|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: OPOROKA
19.1.2010 11:03:53   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

aja....sin ima stalno prebivalisce v hisi starsev. igra to kaksno vlogo?(tisti sin, ki ne bi dobil dediscine)

sorry gita, ker vdiram

prebivalisce ne igra nobene bistvene vloge..

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.1.2010 11:05:53   
gita10

kaj pa to?

starsa imata svojo hiso. imata 2 sina. v oporoki zapiseta, da hiso zapustita enemu sinu. se drugi sin lahko obrise pod nosom, ali mu kaj pripada?

Glej sploh ni tako enostavno, da bi bilo midva zapustiva premoženje v Sloveniji mojemu sinu in je vsega konec.
Ampak tu je nujni delež s katerim lahko imaš kar nekaj problemov z izplačevanjem.
Moraš vedet, da pri nas doma je obrt za katero jaz delam od svojega 10 leta naprej. Vsak dan sem v svoji mladosti morala vsaj dve- tri uri delati v delavnici in vem, da bo moj sin tudi. že sedaj pri 8 letih mu damo kakšno enostavno delo- tako to je. In družinsko podjetje pri nas doma je res družinsko, kjlub temu, da ni moje še vedno od moje mame smo vedno vsi prijeli za delo in iz tega je nastalo vse njeno premoženje- če bi vedno za vsako stvar plačevala delavce ne bi imeli nič. 
In potem bi moral naprimer moj sin stroje prodajat, da izplača njih- ker nagajali mu pa bodo- pa če na koncu ne bodo imeli nič od tega, ker po njihovem sva midva kriva, da je gospa brez moža - kljub temu, da sta se razšla veliko prej preden sva se midva sploh spoznala.
Zadnjič mi je celo napisala na sms da če ne bi bilo mene bi se lahko vrnil k njej ker je ona sedaj samska - in da naj ravnam po svoji vesti in ga pošljem nazaj v Bosno user posted image . In s takimi ljudmi se bi potem moj sin moral obadati, če se nama kar koli zgodi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.1.2010 11:06:21   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Najprej morata it do odvetnika, da vama on pove kakšne so vajine možnosti. Jaz sem ti napisala čist laično. vem pa da, če se mož pisno odpove dedovanju, deduje samo vajin sin.

še to je danes na sodišču vprašljivo...žal.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.1.2010 11:11:53   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Najprej morata it do odvetnika, da vama on pove kakšne so vajine možnosti. Jaz sem ti napisala čist laično. vem pa da, če se mož pisno odpove dedovanju, deduje samo vajin sin.

niti ne! njen moz se komot zaveze in podpise, da se v primeru njene smrti odpoveduje vsem delezem v korist njunega sina!!! seveda pa nej tako oporoko sestavi odvetnik in naj se jo hrani na sodiscu oz vsaj v odvetniski pisarni, pa minimalno dve 'tuje' price morata bit zraven na oporoki podpisane!

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.1.2010 11:14:30   
baguSka
gita, kar se tice tiste tvoje prijateljice oz od mame, ki placuje najemnino je pa tkole:

na njeni napaki se lahko ucis in te napake ne ponovis!! ti se lahko s prodajo nepremecnine sinu resis dedovanja po svoji smrti, ker ti nic ne ostalo.. ampak kljub prodaji podpisite interno pogodbo, s katero se zavezujes, da lahko to nepremicnino uporabljas do svoje smrti!!! to nej ti pa bolj natancno in tocno sestavi en dober odvetnik, da ne bo potem kaksnih takih nesporazumov!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.1.2010 11:15:55   
uškinamama
miška ja, nujni delež je polovico od tistega kar bi podedoval

Gita10, že prej sem te vprašala kako to vpliva na vajin odnos - zdaj ne vem če me ignoriraš ali le nočeš odgovorit. Kaj pravi mož?  Si mu kaj omenila*- je njegovo ravnanje na drugi temi povezano s tem.

Zakaj si se  sedaj lotila tega vprašanja (mali ima že 8 let) ? Ne  vem midva sva to porihtala še pred poroko user posted image  .

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.1.2010 11:17:27   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Moraš vedet, da pri nas doma je obrt za katero jaz delam od svojega 10 leta naprej. Vsak dan sem v svoji mladosti morala vsaj dve- tri uri delati v delavnici in vem, da bo moj sin tudi. že sedaj pri 8 letih mu damo kakšno enostavno delo- tako to je. In družinsko podjetje pri nas doma je res družinsko, kjlub temu, da ni moje še vedno od moje mame smo vedno vsi prijeli za delo in iz tega je nastalo vse njeno premoženje- če bi vedno za vsako stvar plačevala delavce ne bi imeli nič. 
In potem bi moral naprimer moj sin stroje prodajat, da izplača njih- ker nagajali mu pa bodo- pa če na koncu ne bodo imeli nič od tega, ker po njihovem sva midva kriva, da je gospa brez moža - kljub temu, da sta se razšla veliko prej preden sva se midva sploh spoznala.
Zadnjič mi je celo napisala na sms da če ne bi bilo mene bi se lahko vrnil k njej ker je ona sedaj samska - in da naj ravnam po svoji vesti in ga pošljem nazaj v Bosno user posted image . In s takimi ljudmi se bi potem moj sin moral obadati, če se nama kar koli zgodi.

potem se pa naj mož odpove, dedovanju po tebi, kot sem napisala. potem njegovi otroci ne bodo imeli česa zahtevat...iz tvojega premoženja mislim.
Za njegovo premoženje pa napišita, kaj sodi pod to in otroci dedujejo delež samo njegovega premoženja.

Potem nimajo nič kar je  tvojega premoženja za iztožit.   oni ne morejo dedovat nekaj, čemur bi se njihov oče odpovedal.
Koneckoncev jim je pustil stanovanje, katerega delež bi pripadal tudi vajinemu sinu in bi jih sin lahko kontra zafrkaval.

Moj tast je tašči naivno podpisal premoženje, da je mojega moža skoraj kap. Tast je pristal  dobesedno na cesti. In on, kot sin, ni mogel nič. 

< Sporočilo je popravil mika -- 19.1.2010 11:20:33 >

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.1.2010 11:22:03   
Anonimen
mika, mal si narobe citiralauser posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
19.1.2010 11:24:13   
mika

mika, mal si narobe citiralauser posted image

vidim jauser posted image ...sam to je RR zabrklal........ al jazuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.1.2010 11:24:14   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

niti ne! njen moz se komot zaveze in podpise, da se v primeru njene smrti odpoveduje vsem delezem v korist njunega sina!!! seveda pa nej tako oporoko sestavi odvetnik in naj se jo hrani na sodiscu oz vsaj v odvetniski pisarni, pa minimalno dve 'tuje' price morata bit zraven na oporoki podpisane!

Danes je vse možno...mene teta, ki se je odpovedala nujnemu deležu in smo njen dedni odpravek priložili kot dokaz na sodišču še vedno toži in to se vleče že 5 let. Tako da na koncu bo vse odvisno kaj bo sodnik odločil. Ko si enkrat na sodišču na obravnavi šele vidiš, kaj vse je možno.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.1.2010 11:26:47   
baguSka
Ko si enkrat na sodišču na obravnavi šele vidiš, kaj vse je možno.

brezskrbi da to vem... na zalost... user posted image user posted image user posted image ampak vem stvari imas pred smrtjo porihtanih, boljse je! vsaka stvar viska je vec kot dobrodosla!

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.1.2010 11:28:49   
hrchy
Gita 10, ne sekiraj se - veliko moznosti je, da 'zavarujes' svoj del premozenja.

Najbolje bi bilo da si pisno razdelita premoženje, vknjižita v zemljiško knjigo kar se tiče nepremičnin.

Pazi ker tudi ce si samo ti vpisana kot lastnik vajine hise, je moz se zmeraj upravicen do razpolaganja s svojim delezem.

Se pravi, da tudi, če dobim v času zakonske zveze - je to moje premoženje.

Tako je, saj tvoj moz nima nic zraven pri ustvarjanju tega premozenja. Ne pozabi pa, da moras dokazati, da si to ti res dobila (mogoce lahko prilozis k oporoki npr. racun za nakup zemljisca, kjer so podpisani tvoji starsi - da se vidi, da je to njihovo premozenje, zapuscinski sklep po tvojem ocetu...).
Poleg tega naj tvoj moz podpise, da se odpoveduje dedovanu po tebi (in posledicno tudi tvoji otroci od tega ne bodo mogli nic zahtevati)

Mozevi otroci iz prvega zakona imajo torej pravice le do mozevega dela skupnega premozenja.

Sej oni bodo dobili itak vse kar imava midva v Bosni- celo jaz sem kar nekaj vložila v najino hišo dolj-, dobili stanovanje, ki so jima ga kupili starši mojega moža in jim je celega pustil.

To je pa se bolje za tvojega sina. Teoreticno imajo namrec vsi mozevi otroci pravico do dolocenega deleza npr. tega stanovanja. Tudi tvoj sin. V primeru namrec, da tvoj moz umre, njegovi otroci iz Bosne pa se zelijo ’usesti’ na njegov del hise, lahko tvoj sin zahteva vracunavanje daril v dedni delez. Po domace – da so ze dobili tisto, kar jim pripada in jim je moz s tem, da jim je dal stanovanje, ze kompenziral za njihov del vase hise.

Poleg tega je tudi ½ tistega, kar sta skupaj ustvarila v Bosni, tvojega, kar tudi predstavlja en delez, ki se ga lahko ’kompenzira’ s tistim, kar bi oni zahtevali v Sloveniji.

Kakorkoli, sodisca stremijo k temu, da se nepremicnine cim manj ’drobi’ in so bolj naklonjena pobotanju in temu, da ima posamezna nepremicnina na koncu cim manj lastnikov.

se enkrat pa - do odvetnika na posvet - pa omeni mu vse, kar si anm povedala tu.

if a man speaks his mind in a forest and no woman hears him, is he still wrong?

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.1.2010 11:29:23   
mika

Danes je vse možno...mene teta, ki se je odpovedala nujnemu deležu in smo njen dedni odpravek priložili kot dokaz na sodišču še vedno toži in to se vleče že 5 let. Tako da na koncu bo vse odvisno kaj bo sodnik odločil. Ko si enkrat na sodišču na obravnavi šele vidiš, kaj vse je možno.

ampak tebe toži teta, ki je podpisala, da se je odpovedala. Si je premislilauser posted image
Če ni preveč osebno...kaj je pa navedla za razlog, da se je prej odpovedala, sedaj bi pa imela?

Gitin mož pa najbrž ne bo tožil svojega sina. Njegovi otroci  po njegovi smrti ne morejo tožit. Lahko toži vsak, ki se mu sprdne....samo dobil ne bo nič.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.1.2010 11:33:10   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

miška ja, nujni delež je polovico od tistega kar bi podedoval

Gita10, že prej sem te vprašala kako to vpliva na vajin odnos - zdaj ne vem če me ignoriraš ali le nočeš odgovorit. Kaj pravi mož?  Si mu kaj omenila*- je njegovo ravnanje na drugi temi povezano s tem.

Zakaj si se  sedaj lotila tega vprašanja (mali ima že 8 let) ? Ne  vem midva sva to porihtala še pred poroko user posted image  .

Na najin odnos je to nehalo vplivat že pred leti, ker jaz enostavno te njene izpade ignoriram. Vsake toliko me zaboli, ker bi želela spoznati njegove otroke -ampak tako pač je in se s tem do sedaj sploh nisem obremenjevala. Ko sem rodila sina sem takoj naredil nekakšno oporoko, komu ga zapuščam v primeru najine smrti in to mi je bilo najvažnejše.
Prihajam proti 40 letom - bolezen hitro pride prav tako nesreča. In sem začela o tem razmišljat kako zavarovati svojega sina- pa ne samo sina tudi v primeru, da jaz preživim mojega moža, komu bom vse izplačevala del svojega premoženja.
na najin odnos pa to sploh ne bo nikoli vplivalo, ker si ne bi niti dovolila, da bi me kaj takšnega iz tira vrglo.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.1.2010 11:34:44   
mika
Aja pa to....
če ti gita, umreš prva, na obravnavo ne bodo klicani njegovi otroci. Samo tvoj sin in mož. In če se mož odpove svojemu deležu v sinovo korist, dobi premoženje sin. Konec.

Ko pa mož umre, se rešuje samo njegovo premoženje, tvoje je že sinovo.

In tud če mož umre prvi, se rešuje samo njegovo premoženje. zato je fajn, da bi pri hiši imela napisan delež v zemlj. knjigi, kolikšen pripada njemu in na vseh ostalih nepremičninah, ki jih imata ali pa jih bosta imela.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.1.2010 11:37:26   
uškinamama
To je dobro.  Se pravi, da bosta pri odvetniku zagotovo rešila vse kar si bosta zamislila. Tukaj so ti punce dale kar nekaj nasvetov, ni vrag da se ne bo našla rešitev...

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.1.2010 11:45:58   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

gita, kar se tice tiste tvoje prijateljice oz od mame, ki placuje najemnino je pa tkole:

na njeni napaki se lahko ucis in te napake ne ponovis!! ti se lahko s prodajo nepremecnine sinu resis dedovanja po svoji smrti, ker ti nic ne ostalo.. ampak kljub prodaji podpisite interno pogodbo, s katero se zavezujes, da lahko to nepremicnino uporabljas do svoje smrti!!! to nej ti pa bolj natancno in tocno sestavi en dober odvetnik, da ne bo potem kaksnih takih nesporazumov!

ja, to je kar primerna rešitev. samo za obrt je pa malo drugače?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.1.2010 14:56:17   
kasso

ampak tebe toži teta, ki je podpisala, da se je odpovedala. Si je premislilauser posted image
Če ni preveč osebno...kaj je pa navedla za razlog, da se je prej odpovedala, sedaj bi pa imela?

Gitin mož pa najbrž ne bo tožil svojega sina. Njegovi otroci  po njegovi smrti ne morejo tožit. Lahko toži vsak, ki se mu sprdne....samo dobil ne bo nič.

To je bilo pred šestimi desetletji. Ko se je omožila, je odšla s kmetije, dobila doto in se odpovedala nujnemu deležu (dota je v dednem odpravku napisana). S tem ko je dobila doto, je podpisala, da se nujnemu deležu odpoveduje. Danes pa najprej se kao sploh ni spomnila, še na sodišču je rekla da ni podpisala, čeprav je njen podpis dobro razviden, potem pravi da ni nič dobila itd itd....

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.1.2010 13:29:28   
itata
mislim, da malo "prehitevaš"user posted image kot prvo te totalno razumem, da hočeš zagotoviti dediščino svojemu otroku. otroci tvojega moža pač niso tvoji otroci.
zdaj pa k dejstvom:
si napisala, da je hiša na zemlji tvojih staršev. če to pomeni, da ni napisana nate, živite vi dejansko na zemlji staršev. torej se cela hiša NAJPREJ deduje po tvojih starših! se ti zna zgodit, če nimate prepisane parcele (darilna pogodba tebi in možu ali samo tebi), da bo kakšen tvoj sorodnik lahko posegel najprej po "tvoji hiši". torej najprej poskrbi za to, če še nimaš urejeno.
če imaš to urejeno je bistveno kako imaš napisano parcelo. če je samo nate napisana potem sta za tabo dediča sin in mož. po možu pa dedujejo vsi otroci, torej bi dejansko lahko prišli njegovi otroci do nekih minimalnih upravičenj. ampak samo v primeru, da bi ti umrla pred možem in bi bil njegov del hiše potem po njem dedovali njegovi otroci.
edini način, če bi hotela v celoti izključit od dedovanja njegove otroke je, da mož po tebi ne deduje oziroma, da je vse napisano nate. to je to. prepisovat nepremičnino na otroka je pa po mojem slaba ideja. nikol ne veš kaj ga piči čez leta pa mogoče ne njega. se poroči pa umre. kaj misliš, da bo vdova s taščo živela če bo hišo podedovala po tvojem sinu?

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?