Gina
|
No, jaz ti lahko povem nekaj o tem, kako hude so lahko poškodbe v takih primerih. Čisto enak primer sem imela jaz lani, le da je šlo za divjad. Vozila sem sicer zjutraj, pozimi, v temi seveda, pa še dež je padal. Bila je ravnina, ki jo dobro poznam in vozila sem kljub omejitvi 80, menda manj kot 60. NI bilo megle. Vidljivost: nula. Razen ceste nisi videl levo in desno skoraj nič. V hipu mi na cesto skoči srnjak - vsaj100kilski (kljub piskavčkom, ki jih imajo zanje postavljene pri nas na cestnih odsevnikih). Bremzam kolikor se da, vendar mi je jasno, da ne bom ustavila do srne, torej je bila hitrost najverjetneje "samo" okrog 40, ko je žival priletela vame. Ne samo priletela, ampak poletela je tista uboga (100 ali več kilska!)žival v loku in naredila salto okrog svojega telesa ter priletela na popolnoma drugi strani ceste na tla. Mrtva. Na avtu spredaj precej zbito. Poklicala sem policijo in ti so poklicali lovce. Plačala nisem nič, ker nisem bila ničesar kriva. Hočem ti povedat, da se v dežju ponoči resnično ne vidi. Pa da so poškodbe pri takih nesrečah navadno hujše. 100-kilska žival je v mojem primeru letela čez cestišče in se zgrudila mrtva. Avto je pa itak takoj stolčen. Sama sem imela 2 nesreči pri 40km/h, pa sem pri eni nesreči imela avto totalka, pri tejle s srno pa tudi sprednji del precej stolčen. MIslim da je tole z vašo taščo en zelo nesrečen splet okoliščin. PO moje nobena ni videla druge, ker je bil dež in tema. Sploh ker praviš, da je bila ravnina. Probaj pravočasno zabremzat, ko ti en skoči na cesto (beri ko se ti en kar naenkrat pojavi na cesti pred tabo)! Garantiram, da je to misija nemogoče in groza od groze, še celo če ti en srnjak skoči na havbo (jaz sem se ful žrla za to, ker je moral umret), kaj šele če zbiješ človeka. Pa v resnici nisi mogel kaj naredit, ker je bila vidljivost res zanič, nisi ga mogel opaziti. Res mislim, da gre za nesrečen splet okoliščin, saj po drugi strani tudi tašča ni imela kam bežat, če ji je kar naenkrat avto skočil pred pot (beri se je iznenada pojavil pred njo na cesti). Najbrž bi probala sprejet in pogoltnit dejstvo, da življenje prinaša en kup grozlarij, na katere nimam vpliva. In se zjokala zraven od hudega.
|