|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom...
21.1.2010 21:10:30   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas."

Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa?
Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo...

Lahko pa da se motim...user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 51
22.1.2010 12:29:07   
florecita

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Jst pa pravim, da se vsakemu njegov problem zdi pomemben. Morda pa so tvoje dileme in strahovi komu drugemu tut preganjanje dolgčasa?
Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden.

res hvala vsem, ki ste delili svoje zgodbe o vaših starostnih razlikah in pa doživetjih.

Moram priznat, da se sedaj ne obremenjujem več toliko. Ko bo-bo. Važno je da smo zdravi in pa sposobni, željni in pa pripravljeni imeti še kakšnega otročka.

Sedaj gledam na stvari malo drugače.
Vidim, da bo sinček res lažje sprejel dojenčka, ker je že toliko velik da vse razume in že sedaj premišljuje o njem. Spravlja svoje premajhne cunjice in pravi da bodo za bratca/dojenčka... zelo rad ima okoliške dojenčke.

vidim kar nekaj pozitivnih stvari:
- samo ene plenice
- ''pomoč'' pri dojenčku
- starejši otrok se sam obleče, gre sam na wc, spi celo noč ( naš ni spal do svojega 3. leta!!!!) in sedaj ko razmišljam res ne vem kako bi lahko bila budnna cele noči ob obeh user posted image
- morda se lahko vsakemu otroku posebaj posvetiš v njegovem času odraščanja

poleg tega še gradimo in bi bilo res boljše ko bi imeli dojenčka že v novi hiši, saj je v tej pozimi kr hladno in tudi malo prostora je.

No, kar je pa še najvažnejše,... se bom manj obremenjevala, kar pomeni, da bo tudi prej user posted image user posted image user posted image user posted image , saj vsi vemo, da stres in pa močna želja dosti pripomoreta k neuspehu pri zanositvi.

Je pa tudi res, da me ta ''razlika'' moti tudi iz tega vidika, ker nama babe iz okolice in žlahte kr naprej težijo,... joj kdaj bo pa bratec al pa sestica,.. ja zdej bi blo pa že res čas,... ipd.
Pa kaj naj celemu svetu razlajam, da sem pa imela SS??? Rada bi le, da se ne vtikajo toliko v naju. Saj jim to tudi rečem,pa ne zaleže.

no, hvala res vsem user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
22.1.2010 12:35:44   
mojamura
pa še moj prispevek. imam dva sina. imata razlike v letih malo man kot devet let. razumeta se super, se skupaj igrata, se seveda tudi kdaj pa kdaj skregata....sta res zelo navezana eden na drugega.
naj te res ne skrbi to. po eni strani bo ti res lažje, ker boš imela res pomoč od starejšega sina.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 53
26.1.2010 14:19:31   
trobentic_@
Dokler te bodo  njihove besede oz. govorice prizadele se bodo vtikali v vaju
V naju se nihče ne vtika,ker me boli  briga kaj govorijo... in vsem  kar gre tudi povem in se več itak ne upajo pametovat user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 54
26.1.2010 14:26:26   
kalbo

Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas."

Jst dojemam to tako kot če nekaj ne veš...Če vprašaš (pa če je še tako neumno vprašanje), boš od takrat naprej vedel...če ne vprašaš, boš še naprej neveden. Ravno tako je s strahovi. Če jih deliš z drugimi, obstaja velika verjetnost, da te bojo drugi pomirili, če držiš v sebi, se strahovi ponavadi samo večajo...

Men so takšne dileme in vprašanja še vedno smešna, žal.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 55
26.1.2010 18:43:28   
hanna1

.......točno tako,preverjeno drži,da če si sam z svojimi strahovi,stiskami in vprašanji,trpiš,ti pa samo vzpodbudna beseda znanca ali pa prijateljice z RR-ja včasih zelo,zelo pomaga....marsikatera zagata je z več idejami lažje rešljiva....

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 56
26.1.2010 18:45:00   
hanna1

Zakajuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 57
26.1.2010 18:49:57   
hanna1
Aja,pa moj sin je 14 let,hči pa dobri 2 leti in pol...zelo se imata rada,pa tud prepirata se....drug brez drugega ne moreta in jaz sem neskončno vesela,da ju imam...oba,ker sta  tako različna,pa vendar mi vedno polepšata dan...no sine mi ga včasih tud zagreni,ampak kaj češ,življenje je niz vzponov in padcev...joj ,kako sem zakompliciralauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
28.1.2010 20:53:12   
picola1

Odgovor je v odebeljenem tisku...user posted image
Jst poskušam vedno izhajat iz načela, da ima vsak svoje razloge, zakaj ga je ravno tistega strah (ali pa pač doživlja katere druge občutke). Nekomu je ravno tisto totalno banalno in smešno, nekomu drugemu pa tisto veliko pomeni. Morda bo bolj bedasta primerjava, sam meni recimo je fuzbal ena najbolj bednih stvari na svetu (ne najdem poante), nekomu je pa to smisel življenja...
Tako nekako...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 59
11.2.2010 20:47:57   
tasia
No, ne morem se znebit tega razmišljanja o recimo 5 letni razliki... to me mori, čeprav vem, da je najvažnejše imeti zdravega otroka, pa ne glede na to, koliko sta razlike.

Moja dva sta 4 leta narazen in je mali čisto navdušen nad sestrico, jo zabava in meni marsikaj pomaga (odnese pleničke,...). Ker že dojema, tudi ljubosumja niti niuser posted image

Midva z bratom sva pa 2 leti narazen pa se nisva razumela do srednje...to sploh ni pomembno, odvisno je od človeka!

Tako da brez panike in veliko sreče

LPuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 60
11.2.2010 21:18:52   
nia5
Sicer nisem brala odgovorov, lahko pa ti povem, da je pri naših sosedih med sestrama 10 let razlike. Pa ni bilo nobenih problemov, kvečjemu je bilo mamici lažje, ker ji je starejša hčerka bila v veliko pomoč, je vedela maličko previt, popazit...
Resnično so po moje tvoje bojazni in dvomi odveč.

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.2.2010 20:12:41   
astrid1
Ljudje smo pač takšni, da imamo problem, če ne gre vse tako kot smo si zamislili. Zato pa je takšen forum  super, ker se lahko pogovoriš in se znebiš skrbi.
Pri nas delamo na drugemu otroku in če bo vse po sreči, bo razlike 15 let. Že zdavnaj sem se nehala obremenjevati s tem, kako je pri sosedih in znancih. Nima smisla.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 62
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?