|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne morem se sprijaznit, da bo med otrokom...
19.1.2010 22:44:29   
lex
Ne bom brala vsega, ker se mi ne da, kaj so druge napisale. jaz imam zelo majhne razlike in ti povem, da ni vedno vse tako rožnato kot se vidi na prvi pogled. Včasih zjutraj ko jih spravljam v vrtec se sprašujem, če mi je bilo res treba. Najstarejši bo zdaj 5 let. Njega spravit v vrtec je pesmica. Čisto ok se vstane, obleče in naje, kot da ga ni. Oni dve (2,5 let in 1,5 leto) juhuhu pa moji živčki. Ena bi se oblekla pa kape ne bi imela, druga bi v pižami šla v vrtec, ko jo že "prisilim" da se oblečeva bi ona neko majco, ki jo ima v glavi nima je pa na polici. Skratka 2 mali mulčici spravit zjutraj je dober trening za živce.
Drugo kot je: kolegica mi je pravila, ki ima večje razlike med svojimi, da je prva veliko lepše in drugače doživljala prihod najmlajšega bratca, kot ta srdnjega, ko je bila še manjša. Veliko več ji je lahko pomagala,... To kar tudi jaz opažam pri mojem sinu, da če bi imeli sedaj dojenčka bi mi veliko več pomagal.
Potem kot praviš plenice. Jaz sem še ne dolgo nazaj imela dvojne plenice skoz, pa trojne cotke, če se je kdo kje popacal,........ skoraj potovalke sem tovorila za sabouser posted image . Verjetno je veliko lažje it nekam z otrokom, ki že ve kaj je prav in kaj ne, kako se kje obnaša in podobne stvari in z enim elo majhnim dojenčkom. Verjetno je zelo lažje it na pizzo ali kaj podobnega. Midva sploh ne upava it ven, ker je pri nas ponavadi scena podobna tejle: Srednja zbeži od mize in tava po gostilni, najmlajša ji seveda sledi, najstarejši bi se pa tudi šel igrat in jih lovit po gostilni a ve da se to ne spodobi. Potem ko mlajši dve končno spravima nazaj za mizo, najstarejšega lulat in eden ostane z dvema pri mizi, če nimam zraven kakega avta, barvic in listov ali vsaj kake knjige je boljše da kar uidemo iz gostilne.

verjemi, kar se pa igranja tiče se pa že zaigrajo skupaj ampak moreš bit vedno poleg, jih motivirat in zelo dobro usmerjat, ker drugače se kar hitro začnejo prepirat. Trenutno so še premajhni, da bi se zaigrali sami skupaj za več kot 10 minut.

So dobre in slabe lastnosti ne rečem. in ni mi žal, da imam majhno razliko, se pa kdaj pa kdaj vprašam kako bi bilo če bi bila razlika večja.
Držim pesti za vaju in upam, da kmalu vidim da se ti je pokazal user posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.1.2010 22:53:13   
eternety
Iz lastnih izkušenj (imam 5 let mlajšega brata) ti lahko povem, da si ne znam predstavljati življenjenja brez njega. Ko se je rodil sem bila "normalno" ljubosumna, ker so pač vsi njemu izkazovali pozornost. Vejetno starši niso bili dovolj pozorni na to, ampak da se to tudi rešiti. Pomembno je da starejši otrok sodeluje pri negi in pestovanju novorojenčka in se ne počuti zapostavljenega. Na tak način ga vzljubi in tudi varuje, če staršev ni v bližini. Kar se tiče igranja, seveda se bosta skupaj igrala, pa tudi stepla včasih user posted image . Meni se 5 let sploh ne zdi tako velika razlika. Pa tudi zdaj, ko sva že oba "velika" se fajn razumeva in medsebojno pomagava. Tako da kar pogumno, držim pesti, da ti čim prej uspe. Res je lepo imeti brata ali sestro. Jaz bom tudi svoji pupiki probala še kakšnega priskrbet.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.1.2010 0:26:46   
Anonimen
Morijo me te misli

nikar. user posted image  
saj so ti že drugi napisali, da razlika med leti ni toliko pomembna. lahko, da sta dvojčka pa ne bosta ravno prijateljsko razpoložena en do drugega, lahko pa je med njima deset let pa bosta kot sorodni duši!

se mi zdi, da je v nas še vedno tisti duh YU, ki nas je predalčkal po cicibanih in pionirjih pa mladincih,...
nekateri shodijo prej, drugi prej govorijo, tretji se radi smejejo,... različni smo si in zato enkratni!

in: prijetno je videti, da se otroka razumeta, a vseeno imej v mislih, da ne rojevaš otroku sopotnika za igro, temveč da rojevaš otročka, ki ima svoj značaj in želje ter interese. ker če ne lahko zapostaviš drugega, ki mu z rojstvom daš vlogo družabnika...

Neposredna povezava do sporočila: 28
20.1.2010 8:13:03   
kalbo
Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.1.2010 8:17:39   
mateyka
ma to je en moderen mit zadnje čase imho. midva sva tudi hotela mini razliko v letih, pa je neki vmes prišlo in čakava, da se bo tako uredil, da bomo lahko meli še enega. samo sem potem malo razmišljala - pa mislim, da ne bo neke tragedije, če bo večja razlika v letih. celo bolj praktično - manj plenic user posted image

mislim, da imaš eno vizijo v glavi kako naj bi bilo, in če ne bo tako, ne bo to to. pa ni nujno da je to res.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.1.2010 8:22:39 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.1.2010 8:21:06   
Hanuši
saj je bilo že vse napisano.

Prva in edina pomembna stvar je karakter otrok.
Lahko imaš 1 leto razlike pa bosta kot pes in mačka (moja najboljša prijateljica in njena sestra-od malega pa do danes pri 32 in 33 letih), lahko pa imaš 9 let (moj sosed iz otroštva in njegova sestra), pa sta še danes neločljiva, popolnoma sorodni duši, kot bi bila enojajčna dvojčkauser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest pravim takim temam: " Če problemov ni, jih dejmo pa nardit, če ne je dolgčas."

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Hanuši -- 20.1.2010 8:25:03 >

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.1.2010 8:21:52   
barni
Jaz ti pa povem, da imam brat, ki ni celih 2 leti mlajsi, pa mi je sel vedno na zivce, ker se z njim ni dalo nikoli igrati, ogromno je jokal, se zdaj je mamina maza, cmera, kaj vem. VEdno me je specal ali pa sem morala paziti nanj, ker sem bila kao bolj zrela.

Mah, ni vse v razliki, je tudi v odnosih in karakterjih otrok. Meni bi bilo velikokrat bolje, ce bi bila edinka. Pa ce se se tako cudno slisi. Tudi sedaj, ko sva starejsa, je vedno samo on od mene imel pomoc, ce sem jaz njega rabila, mi ni bil sposoben pomagati.

Zdaj pa imava itak odnos za zivjo in adijo in meni zelo ustreza. Se je vsaj prekinilo custveno izsiljevanje v smislu, bos pa ja naredila, saj je tvoj brat.

Tako da razlika v letih in igranje ? Mislim, da nima kaj bistvene veze. Odnos se ne gradi na tem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.1.2010 8:23:36   
ALWAYS LARA
moji sta 22 mescov narazn pa se več al manj sam cufata in cvilta in kričita in tavelka maltretira tamalo. tko da majhna starostna razlika ne pomeni da se bosta pa zdej 100% igrala med sabo!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.1.2010 8:24:59   
kasso

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.1.2010 8:28:56   
mateyka

lol, kalbo user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.1.2010 8:31:12   
Anonimen
mislim, da imaš eno vizijo v glavi kako naj bi bilo, in če ne bo tako, ne bo to to. pa ni nujno da je to res.

ja, se moramo začeti učiti živeti brez takšnih vizij in uživati dan takšen karkšen je.

nekako tako,... si moramo delat čim manj problemov! dolgčas je včasih koristen.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
20.1.2010 8:53:47   
dps1
to se meni ne zdi  velika razlika. pričakovala sem, da bo napisano vsaj kake 8-10 let. 5 let se mi zdi kar normalna razlika.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.1.2010 9:27:04   
manna
Majhna starostna razlika med sorojenci (recimo 2 leti) je sicer luštkana na pogled - dva mala cortka aneda, ampak v resnici pa kolikor vidim pri drugih, sploh ni tako fletno. Že ob rojstvu drugega pride kriza, ker starejši še vedno precej potrebuje mamico, ne zna še ubogat, se zamotit. Potem ko oba že tekata naokoli, je spet kažin ker nimaš niti minute miru, kar naprej je treba nekej mirit, posredovat, pazit, sploh ne morta bit sama dve minuti ker sta si preveč v laseh kar naprej. Potem ko sta najstnika ponavadi ne marata drug druzga in ne hodita skupej žurat recimo, ker se imata poln kufer, ne deluje jima tako da bi eden "pazil" na drugega,...

Če pa je več let razlike (3-4 in več) pa je vedno eden "bolj starejši", pazi na malega, pomaga mamici, je že "velik", že razume, sodeluje, se počuti pomembnega ker več zna, lažje prenese da je še eden pri hiši. Skratka - če sta približno enako stara, delujeta kot tekmeca, če pa sta več let razlike pa ne.

Midve s sestro sva 4 leta narazen in se od nekdaj ful razumeva, kot male sva se super igrale skupaj, v šoli mi je zmeri pomagala, v študenstkih letih sva živele skupaj, žurale skupaj in še danes klepetava po telefonu o vsem, si vse poveva, v glavnem je super. V bistvu lahko rečem da je moja najboljš prijateljica.

Tko da nikar se ne sekiraj. Veliko prednosti je za večjo razliko!!

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.1.2010 9:35:36   
pupca
mi imamo  razliko točno 4  leta.in je super.velikokrat  sem sama doma z obemi.mož je veliko v službi.tavelik je  samostojen .se gre sam  skopat,poje sam,...tamala pa je stara 10 mesecev .in jo je po celi hiši polno.plazi,pleza povsod,.moram jo hranit ,okopat.in  tavelik jo ima zelo rad ,se z njo igra,ji poje.ne vem kako bi zmogla če bi bila  majhna razlika v letih.če bi se še enkrat odločila bi se isto odločila.

Neposredna povezava do sporočila: 39
20.1.2010 10:10:15   
jagoda77
imam brata in sestro, mlajša 7 in 9 let in se vsi čist fajn razumemo že skoz. pa mojedva sta lahko šla kej večkrat zvečer ven, ker sem ju jaz lahko počuvala. user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.1.2010 10:30:57   
Anonimen
Jaz in brat sva razlike 11 let,on je mlajsi.Mami sem ga pomagala pocuvat,v OS mu pomagala pri nalogah...Zdaj se se vedno fajn zastopiva.Tako,da pomoje ni toliko vazna razlika ampak odnos in karakter otrok!

Partner in sestra sta si 5let razlike...Tudi vesta povedat kako sta si pomagala,nagajala in se se danes tudi  fajn zastopita.

Midva ce bova imela kdaj 2otroka si zeliva razliko najmanj 5let.

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
20.1.2010 10:47:54   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

No, ne morem se znebit tega razmišljanja o recimo 5 letni razliki... to me mori, čeprav vem, da je najvažnejše imeti zdravega otroka, pa ne glede na to, koliko sta razlike.

hvala za vaše besede

Med mojima dvema je razlike 5 let in povem ti, da sta se vseskozi zelo lepo razumeni, da sedaj ko jih imasta 15 in 20 sploh ne govorim. Mlajša komaj čaka, da pride starejša v petek domov. Študira namreč v drugem kraju.

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

Neposredna povezava do sporočila: 42
20.1.2010 12:40:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

hčera je letnik 1993, naš novi član pa prihaja marca!! torej 16,5 let razlike... pa se nič ne obremenjujem s tem! user posted image user posted image stara sem 36 - pa kaj!! bomo pa imeli 2 edinčka!

moja prva hcerka je letnik 95,druga 2008,tretja 2009,stara sem 36user posted image ...mal podobno a ne?

Sem se tudi sama malo bala,kako bo,spet plenice,nocno vstajanje,ne mores vsepovsod z otrokom...4leta pa res ni taka razlika.

(odgovor članu 7lina7)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
20.1.2010 12:42:10   
Anonimen

haha,ziva resnica,

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
20.1.2010 13:09:50   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Jaz sem s svojim bratom 4 leta narazen. Ko sva bila še oba otroka so bile seveda včasih veselice, ampak moram reč da imam z njim res dober odnos.

Podpis.
Sestra je štiri leta mlajša od mene. V prvih letih je ona tepla mene, ker sem se bala za njo in bila zaščitniška in mi na kraj pameti ni padlo, da bi jo udarila. Vedno je bila bolj eksploziven karakter. Potem pa so prihajala obdobja, ko sva se zelo razumeli, pa tudi obdobja, ko sva se kregali. Od njenega 15. leta naprej sva najboljši prijateljici. Skupaj sva žurali, si delili solze in smeh, še vedno si vse zaupava... Ne predstavljam si, da je ne bi imela.
Danes je stara 20 let, izredno zrela in pametna oseba, po poklicu vzgojiteljica, ki mi pri vzgoji sina velikokrat dobro svetuje in priskoči na pomoč.

Jaz mislim, da 4 leta ni nobena razlika. Ogromno tu šteje karakter otrok. Večina je takšnih, da se občasno razumejo, občasno pa ne. So pa tudi primerki, ko se popolnoma nič ne razumejo ali pa ves čas tičijo skupaj. Mislim, da je to odvisno predvsem od karakterja, ne tako zelo od starosti.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 45
20.1.2010 21:01:54   
uwaga
Imam hčerko in sina, razlike je 5 let, krasno sodelujeta, se igrata, se podpirata, se skregata in zagovarjata en drugega pred starši.
Vse je o.k.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.1.2010 22:03:57   
x_srečka_x
Jaz imam točno 2,5 razlike,ne morem rečt da se super razumeta ker mali ji jemle igrače,potem pa...saj veste user posted image  od tega da se za sekundo obrnem in floc,mali ima že brke od flomastrov user posted image  itd. se skoz nekaj buckata.
Imam pa jaz starejšo sestro 5 let,se pa nikoli nisva razumeli,vedno sva se kregali itd. Brat ki je pa od mene starejši 7 let se pa od nekdaj super razumeva.
Tako kot so ti že napisale
,da ni starostne razlike da bi se super razumeli.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 47
21.1.2010 12:00:30   
Anonimen
Mi imamo razlike skoraj 8 let in za enkrat vse klapa kot mora.Starejši brat je zelo zaščitniški do mlajše sestrice in jo ima tudi zelo rad.Velikokrat ji na tiho reče,da je najbolj prijazna punčka na svetu.Skoraj vedno takrat,ko jaz mali kaj dopovedujem,da se ne sme odpirat predalov.....Je pa včasih tudi jezen na njo,ker mala zelo rada izkoristi priliko in mu šolske zvezke in knjige rada pomeče po tleh,pa njegova peresnica je zakon.

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
21.1.2010 12:24:29   
ZARA
Imam 2 brata in med nami je po osem let razlike. Zakon. Jst sem seveda sredinka.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.1.2010 13:04:44   
imee
Tudi jaz nisem brala vsega. Napisala bom samo svoje mnenje. Tudi sama se imela nekaj časa pomisleke glede velike starostne razlike, ki pa so s prihodom drugega otroka zbledeli. Razlike je pri nas 8 let in moram reči, da je kar prav tako. Ko je bil naš prvorojenec manjši sem se lahko v celoti posvetila njemu, sedaj pa že razume, da je moram svoj čas deliti še s sestrico.
Moram reči, da je tudi sam na svojo sestrico zelo ponosen in do nje zaščitniški.

Upam, da bo takšno razumevanje med njima vladalo tudi v prihodnje.

Mislim pa , da vsaka starostna razlika med otroki prinaša tako slabe,kot dobre stani in je prava, če jo sprejmemo kot tako.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

trajanje poroda
ksenci

Kako dolgo je trajal 2. porod ?

daljši od prvega (30%)

isto kot prvi (16%)

krajši od prvega (54%)

Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!