Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:13:38
|
|
|
|
Ulla80
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 ne no, Gin je fake brinjevece sej fejk uggice so v osnovi tud škorenj v osnovi imaš prav a kdaj nimam
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:17:05
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Gin je fake brinjevec ej profi! kaj je potem bolje - gin-tonic al brinjevc-tonic? grem ju3 mal obnovit zaloge alkohola (smo nehal dojit, jipiiii, po 3 letih bom spet alkoholicarka! ) v kombinaciji -tonic absolutno gin-tonic. Če pa brinjevec s čimerkoli mešaš, sploh pa s tonicom je pa za kozlat najbrž .
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 15.1.2010 22:18:55 >
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:20:41
|
|
|
|
abc100
|
Gin so brinove jagode namočene v etanom, brinjevec se pa skuha tako kot navaden sadjevvec, samo da se namesto sadja namaka brinje. Brinjevec ima bolj močan vonj in okus in ima tudi zdravilne učinke.
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:21:36
|
|
|
|
abc100
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Gin je fake brinjevec ej profi! kaj je potem bolje - gin-tonic al brinjevc-tonic? grem ju3 mal obnovit zaloge alkohola (smo nehal dojit, jipiiii, po 3 letih bom spet alkoholicarka! ) v kombinaciji -tonic absolutno gin-tonic. Če pa brinjevec s čimerkoli mešaš, sploh pa s tonicom je pa za kozlat najbrž . Moja soseda pa tonik meša z brinjevcem in pravi, da ji je boljše kot z ginom.
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:25:46
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc100 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Gin je fake brinjevec ej profi! kaj je potem bolje - gin-tonic al brinjevc-tonic? grem ju3 mal obnovit zaloge alkohola (smo nehal dojit, jipiiii, po 3 letih bom spet alkoholicarka! ) v kombinaciji -tonic absolutno gin-tonic. Če pa brinjevec s čimerkoli mešaš, sploh pa s tonicom je pa za kozlat najbrž . Moja soseda pa tonik meša z brinjevcem in pravi, da ji je boljše kot z ginom. nisem še probala res ne, pri nas doma imamo brinovček bolj za tiste, ki jih želodec in prebava matrata (mene), pa pelinkovec prav tako
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:32:10
|
|
|
|
abc100
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: abc100 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Gin je fake brinjevec ej profi! kaj je potem bolje - gin-tonic al brinjevc-tonic? grem ju3 mal obnovit zaloge alkohola (smo nehal dojit, jipiiii, po 3 letih bom spet alkoholicarka! ) v kombinaciji -tonic absolutno gin-tonic. Če pa brinjevec s čimerkoli mešaš, sploh pa s tonicom je pa za kozlat najbrž . Moja soseda pa tonik meša z brinjevcem in pravi, da ji je boljše kot z ginom. nisem še probala res ne, pri nas doma imamo brinovček bolj za tiste, ki jih želodec in prebava matrata (mene), pa pelinkovec prav tako Doma imamo žganjekuho, in ena izmed pijač, ki jih proizvajamo je tudi brinjevec. In kadar se kuha, cela hiša tako lepo diši, ampak da bi ga pa pila, me pa kr vse mine. Kadar me kaj po trebuhu šraufa pa ne smem jambrat, dokler ne spijem mal brinovčka.
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 22:34:01
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc100 Doma imamo žganjekuho, in ena izmed pijač, ki jih proizvajamo je tudi brinjevec. In kadar se kuha, cela hiša tako lepo diši, ampak da bi ga pa pila, me pa kr vse mine. Kadar me kaj po trebuhu šraufa pa ne smem jambrat, dokler ne spijem mal brinovčka. oj, a veš, da je naša družina imela žganjekuho že pred 100 leti? da je to naša tradicija in da jaz razen enkrat na zobu (seveda mi je to dala stara mama) še nikoli nisem pila naše slivovice? diši pa noro dobro....škoda, da se ta tradicija letos končuje....
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 23:16:38
|
|
|
|
abc100
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: abc100 Doma imamo žganjekuho, in ena izmed pijač, ki jih proizvajamo je tudi brinjevec. In kadar se kuha, cela hiša tako lepo diši, ampak da bi ga pa pila, me pa kr vse mine. Kadar me kaj po trebuhu šraufa pa ne smem jambrat, dokler ne spijem mal brinovčka. oj, a veš, da je naša družina imela žganjekuho že pred 100 leti? da je to naša tradicija in da jaz razen enkrat na zobu (seveda mi je to dala stara mama) še nikoli nisem pila naše slivovice? diši pa noro dobro....škoda, da se ta tradicija letos končuje.... In zakaj boste prekinili tradicijo? Jaz tudi dosti naših pijač še nisem probala. Enostavno mi ni nobena žgana pijača dobra.
|
|
RE: je gin res brinjevec? ... 15.1.2010 23:17:35
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc100 Gin so brinove jagode namočene v etanom, brinjevec se pa skuha tako kot navaden sadjevvec, samo da se namesto sadja namaka brinje. Brinjevec ima bolj močan vonj in okus in ima tudi zdravilne učinke. Gin se naredi s fermentiranjem zit ali krompirja, potem se mu pa doda aroma (tudi brinja). Brinjevec se naredi s fermetacijo brinovih jagod. Dunajski zrezek je v osnovi iz mesa. Vegetarijanski dunajc pa od mesa ima samo ime - dunajc.... pa se zdalec nista ista zadeva, samo pohata se oba....
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?