ljupka -> RE: živeti sami ali v hiši staršev (18.1.2010 14:14:25)
|
Mi smo živeli z moževimi starši ,ena soba in svoja kopalnica!Pač na kmetih je to tko navada ,da je starejši otrok doma,ali tisti ki se prvi poroči!Bilo je marsikaj ,hudo ,grdo ,da ne govorim kaj vse ne!Moja tašča je imela tudi grozno taščo in je bila dolgo pod njeno komando,pol sem prišla jaz ,pa je bilo spet potrebno prilagajanje,pa povzdigovanje mlajšega sina in zatiranje mojega moža!Tako so vsi mislili,da se ne bo nikoli poročil!Kmalu sva se odločila tudi za otroka!Dobro je ker imam dobre živce,ker poskušam starejše razumet,jih imam rada ,jih spoštujem,treba je imet potrpljenja kot z malimi otroci,ne smeš si vzet vse k srcu,kaj povedo!Večkrat sva se pogovarjala,da bi šla ,na stanovanje iskala sva hiše ,ampak ker vse tako košta,najemnino plačuješ,za nekaj kar ne bo nikoli tvoje,ali bi bilo to boljš za otroke!Odločila sva se da je boljš,da midva potrpiva,da bo potem otrokom lažje!Nekako smo se dogovoril ,da nam je prepisal,eno parcelco zraven hiše,da sva si dozidala,hiško,in imava vse svoje!Zelo sva se mantrala ,da sva v treh letih naredila,da sva se not vselila in imava koliko toliko mir!Delala sva pa skoraj vse sama ,brez majstrov!Vsak regres,vsaka božičnica,vse je šlo za materijal,delal je pa mož sam,marsikatero stvar prvič!S tem da sva navadna delavca on z 700€,jaz pa z 540€ plače,dobila sva zelo malo kredita in sva s tistim denarjem delala čudeše!Večino položnic sva plačvala midva,kuhala sem vedno jaz,pospravljala in dva otroka in služba!Tast pa tašča delata na kmetiji ,večja dela ,delamo skupaj,sajenje in izkapanje krompirja,pospravljanje mrve...!Vsak otrok ima svojo sobo,koliko plačujeva kredit,je pa vsaj hiša naša,toliko bi dajala za najemnino ,nikoli ne bi bilo naše in otroci nebi imeli nič! Za to da smo ostali je bil največji dejavnik denar,da smo imeli tolike plače,da bi lahko dobila toliko kredita,da bi hišo ali stanovanje kupila,bi še šla,da bi pa morala plačevat najemnino in tisto nebi bilo nikoli moje in še otroci nebi imeli nič,je teško!Lažje nam je bilo potrpet in ustvarit nekaj kar je naše! Teško ti svetujem,jaz sem pri tašči in sem se večkrat vgriznila v jezik in poslala moža,naj se z njimi pogovori,da smo omejili slatkarije,ko smo se preselil,je mislila,da otrokom nič ne dam jest!Otrokom med tednom ne dovolim k njima,čez vikend lahko tudi prespita!Zakaj ?Prej ko smo bili skupaj so jima šla otroka na živce ,sta se vedno jezila in sta mogla jest v sobi,no sedaj imam svojo kuhinjo ona dva pa mir pred otroci!Čez vikend si jih poželita in sta bolj zadovoljna! Sta le tvoja starša ,pogovori se z njima,če te mama razume,naj ona proba razložit očetu,naj vam pusti zadihat svoje živjenje,če ne vas bo pa videl ,samo enkrat na mesec,ker ne zdržite več! Večkrat je pa dobro tudi potrpet,ker bo mogoče za otroke boljš ,kakor če bi šla v najem! Mogoče se mnoge z menoj ne bodo strinjale,ampak midva sva tako naredila! Srečno!
|
|
|
|