gita10
|
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy Darila, dediscina... se ne stejejo v skupno premozenje in kot do njih tvoj zakonec nima pravice po tvoji smrti (razen ce mu tega premozenja ti ne zapustis z oporoko). Je pa potrebno dokazati, da je to res izkljucno tvoje premozenje in ni bilo ustvarjeno v casu trajanja vajine zakonske zveze. Za take dokaze steje npr. podarjen denar v dediscini, darilna pogodba za zemljisce itd. Fajn je tudi, ce imas dokaze, koliko vaju je vsa hisa stala, da dokazes, da je bilo podedovanega denarja res za polovico hise. Drugo polovico hise sta ustvarila skupaj ti in tvoj moz in imata zato pravico vsak do polovice tega premozenja (to pomeni vsak eno cetrtino hise). Ta del lahko vsak od vaju zapusti komurkoli hoce. V tvojem primeru je to lahko torej tvoj sin in nihce se nima pravice 'usesti' na njegov delez. S svojo cetrtino hise lahko tvoj moz prosto razpolaga in jo zapusti komekoli zeli. Torej ko bos pisala oporoko, natancno doloci, komu zapuscas svoje premozenje - tisto, kar si dobila od starsev, pa natancno opisi in predlozi dokaze, da to premozenje ni bilo ustvarjeno v casu trajanja zakonske zveze. [/quota Se pravi, da tudi, če dobim v času zakonske zveze - je to moje premoženje. Dobro- naj še enkrat ponovim, da tisto, kar bo moj mož ustvaril ( vikend, pol hiše, avtomobile) to bom že sinu pripravila, da jih bo lahko izplačal ampak nepremičnine, ki smo jih pa čuvali mi pa nikakor ni, da jih bo moral moj sin enkrat prodajat, da bo izplačeval otroke mojega moža. res najbolje, da grem do odvetnike in vse dorečem čimprej, da res ne bo kakšnih dodatnih stroškov. Sva se že z mamo pogovarjali, da bi ona spremenila oporoko in vse zapustila mojemu sinu vendar tudi to lahko postane zelo komplicirano, če bi npr. pri 18 lahko razpolagal z veliko količino denarja- nikoli ne veš kaj takšnemu mlademu človeku stopi v glavo.
< Sporočilo je popravil gita10 -- 19.1.2010 7:57:02 >
|