20:53:12
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas." Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa? Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo... Lahko pa da se motim... Men so takšne dileme in vprašanja še vedno smešna, žal. Odgovor je v odebeljenem tisku... Jst poskušam vedno izhajat iz načela, da ima vsak svoje razloge, zakaj ga je ravno tistega strah (ali pa pač doživlja katere druge občutke). Nekomu je ravno tisto totalno banalno in smešno, nekomu drugemu pa tisto veliko pomeni. Morda bo bolj bedasta primerjava, sam meni recimo je fuzbal ena najbolj bednih stvari na svetu (ne najdem poante), nekomu je pa to smisel življenja... Tako nekako...
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 11.2.2010 20:47:57
|
|
|
|
tasia
|
No, ne morem se znebit tega razmišljanja o recimo 5 letni razliki... to me mori, čeprav vem, da je najvažnejše imeti zdravega otroka, pa ne glede na to, koliko sta razlike. Moja dva sta 4 leta narazen in je mali čisto navdušen nad sestrico, jo zabava in meni marsikaj pomaga (odnese pleničke,...). Ker že dojema, tudi ljubosumja niti ni Midva z bratom sva pa 2 leti narazen pa se nisva razumela do srednje...to sploh ni pomembno, odvisno je od človeka! Tako da brez panike in veliko sreče LP
|
|
|
|
RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom... 11.2.2010 21:18:52
|
|
|
|
nia5
|
Sicer nisem brala odgovorov, lahko pa ti povem, da je pri naših sosedih med sestrama 10 let razlike. Pa ni bilo nobenih problemov, kvečjemu je bilo mamici lažje, ker ji je starejša hčerka bila v veliko pomoč, je vedela maličko previt, popazit... Resnično so po moje tvoje bojazni in dvomi odveč.
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?